Mitä teillä syödään jouluna? Onko jotain sellaista mitä et usko kovinkaan monen joulupöydästä löytyvän?
On taas se aika vuodesta jolloin mietitään jouluruokia.
Kommentit (39)
Teen jouluksi itselleni voileipäkakun ja burgundinpataa valkosipuliperunoilla.
Perus joululaatikoita ja pieni kinkku, lihapataa (ei karjalanpaisti kuitenkaan) ja keitinperunoita, valikoima erilaisia savu- ja graavikaloja sekä silliä, rosollia ja kastiketta, jokin vaihtuva salaatti, karjalanpiirakoita. Jälkiruuaksi juustoja ja joku kakku.
Simppeli ja melko perinteinen itäsuomalainen joulupöytä mielestäni. Määrä on aika pieni, ja ruuat tulee syötyä kahden päivän aikana.
Vierailija kirjoitti:
Teen jouluksi itselleni voileipäkakun ja burgundinpataa valkosipuliperunoilla.
No nyt kuulostaa hyvältä! Kiitos ideasta.
Tortillapöytä, laajennettu malli. Pöydässä myös kinkkusiivuja, vihersalaatti, erilaisia hedelmiä, juustoja, katkarapuja ym. Näillä on menty jo monta vuotta.
Tekemäni laatikot, maksa, porkkana ja lanttu. Niitä ri ole muualla!
Lipeäkalaa. Ei liene kovin yleinen jouluruoka Suomessa nykyään. Omnomnom.
Suunnittelen ja valmistan joulun kahvipöydän tarjottavat, joten sinne ainakin on luvassa jotain sellaista, mitä monen pöydästä tuskin löytyy. Toistaiseksi mielessä on jonkinlainen jouluiseksi tuunattu versio tiramisusta, muuten suunnitelmat vielä auki. Haastetta on, sillä tajottavien tulee olla sekä vegaanisia että gluteenittomia.
Se on salaisuus. Kaikkea ei kerrota. Mutta ei nyt ainakaan ole itsetehty maksalaatikko!
Meillä on yleensä alkuruokana sienikeittoa itse poimituista sienistä. Usein mustatorvisienikeittoa, jos mustatorvisieniä on sinä vuonna löytynyt, tai sitten on tehty hyvästä sienisaaliista pakastimeen valmiiksi "seitsemän sortin sekoitus" (tatteja, haperoita, kantarelleja, kehnäsieniä yms.) jouluaterian sienikeittoa varten.
Vierailija kirjoitti:
No sukulaiset pistää parastaan. Aina olen ollut tyytyväinen, ovat ihania kun kylään saa kutsun. Kalat on erityisherkkuja.
Mikset sinä kutsu heitä jouluna juhlapöytääsi. Häpeä laiska lokki. Olet kuvottava.
Vierailija kirjoitti:
Lipeäkalaa. Ei liene kovin yleinen jouluruoka Suomessa nykyään. Omnomnom.
On tarjolla toki muutakin, tyypilliset jouluruoat laatikot, kinkku, lohta jne. Mutta niitähän useimmilla on.
Jouluna pitää olla amaretolla ja kanelilla maustettua rusinasoppaa ja mämmiä!
Varsinaisia jouluruokia ei minulla ole eikä tule.
T: sinkku-Mies
Konjakissa marinoidut punasipulit.
Vierailija kirjoitti:
Juustotäytteiaiä chilejä
Surullista
Vierailija kirjoitti:
Lipeäkalaa. Ei liene kovin yleinen jouluruoka Suomessa nykyään. Omnomnom.
Olen lapsesta lähtien pitänyt lipeäkalasta. On aina kuulunut jouluun, toisin kuin kinkku jota on ollut harvoin. Huom! syön lihaa muussa muodossa, esim. lammasta,riistaa,vapaasti laiduntavien rotukarjalihaa, luomukanaa jne... Lipeäkala mustapippurilla maustetun valkokastikkeen kera. Nam,Nam! Toinen on uunissa yön yli hautunut ohrapuuro.
Vierailija kirjoitti:
Tortillapöytä, laajennettu malli. Pöydässä myös kinkkusiivuja, vihersalaatti, erilaisia hedelmiä, juustoja, katkarapuja ym. Näillä on menty jo monta vuotta.
Aika arkista. Pitäis olla ainakin itsetehdyt tortillat ja tuoresalsa.
Teen aina itse piimäjuustoa 10l kattilassa. Tätä teen vain jouluna.
Vierailija kirjoitti:
Teen jouluksi itselleni voileipäkakun ja burgundinpataa valkosipuliperunoilla.
Voi nam! Taidan tehdä itsekin voileipäkakkua.
No sukulaiset pistää parastaan. Aina olen ollut tyytyväinen, ovat ihania kun kylään saa kutsun. Kalat on erityisherkkuja.