Laitatko rasvan kylmälle vai kuumalle paistinpannulle?
Kommentit (19)
Ei ole oikeampaa tapaa. Laitan itse kylmälle, että voi tarkkailla, milloin pannu on tarpeeksi kuuma muulle ruualle.
Vaihda Tefloniin, niin silloin et tarvitse syöpävaarallisia rasvoja!
Vierailija kirjoitti:
Vaihda Tefloniin, niin silloin et tarvitse syöpävaarallisia rasvoja!
Joo, et tosiaan, teflonin bromit on paljon syöpävaarallisempia, eli syövän saa paljon vähemmällä vaivalla!
Kyllä se pannu on ihan huoneenlämpöinen kun mä rasvat siihen ruikkaan. Ei se kylmä ole.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se pannu on ihan huoneenlämpöinen kun mä rasvat siihen ruikkaan. Ei se kylmä ole.
Minä haluaisin ruikkia sinun naamallesi omat rasvani, lemmenrasvani
Poltan rasvan kiehuvaksi pannulla ja heitän kananmunat pannulle. Intialaista katuruokaa. :P wery good.
Vähän sipulia ja riisiä myös.
Intiassa on kananmuna mestari yhdessä youtube videossa ja häneltä oli kuollut kaksi poikaa koska maapallon pahuus teki tämän hänelle hänen kananmuna taitojen takia. Jännä street food reality.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se pannu on ihan huoneenlämpöinen kun mä rasvat siihen ruikkaan. Ei se kylmä ole.
Minä haluaisin ruikkia sinun naamallesi omat rasvani, lemmenrasvani
Ihanaa<3
Kylmälle pannulle. Olen ymmärtänyt, ettei pannua saisi kuumentaa ihan tyhjänä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se pannu on ihan huoneenlämpöinen kun mä rasvat siihen ruikkaan. Ei se kylmä ole.
Täällä ei besser-wissereitä kaivata
Vierailija kirjoitti:
Poltan rasvan kiehuvaksi pannulla ja heitän kananmunat pannulle. Intialaista katuruokaa. :P wery good.
Vähän sipulia ja riisiä myös.
Intiassa on kananmuna mestari yhdessä youtube videossa ja häneltä oli kuollut kaksi poikaa koska maapallon pahuus teki tämän hänelle hänen kananmuna taitojen takia. Jännä street food reality.
Pitää antaa voin palaa pannulla ja kananmunat sinne. Joku toinenkin rasva kelpaa mikä kestää kuumentamista.
Se on huuhaata että kananmuna pitää paistaa 8minuutissa pannulla pElKäStÄäN! Nami nami. Suurta herkkua.
Laitan hellan päälle ja ja aukaisen voipaketin jääkaapista suurella voimalla ja laitan sen pannulle. Oli se minkälainen hella tahansa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se pannu on ihan huoneenlämpöinen kun mä rasvat siihen ruikkaan. Ei se kylmä ole.
Täällä ei besser-wissereitä kaivata
Tulen silti...
Vierailija kirjoitti:
Vaihda Tefloniin, niin silloin et tarvitse syöpävaarallisia rasvoja!
Paistamisessa voi käyttää turvallisesti kovia eli tyydyttyneitä rasvoja, ne eivät muunnu syöpävaarallisiksi transrasvoiksi kuten monet pehmeät kasviöljyt.
Pannu lämmitetään hitaasti pienellä lämmöllä. Sitten lämpö nostetaan ja lisätään rasva. Siitä vähän ajan kuluttua paistettava aines. Paitsi jos haluaa rapeaa pekonia, niin se kylmälle pannulle, että rasva sulaa hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vaihda Tefloniin, niin silloin et tarvitse syöpävaarallisia rasvoja!
Paistamisessa voi käyttää turvallisesti kovia eli tyydyttyneitä rasvoja, ne eivät muunnu syöpävaarallisiksi transrasvoiksi kuten monet pehmeät kasviöljyt.
Mikään ei muutu transrasvaksi ellei sitä ole alunperin sellaiseksi tehty. Se tarkoittaa kovettua rasvaa. Sitä ollaan vähennetty, en tiedä ollaanko kokonaan poistettu? Sen tilalle on tullut palmuöljy, joka on luonnostaan puolikova, niin kuin kookosrasvakin.
mansikki kyllä piti kuumista munista; kyllä kai se maitorasvakin lämpiää.
Siis millä vegaani paistaa pippuripihvit vierailleen, kun voita ei saa käyttää.
Mikä öljy paras paistamiseen?
Vierailija kirjoitti:
Kylmälle pannulle. Olen ymmärtänyt, ettei pannua saisi kuumentaa ihan tyhjänä.
Sillä rasvalla taitaa olla perin vähän merkitystä tässä. Tietysti sen pannun saa kuumentaa mutta jokui teflon menee pilalle liian kuumana eikä tilkka rasvaa sitä lämpenemistä paljoa hidasta.
Ja sitten se vastaus... itse laitan yleensä kuumana. Silloin laitan "kylmänä" jos pannulla on edellispäivän jäänteitä jotka pitää pyyhkiä. Pannun lämmityksessä auttaa munakello. 3 minuuttia ja pannu on sopivan kuuma kuutosella useimmille ruokalajeille. Pihville saatan antaa hieman lisäaikaa.
Mulla on induktioliesi, joten en ehdi koskaan laittamaan kylmälle pannulle kun vanhasta muistista laitan ensin levyn päälle. On hetkessä niin kuuma että rasva tirisee kun sen siihen tiputan.
Kyl mä laitan