Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Brie-juusto ruoanvalmistuksessa?

Vierailija
15.12.2019 |

Teen vihanneshöystöä, jossa sitä sun tätä pakaste- ja tuorevihannesta. Olisi myös isohko köntti kypsää Brie President -juustoa, joka makuuni liian rasvaista leivän taikeksin päällä. Voisiko sitä lisätä tuohon vihannespataan? Miten juusto käyttäytyy; juoksettuuko vetiseksi vai sulaako mukavasti sekaisin? Entäs maku?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
15.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rakastan Brietä sellaisenaan mutta on käytä sitä ruuanvalmistuksessa koskaan. Ei jotenkin toimi.

Vierailija
2/10 |
15.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kukaan ole kokannut brie-juustosta? Ajattelin ensin, että mahtaa tulla imelät hajut, mutta vihannespadassa on kukka- ja parsakaaliakin, niin että tuoksua on jo keittiö täynnä! Laitan brien paloja vasta lopussa, että sulavat siihen päälle. Saapi nähdä, mitä tulee; gratiini vai mussaka. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
15.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edellinen siis ap.

Vierailija
4/10 |
15.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Brie sopii ainakin perunasoseeseen ja quiche-tyyppiseen piirakkaan. Kasvispataan en sitä uskaltaisi kokeilla, voi tulla aika kaamean näköistä liisteriä. Mutta kokeile sinä, ja raportoi miten kävi!

Vierailija
5/10 |
15.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toimii ainakin risotossa.

Vierailija
6/10 |
15.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan vuokaan kasviksia, broileria ja brietä uunivuokaan hautumaan. Tosi hyvää, joskin juusto vähän "levähtää". Jos ulkonäkö haittaa, niin päälle voi silputa tuoreta yrttejä.

NAM!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
15.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen briejuustosta aina quichen. Täytteeksi tulee kukkakaalia, brie leikattuna pieniksi kuutioiksi, ja hyydykkeenä kastike jossa on 4 munaa, creme fraichea, tuoretta tilliä, dijon-sinappia ja suolaa/pippuria maun mukaan. Takuuresepti, yllättäviä makuja mutta ne toimivat yhdessä :)

Vierailija
8/10 |
15.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Toimii ainakin risotossa.

Juu eikä toimi :D Risottoon ei kuulu mikään brie-juusto. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
15.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No niin, nyt on ruoka valmista ja lautasellinen jo syötykin.

Brie käyttäytyi ihan mukavasti, ei liisteröitynyt yhtään, vaan ilmeisesti rasva suli hyvin ruoan sekaan ja jäljelle jäi vain pieniä proteiinikappaleita, ehkä enemmän sitä brien kuoriosaa.

Valkohomeen maku oli vähän yllättävä, hah, mutta ei haitannut, kun tiesin, mitä olin ruokaan lisännyt. Tuli nyt vähän ruokaisampaa vihanneshöystöä ja sain puolet briemötikästä käytettyä.

En kyllä tee heti uudestaan, jos ollenkaan. Kookosmaito olisi varmaan sopinut paremmin, mutta tarkoitus oli päästä eroon juustosta.

Vierailija
10/10 |
15.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopii ainakin juustokastikkeeseen. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi seitsemän viisi