Miten epäterveellisiä on letut?
Jos taikina on tehty kauramaitoon, kasvisrasvaan ja vehnäjauhoihin, eikä lisätty sokeria? Ja päälle laitoin noin puoli teelusikallista sokeria.
Olen ihan toivottoman huono arvioimaan tällaisia.
Kommentit (14)
Mitä ihmeen väliä, tuskin niitä lettuja jatkuvasti ja päivittäin syöt.
No ei ne nyt ainakaan terveellisiä oo. Mutta ei se kuule aina haittaa.
Ei aavistustakaan! Meillä letut tehdään täysmaitoon, joukkoon vehnäjauhoja, kananmunia, sulatettua voita, ripaus suolaa, ehkä sokeria. Paistetaankin vielä voissa ja hilloa tai tuoretta marjasosetta päälle. Nam!
Melko samat aineet kuin esim. pannarissa, pullassa ja vehnäsämpylöissä, jauhoja vaan suhteessa vähemmän.
Ap:n letut on todella epäterveellisiä. Oikeat letut tehtynä täysmaitoon ja voissa paistettuna ovat ihan terveellisiä.
Kaikenlainen "korvike" on epäterveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Jos taikina on tehty kauramaitoon, kasvisrasvaan ja vehnäjauhoihin, eikä lisätty sokeria? Ja päälle laitoin noin puoli teelusikallista sokeria.
Olen ihan toivottoman huono arvioimaan tällaisia.
Maku huononee mitä terveellisempiä :D
Kokeile tehdä banaanilättyjä joissa on kaurahiutaleita, ovat ihan hyviä ja terveellisiä :) Netistä helpolla löydät ohjeet.
Mitäs hyvää kauramaidossa, tee maitoon, voita paistamiseen maun takia. Itse olen taikinaan laittanut lorauksen Knossoksen oliiviöljyä. Sokeria kantsii laittaa vajaa ruokalusikka taikinaan koska silloin lätyt saavat kauniin värin helpommin, suolaa tietty myös mukaan.
Vehnäjauhohan tuossa sun listassa on se paha juttu, sitä kun kantsis välttää, korvaa vaikka alkuvehnällä(speltillä) ja desin verran ohrajauhoa sekaan. Joskus testaillut niin maun ja terveellisyyden kannalta paras kombo on 1/3 suhteella spelttiä, vehnä- ja ohrajauhoa.
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Vaikea uskoa että olisi epäterveellisiä. Vai mistä lähtien kauramaito ja kasvisrasva olisi huonoksi ihmiselle? Sen sijaan vehnäjauho on varmasti epäterveellisin tuossa reseptissä, mutta kyllä tuo kuulostaa terveellisemmältä kuin perus letturesepti.
Btw, vehnäjauhoja voi koittaa korvata perunajauhoihin. (ovat terveellistä, makua en lä'hde takaamaan :D )
Vehnäjauhot muuttuu suolistossa sokeriksi ja sokeri taas nostaa veren sokeriarvoja ja ylläpitää elimistön hiljaista tulehdustilaa.
Vierailija kirjoitti:
Vaikea uskoa että olisi epäterveellisiä. Vai mistä lähtien kauramaito ja kasvisrasva olisi huonoksi ihmiselle? Sen sijaan vehnäjauho on varmasti epäterveellisin tuossa reseptissä, mutta kyllä tuo kuulostaa terveellisemmältä kuin perus letturesepti.
Btw, vehnäjauhoja voi koittaa korvata perunajauhoihin. (ovat terveellistä, makua en lä'hde takaamaan :D )
Sitä on niin monenmoista kasvirasvaakin olemassa. Öljyt lie niitä parhaimpia terveellisyyden puolesta ja mitä enemmän menee kiinteämmäksi niin taitaa tilanne muuttua.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tuore-vaitostutkimus-kasvirasva-ei-…
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Korvaa vehnäjauhot vaikka gluteenittomilla kaurajauhoilla. Mantelimaidosta tulee myös hyvät letut. Mutta itse asiassa ne banaaniletut ilman mitään jauhoja ovat kyllä terveellisempiä. Kun lettuja syö harvakseltaan, ei terveellisyys ole ykkösjuttu - ellei nimenomaan tahdo niin!
Tosi epäterveellisiä. Leikkaa kurkusta tikkuja ja dippaa niitä veteen, jos herkutella haluat.
Hopeakettu kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos taikina on tehty kauramaitoon, kasvisrasvaan ja vehnäjauhoihin, eikä lisätty sokeria? Ja päälle laitoin noin puoli teelusikallista sokeria.
Olen ihan toivottoman huono arvioimaan tällaisia.
Maku huononee mitä terveellisempiä :D
Kokeile tehdä banaanilättyjä joissa on kaurahiutaleita, ovat ihan hyviä ja terveellisiä :) Netistä helpolla löydät ohjeet.
Mitäs hyvää kauramaidossa, tee maitoon, voita paistamiseen maun takia. Itse olen taikinaan laittanut lorauksen Knossoksen oliiviöljyä. Sokeria kantsii laittaa vajaa ruokalusikka taikinaan koska silloin lätyt saavat kauniin värin helpommin, suolaa tietty myös mukaan.
Vehnäjauhohan tuossa sun listassa on se paha juttu, sitä kun kantsis välttää, korvaa vaikka alkuvehnällä(speltillä) ja desin verran ohrajauhoa sekaan. Joskus testaillut niin maun ja terveellisyyden kannalta paras kombo on 1/3 suhteella spelttiä, vehnä- ja ohrajauhoa.
Vehnäjauhon voi korvata mantelijauholla.
Vierailija kirjoitti:
Vaikea uskoa että olisi epäterveellisiä. Vai mistä lähtien kauramaito ja kasvisrasva olisi huonoksi ihmiselle? Sen sijaan vehnäjauho on varmasti epäterveellisin tuossa reseptissä, mutta kyllä tuo kuulostaa terveellisemmältä kuin perus letturesepti.
Btw, vehnäjauhoja voi koittaa korvata perunajauhoihin. (ovat terveellistä, makua en lä'hde takaamaan :D )
"Kauramaito" ja kasvisrasva eivät ole olleet koskaan hyväksi ihmiselle.
Mitä sillä on väliä?