Miten teet itse meksikonpataa
Kommentit (14)
Ei sellaista ruokalajia ole olemassakaan muualla kuin eineshyllyssä. Chili con carnea teen joskus. Viimeksi tein Hans Välimäen reseptillä, joka löytyy netistä.
Teen useimmiten soijarouheesta kun siinä se toimii. Pyöräyttelen öljyssä ja lisäilen mausteita, tomaattimurskan, pyreen ja sokeria, riisit ja papuja +vettä sopivasti. Nii ja hemapan.
Laitan siihen lampaanpaistin jämät ja chilipapuja.
Avaan tölkin papuja, lisään siihen tabascoa, otan tequilaa pullosta, sombrero päässä tietysti. Jälkiruokana Corona olutta.
Vierailija kirjoitti:
Ei sellaista ruokalajia ole olemassakaan muualla kuin eineshyllyssä. Chili con carnea teen joskus. Viimeksi tein Hans Välimäen reseptillä, joka löytyy netistä.
No minäkin nimitän carneksi, mutta onko se sitten oikein jos riisit keitetään samassa soosissa? Ajattelin että meksikon pata olisi sopivampi nimi.
Sana ’carne’ tarkoittaa lihaa. Eli chili con carne on lihaa ja chiliä.
Monilla on varmaan papusäilykkeitä nyt varattu kotiin, niin ei huonoja ideoita nämä yksinkertaiset ruuat, nimitti miten vain. Itse tein vähän aikaa sitten pikapadan ehkä enempi itämaiseen tyyliin couscousista, kasviksista ja kidneypavuista ja maustoin mm. tomaattipyreellä, pötköllä kurkumaa ja jeeralla. Avokadon kanssa syötynä maistui vielä paremmalta., maku sopi todella hyvin papujen kanssa yhteen.
Seuraavalla kerralla voisi tosiaan kokeilla riisiä, soijarouhetta ja tacotyyppisiä mausteita.
En voi kokata mitään mausteista, kun puolisolla on hajuihin liittyvä allergia.
Ostan valmista koska se on ihan hyvää eikä mitään litkua. Jos haluaa niin sitä voi tuunata vielä mausteilla tai omilla lisäyksillä
Meidän ruokakauppojen valikoimiin ei valitettavasti meksiko kuulu. Onko se kasvis vai eläin?
Vierailija kirjoitti:
Meidän ruokakauppojen valikoimiin ei valitettavasti meksiko kuulu. Onko se kasvis vai eläin?
Se on nauta.
Ostan valmista. Yleensä tuunaan sitä sit lisäämällä papuja, kikherneitä, jalapenoja tai vaikka paprikaa.