Kumpi on terveellisempää - laittaa leivälle kolesterolia keventävää margariiniä ja täytteet vai syödä leipä pelkällä leikkeleellä?
Mies ei halua syödä kolesterolia keventävää margariiniä. Perustelee sitä kokonaisrasvan saannilla, kun ei laita leivälle voitakaan jos on makkaraa tai kinkkua, juustoa ei leivällä käytä. Kolesterolit on koholla ja lääkkeetkään ei hänelle tunnu kelpaavan.
Kommentit (11)
Kolesterolia alentavat margariinit ovat humpuukia, niihin on turha rahaa laittaa. Kolesterolista ei muutenkaan ole mitään haittaa.
Tervllisempää on jättää se leipä pois ja syödä juusto, leikkeleet ja oikeaa voita.
Paljonko on ylipainoa ja paljonko mies harrastaa liikuntaa päivässä?
Lähtisin näistä kahdesta asiasta liikkeelle ennen kemikaalien napsimista pilleripurkista tai leviterasiasta.
Kolmantena vielä raksujen ja herkkujen jättäminen pois, sitten kun kuntokuuri on hyvällä alulla.
Minulla oli pidempään korkea kolesteroli. En ottanut lääkitystä siihen vaan halusin kokeilla elintapamuutoksia ensin. Vaihdoin kolesterolia alentavaan margariiniin, pudotin painoa 2 kg, jätin arkisin pois juuston, herkut, lisäsin vähän liikuntaa. Kolesteroli tuli alas. Aika vähällä omasta mielestäni. Tuttuni on lisännyt liikuntaa ja pudottanut painoa sitä kautta ja kolesteroli on palannut viitearvoihin.
Jättää sen leivän pois! Täytteet on paljon terveellisemmät.
Vierailija kirjoitti:
Jättää sen leivän pois! Täytteet on paljon terveellisemmät.
Aivan, ja kun vielä vaihtaa sen margariinin hyvään rasvaan (ei kuitenkaan siemenöljyihin), niin jo kroppa ja kolesterolit tykkää.
Ruokailua terveellisemmäksi, esimerkiksi enemmän hyviä rasvoja ja turhat viljat pois, lisätä liikuntaa ja pudottaa edes vähän painoa, niin alkaa keho kiittämään. Ihan yksinkertaisia asioita, mutta on helpompaa pysyä vanhoissa kaavoissa.
Miksi ap huolehdit toisen aikuisen ihmisen ruokavaliosta? Eikö jokainen ole vastuussa omista valinnoistaan?
Mitä ihmeen täytteet? Leivän päällisiä ne on, jos kyse ei ole kerrosvoileivistä.
Jätä se sika ennen kuin leskeydyt!