Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Navetan makuinen punaviini

Vierailija
16.10.2019 |

Olin tänään ystäväni kanssa nauttimassa punaviiniä hyvän keskustelun lomassa. Tilasimme lasilliset marjaisaa keskitäyteläistä viiniä, joka maistui ihan navetalle! Oletteko maistaneet navetan makua viinissä ja tietääkö joku mistä maku johtuu?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
16.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, mutta tallin olen. Nämä ovat ihan oikeita maistelijoiden käyttämiä kuvauksia.

Vierailija
2/12 |
16.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Johtuu siitä että viiniköynnöksiä on lannoitettu lehmän p.as.kalla. Makuu menee melko suoraan rypäleisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
16.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en osaa sanoa miltä navetta maistuisi, joten hyvin paljon mahdollista.

Vierailija
4/12 |
16.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en ole maistanut navetan makua viineissä, mutta punainen Woodpecker-siideri, aikoinaan, oli minusta just navetan makuinen.

Vierailija
5/12 |
16.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos siinä viinissä oli sonnin spermaa seassa?

Vierailija
6/12 |
16.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En, mutta tallin olen. Nämä ovat ihan oikeita maistelijoiden käyttämiä kuvauksia.

Ranskalaisissa siidereissä on usein aistittavissa juurikin tuo tallinen aromi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
16.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaa-a en ole navettaa maistanut, joten hankala sanoa.

Vierailija
8/12 |
16.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä ainakin pystyn päättelemään miltä jokin maistuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
16.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis sellainen maku joka on verrattavissa hajuun tulee kun astuu navettaan..vähän kuin sitä lantaa olisi siinä viinin seassa

Vierailija
10/12 |
16.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itseasiassa tiedän:

Brettanomyces (hevostalli, riippunut liha, savu, neilikka)

Ahh, Brettanomyces. Tuo erityinen hiivasienten perhe. Ranskalaiset haluavat kutsua Rhonen laakson punaviinien hevostallin tuoksua terroirin tuotteeksi, kun taas uuden maailman viinin tuottajat kutsuvat Brett-viinejä virheellisiksi. Brettanomyces-sienet puolestaan asuvat viininvalmistusvälineistössä, ja lisääntyvät päästessään kontaktiin hapekkaan viinin kanssa. Tässä vaiheessa viiniin tulee Brettanomyces-sienen antamia aromiyhdisteitä.

Paikoittain tuota sientä on kaikkialla ja viinit maistuu siltä. Joko hyväksyvät lantaisuuden maussa tai lopettavat viinin tekemisen, valitsivat jälkimmäisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
17.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hienoa tulla pätemään googlesta löydetyllä tiedolla ja vielä väittäen, että tietää =D

Vierailija
12/12 |
17.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä taas oon maistanut joululaatikon makuista lonkeroa! Laitila valmistaa sitä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan viisi neljä