Mikä näistä "lihankorvikkeista" on parasta? Härkis on kokeiltu ja en kyllä osannut tehdä hyvää.
Antakaas vinkki mitä voisin kokeilla niin, ettei tule kamalaa.
Niin ja mifun kokeilin kans kerran ja se vasta hirveää olikin. Mikä idea siinä on? Isoa ja pahaa raejuustoa?
Onko kaurajauhis ok?
Antakaas joku hyvä tuote + ohje, ettei mene usko näihin.
Kommentit (41)
Härkis on ainoa joka menee itsellä. Soijarouheessa on voimakas ja kitkerä pahvin maku joka ei lähde edes maustamalla. Nyhtökaura on ihan ok, mutta se prosessointi jonka tuollainen vaatii ei enää ole millään tasolla ekologista. Syön ennemmin mahdollisimman lähellä tuotettua lihaa, ja maltillisesti.
Kaikkein pahinta on heittää eläinperäistä ruokaa roskiin. Silloin se eläin on kärsinyt turhaan.
En ole saanut hyvää mistään. Beyond meat- pihvit jätin kauppaan luettuani tuoteselosteen.
Vierailija kirjoitti:
Miksi lihankorvikkeita, eikö kasvikset sellaisenaan kelpaa?
Jos haluaa kokeilla?
-ei ap
Kaikki ne on prosessoitua kuraa. Vain kädettömät näitä ostavat.
Kukaan ei pakota syömään mitään lihankorvikkeita. Olen itse lähes kasvissyöjä, mutten ole koskaan valmistanut tai ostanut mitään nyhtökauroja tai soijarouheita.
Syön lihaa pari kertaa kuukaudessa, yleensä kalaa. Muuten hankin proteiinini mm palkokasveista, sienistä, tofusta, tempehistä...
En hirveästi käytä lihankorvikkeita mutta silloin kun käytän niin lähden siitä että jauhelihan korvikkeen ei tarvitsekaan olla hyvää. Se kätketään sinne ruokaan muiden makujen ja koostumuksien sekaan niinkuin jauhelihakin.
Beyondit on ihan hyviä, mutta ei mitään arkiruokaa koska hampurilaiset ja kallista. Soijarouhe tai -suikaleet sillä lailla positiivisesti neutraaleja, että niillä sopii hyvin korvata halpoja lihoja. Nyhtökaura on aika yhdentekevää, aika tasoissa härkiksen kanssa, mieluummin yleensä söisin ruokani ilman noita.
Seitan, tofu ja pavut ja linssit on hyviä mutteivät ole lihankorvikkeita.
Jo se, että niitä sanotaan lihankorvikkeiksi, antaa ymmärtää, että ne eivät itsessään ole hyviä.
Härkis on mielestäni kans parasta, menee melkein kaikessa ihan kuin oikeakin liha. Nyhtis toisena, mifu-suikaleet kolmantena. Kaurajauhis on kamalaa, älä osta sitä. Siitä ei saa hyvää mitenkään.
Mihin siis tarvitset lihankorvikkeita?
Mä käytän noita paljon. Omat suosikit:
- Terra leivitetyt soijasuikaleet pakastealtaast
- pakkasesta myös Hälsans Kök chorizomakkara ja pyörykät
- oumph! Suikaleet
- Kylmäkaapista Huhtahyvän nugetit ja leikkeet on ihan herkkua
- quorn loistava kanan korvike
- Beyond Meat paras purilaispihvi
Härkis nyt menettelee vahvasti maustetuissa mutta hyvää ei ole. Mifu menee johonkin sellaisiin ruokalajeihin mihin juusto muutenkin sopisi.
Nyhtökaura on ihan kamalaa, kaurajauhis kuin pahvia. Ne kuivat soijarouheet ja suikaleet jätän myös makusyistä kauppaan.
Nämä ei ole kyllä lihankorvikkeita, mutta tofu on monipuolinen, kuten pavut ja linssit myös.
syö kala ja kana vaan ja jättä muut liha pois ei oo mitää hyvää korvikkeita
Tykkään itse tosi paljon nyhtökaurasta ja tofusta. Linssit on edullinen vaihtoehto myös!
Seitan oli yllättävän hyvää, hyvin keebabmaista.
HK:n Sininen, äkkipoika voisi jopa luulla, että siinä on lihaa
Vierailija kirjoitti:
Kaikki ne on prosessoitua kuraa. Vain kädettömät näitä ostavat.
Itse olen lihankorvikkeiden suurkuluttaja. Syy: rahaa on, aikaa ei. Eläineettisistä syistä olen ollut kasvissyöjä yli 15 vuotta. Mutta tosiaan en ehdi enkä halua käyttää aikaani ruoanlaittoon juurikaan joten paljon ostan valmiina ruokaa ja helpotan noilla lihankorvikkeilla myös arkeani. Ai niin ja vatsa ei oikein kestä palkokasveja keitettynä, ne pitää olla rajummin prosessoituja että mun vatsa hyväksyy.
Terveysintoilija en ole ollenkaan, enkä usko että prosessoitu automaattisesti on huonompi kuin luonnollinen.
Vierailija kirjoitti:
Tykkään itse tosi paljon nyhtökaurasta ja tofusta. Linssit on edullinen vaihtoehto myös!
Tofua kokeilin muutaman kerran, isotöistä: kuivattaminen ym. Saako jostain valmiiksi maustettua?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tykkään itse tosi paljon nyhtökaurasta ja tofusta. Linssit on edullinen vaihtoehto myös!
Tofua kokeilin muutaman kerran, isotöistä: kuivattaminen ym. Saako jostain valmiiksi maustettua?
Kuivattaminen? En ole koskaan kuullutkaan. Jotkut kyllä marinoi, mutta itse en viitsi, ostan joko valmismarinoitua (niitä on saatavilla monia merkkejä) tai sitten laitan tofun niin vahvasti maustettuun ruokaan, ettei sen itse tofun tarvitse juuri miltään maistuakaan.
Miksi lihankorvikkeita, eikö kasvikset sellaisenaan kelpaa?