Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten epäterveellisiä on letut?

Vierailija
01.07.2019 |

Jos taikina on tehty kauramaitoon, kasvisrasvaan ja vehnäjauhoihin, eikä lisätty sokeria? Ja päälle laitoin noin puoli teelusikallista sokeria.

Olen ihan toivottoman huono arvioimaan tällaisia.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
01.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä sillä on väliä?

Vierailija
2/14 |
01.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ihmeen väliä, tuskin niitä lettuja jatkuvasti ja päivittäin syöt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
01.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei ne nyt ainakaan terveellisiä oo. Mutta ei se kuule aina haittaa.

Vierailija
4/14 |
01.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei aavistustakaan! Meillä letut tehdään täysmaitoon, joukkoon vehnäjauhoja, kananmunia, sulatettua voita, ripaus suolaa, ehkä sokeria. Paistetaankin vielä voissa ja hilloa tai tuoretta marjasosetta päälle. Nam!

Melko samat aineet kuin esim. pannarissa, pullassa ja vehnäsämpylöissä, jauhoja vaan suhteessa vähemmän.

Vierailija
5/14 |
01.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap:n letut on todella epäterveellisiä. Oikeat letut tehtynä täysmaitoon ja voissa paistettuna ovat ihan terveellisiä.

Vierailija
6/14 |
01.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikenlainen "korvike" on epäterveellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
7/14 |
01.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos taikina on tehty kauramaitoon, kasvisrasvaan ja vehnäjauhoihin, eikä lisätty sokeria? Ja päälle laitoin noin puoli teelusikallista sokeria.

Olen ihan toivottoman huono arvioimaan tällaisia.

Maku huononee mitä terveellisempiä :D

Kokeile tehdä banaanilättyjä joissa on kaurahiutaleita, ovat ihan hyviä ja terveellisiä :) Netistä helpolla löydät ohjeet.

Mitäs hyvää kauramaidossa, tee maitoon, voita paistamiseen maun takia. Itse olen taikinaan laittanut lorauksen Knossoksen oliiviöljyä. Sokeria kantsii laittaa vajaa ruokalusikka taikinaan koska silloin lätyt saavat kauniin värin helpommin, suolaa tietty myös mukaan.

Vehnäjauhohan tuossa sun listassa on se paha juttu, sitä kun kantsis välttää, korvaa vaikka alkuvehnällä(speltillä) ja desin verran ohrajauhoa sekaan. Joskus testaillut niin maun ja terveellisyyden kannalta paras kombo on 1/3 suhteella spelttiä, vehnä- ja ohrajauhoa.

-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-

Vierailija
8/14 |
01.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikea uskoa että olisi epäterveellisiä. Vai mistä lähtien kauramaito ja kasvisrasva olisi huonoksi ihmiselle? Sen sijaan vehnäjauho on varmasti epäterveellisin tuossa reseptissä, mutta kyllä tuo kuulostaa terveellisemmältä kuin perus letturesepti.

Btw, vehnäjauhoja voi koittaa korvata perunajauhoihin. (ovat terveellistä, makua en lä'hde takaamaan :D )

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
01.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnäjauhot muuttuu suolistossa sokeriksi ja sokeri taas nostaa veren sokeriarvoja ja ylläpitää elimistön hiljaista tulehdustilaa.

10/14 |
01.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaikea uskoa että olisi epäterveellisiä. Vai mistä lähtien kauramaito ja kasvisrasva olisi huonoksi ihmiselle? Sen sijaan vehnäjauho on varmasti epäterveellisin tuossa reseptissä, mutta kyllä tuo kuulostaa terveellisemmältä kuin perus letturesepti.

Btw, vehnäjauhoja voi koittaa korvata perunajauhoihin. (ovat terveellistä, makua en lä'hde takaamaan :D )

Sitä on niin monenmoista kasvirasvaakin olemassa. Öljyt lie niitä parhaimpia terveellisyyden puolesta ja mitä enemmän menee kiinteämmäksi niin taitaa tilanne muuttua.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tuore-vaitostutkimus-kasvirasva-ei-…

-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
01.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korvaa vehnäjauhot vaikka gluteenittomilla kaurajauhoilla. Mantelimaidosta tulee myös hyvät letut. Mutta itse asiassa ne banaaniletut ilman mitään jauhoja ovat kyllä terveellisempiä. Kun lettuja syö harvakseltaan, ei terveellisyys ole ykkösjuttu - ellei nimenomaan tahdo niin!

Vierailija
12/14 |
01.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosi epäterveellisiä. Leikkaa kurkusta tikkuja ja dippaa niitä veteen, jos herkutella haluat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
02.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hopeakettu kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos taikina on tehty kauramaitoon, kasvisrasvaan ja vehnäjauhoihin, eikä lisätty sokeria? Ja päälle laitoin noin puoli teelusikallista sokeria.

Olen ihan toivottoman huono arvioimaan tällaisia.

Maku huononee mitä terveellisempiä :D

Kokeile tehdä banaanilättyjä joissa on kaurahiutaleita, ovat ihan hyviä ja terveellisiä :) Netistä helpolla löydät ohjeet.

Mitäs hyvää kauramaidossa, tee maitoon, voita paistamiseen maun takia. Itse olen taikinaan laittanut lorauksen Knossoksen oliiviöljyä. Sokeria kantsii laittaa vajaa ruokalusikka taikinaan koska silloin lätyt saavat kauniin värin helpommin, suolaa tietty myös mukaan.

Vehnäjauhohan tuossa sun listassa on se paha juttu, sitä kun kantsis välttää, korvaa vaikka alkuvehnällä(speltillä) ja desin verran ohrajauhoa sekaan. Joskus testaillut niin maun ja terveellisyyden kannalta paras kombo on 1/3 suhteella spelttiä, vehnä- ja ohrajauhoa.

Vehnäjauhon voi korvata mantelijauholla.

Vierailija
14/14 |
02.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaikea uskoa että olisi epäterveellisiä. Vai mistä lähtien kauramaito ja kasvisrasva olisi huonoksi ihmiselle? Sen sijaan vehnäjauho on varmasti epäterveellisin tuossa reseptissä, mutta kyllä tuo kuulostaa terveellisemmältä kuin perus letturesepti.

Btw, vehnäjauhoja voi koittaa korvata perunajauhoihin. (ovat terveellistä, makua en lä'hde takaamaan :D )

"Kauramaito" ja kasvisrasva eivät ole olleet koskaan hyväksi ihmiselle.