Tilsit juusto raskaana
Hei!
Kävinpä tuossa kyläilemässä ja söin tyytyväisenä leipää, kunnes näin juustopaketin ja sehän oli Lidlin Tilsiter juustoa, eli siis puolipehmeää kittijuustoa käsittääkseni? Nyt sitten paniikissa mietin, että mikähän on listerian todennäköisyys? Ja jos se listeria sieltä tuli, niin milloin näkyy verikokeessa? Joko tällä viikolla kannattaa testauttaa? Vai pitääkö loppuraskaus pelossa odotella oireita? Jo tuo ulkomaisuus ahdistaa, mutta että vielä pehmeä juusto... :(
Kommentit (16)
Kyllä on naisista tehty hysteerisia tänä päivänä.
Vierailija kirjoitti:
Aai, mä meinasin jo onnitella pikkujuustoista...
Joo, mäkin jo ehdin miettiä, että onkohan Emmental vai kenties Oltermanni isä...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aai, mä meinasin jo onnitella pikkujuustoista...
Joo, mäkin jo ehdin miettiä, että onkohan Emmental vai kenties Oltermanni isä...
No, toivottavasti ei Oltermanni. En soisi pikkutahkojen sukulinjan olevan niin mauton..
Voi taivas näitä hysteerisiä hössöttäjiä!Sinäkään et olisi syntynyt terveenä, jos ruoka olisi oikeasti niin vaarallista. Sinun syntymäsi aikoihin ei ollu tuollaisia rajoituksia, puhumattakaan vanhempiesi syntymäaikoina.
Elämäsi tulee olemaan lapsen syntymän jälkeen vielä monin verroin ahdistavampaa, kun sinun pitää pelätä mikrobeja, myrkkyjä, liikennettä, pedofiileja, ydinkatastrofia ja kaikkea muutakin. Listerian pelkääminen on hyvää harjoitusta.
Minuakin kiinnostaisi löytää raskaana olevia juustoja. Pidän juustosta ja olisi mukavaa, jos ne lisäätyisivät itsekseen.
Minä niin pidän niistä baby-juustoista ja kiva tietää, miten niitä tulee. Tuo on kyllä paha, että tilsit raskaana varsinkaan kun ei isästä ole mitään tietoa. Tiedä sitten millainen mylläkkä juustohyllyssä on öisin kun kukaan ei ole näkemässä.
Suomessa on listeriatapauksia useita vuosittain ja tartunta on sikiölle vaarallinen, kun se pääsee istukan läpi.
Joitain ei haittaa, vaikka kokisivatkin kohtukuoleman, mutta heitä, jotka sen haluavat välttää ei tulisi tästä ivata. Jotkut vain välittävät lapsiensa terveydestä aika paljon enemmän kuin toiset. Samat äidit varmaankin pakottavat myöhemmin pitämään pyöräilykypärää, vaikka itse lapsena hurjastelikin ilman ja kiinnittämään turvavyöt automatkoilla.
Kuitenkin, todennäköisyys on hyvin pieni satunnaisessa juustoviipaleessa. Saastuneet erät vedetään markkinoilta aika nopeasti.
Sikiölle vaarallinen listeriainfektio aiheuttaa myös äidille oireisen taudin esim. kuumetta ja ripulia. Jos oireita ei ilmaannu voit ottaa rauhallisesti, sinua ei myöskään tutkita pelkän mahdollisen altistuksen takia.
Luulen, että kaikki syövät raskausaikana epähuomiossa jotain kiellettyä. Itsekin söin ensimmäisen raskauden aikana fetajuustoja vieläpä Kreikassa asti. Ihan terve lapsi syntyi.
Ei taas tämmönen neuroottinen odottaja... tai porvoolainen..
Syö mitä haluat!
Syö sitä juustoa, sieltä se vyötäröltä tai perseestä löytyy raskauden jälkeen.
Provi. Ei uusia juustoja niin tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Provi. Ei uusia juustoja niin tehdä.
Provo*
Kyllä, listeria on melko yleinen. Se kuitenkaan Suomessa ei lähes koskaan tule juustosta. Suomessa pehmeätkin juustot pastöroidaan, minulle neuvolassa sanottiin että suomalaista tuorejuustoakin voi syödä, mutta ulkomailla ei.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aai, mä meinasin jo onnitella pikkujuustoista...
Joo, mäkin jo ehdin miettiä, että onkohan Emmental vai kenties Oltermanni isä...
Parmesaani on varmaan riittävän kovaa tavaraa lisääntymispuuhiin, en usko että ainakaan mozzarellasta olisi isäksi.
Aai, mä meinasin jo onnitella pikkujuustoista...