Kasvisruoka lihottaa!
Joudun olosuhteiden pakosta kokkaamaan tällä hetkellä kasvisruokaa. Käytän maitoa, voita, öljyjä, kananmunia, juustoa, yms. En tee siis vegaanista ruokaa (jota osaan myös tehdä, ja toisinaan niin teenkin). Aikaisemmin olen pitänyt painoni kurissa vähähiilihydraattimalla ruualla. Nyt olen joutunut tätä itse kokkaamaani sapuskaa syömään muiden joukossa, ja katso: heti pamahti kolme kiloa. En syö edes isoja annoksia, enkä todellakaan hölvää kermaa tai voita suuria määriä.
Hiilihydraattinen ruoka (perunat, riisi, pasta, jne.) on minulle sama kuin lihotuskuuri. Heti kun tämä väliaikainen ruokapestini päättyy, siirryn viivana takaisin vähähiilihydraattiseen ruokavalioo. Kalkkunaa ja kanaa, kiitos! Kalaa ja naudanlihaa, kiitos!!
Kommentit (18)
Ei se ole lihavuutta noin lyhyellä, sulla täyttyy glykogeenivarastot ja ne vetää kehon täyteen nestettä.
Kun palaat takaisin ketolle, niin sulla lähtee ne nesteet samantien ja lihaksista sokerivarastot, eli et ole lihonut yhtään.
Mikset syö enemmän todellisia kasviksia ja vähemmän höttöhiilareita? Jätä vilja vähemmälle, syö vihanneksia ja munia.
Mullaon kasvissyöjänä ihan päinvastainen ongelma. Tykkään KASVIKSISTA, en viljoista, perunasta, riisistä. Ja minä tuppaan laihtumaan.
Syön tosi paljon kypsentämättömiä vihanneksia ja esim. salaattiin joudun lorottamaan öljyä ihan tolkuttomasti etten laihdu liikaa. En tiedä, mitä mulle on tapahtunut mutta ei tee yhtään mieli esim. pitsaa tuplajuustolla tai kermaperunoita.
Vierailija kirjoitti:
Mikset syö enemmän todellisia kasviksia ja vähemmän höttöhiilareita? Jätä vilja vähemmälle, syö vihanneksia ja munia.
Tämä. Munakkaita, salaatteja jne. Nyt kesällä on upeita vhh-salaattimahdollisuuksia, lisää kasviksiin esim papuja, oliiveja jne. ruokaisuutta tuomaan.
Jos syö liikaa lihoaa. Näin se menee.
Mitä jos söisit järkeviä määriä ja lopettaisin ylimääräisen ahmimisen?
No pasta ja riisi nyt ei varsinaisesti ole kasvisruokaa. Peruna toki on rehu. Mutta ihan yhtälaillahan nuo kuuluu suurimman osan sekasyöjänkin ruokavalioon, että en sanoisi kasvisruoan lihottavan yhtään sen enempää kuin perinteisen sekaruoankaan.
ja kuka niihin käskee kermaa laittamaan,tai voita,ei ole pakko!
Käytä vaan kerran päivässä jotain viljaa tai perunaa ja silloinkin vain kourallinen. Ja kermat ja juustot, niitä lisäät kevyellä kädellä.
Lisää niiden kasvisten määrää. Noudata lautasmallia.
Tuossa sun listassasi ei lueteltu ainoatakaan kasvista. Ja sitten kasvisruoka lihottaa, joopa joo.
Kyllä minäkin turpoaisin jos mättäisin pastaa tai perunamuusia päivästä toiseen.
Mutta mistäs mä mitään tiedän, vasta 23 vuotta kasvissyöjä.
no jospa vaikka tekisit kasvisruokaa ilman niitä riisejä yms. hiilareita. Paistat kasviksia pannulla, teet salaattia, syöt linssejä, papuja ja herneitä, pinaattia, nyt saa hyvin varhaiskaalia, parsaa, kukkakaalia.... tofua
ja hiilarit pysyy noilla todella vähissä jos vain haluat
Viljat, riisit, sokerit, suolat ja rasvat pois. Vihanneksia vihanneksia.
Avaapa millainen tyypillinen ateriasi on.
Vierailija kirjoitti:
Mullaon kasvissyöjänä ihan päinvastainen ongelma. Tykkään KASVIKSISTA, en viljoista, perunasta, riisistä. Ja minä tuppaan laihtumaan.
Syön tosi paljon kypsentämättömiä vihanneksia ja esim. salaattiin joudun lorottamaan öljyä ihan tolkuttomasti etten laihdu liikaa. En tiedä, mitä mulle on tapahtunut mutta ei tee yhtään mieli esim. pitsaa tuplajuustolla tai kermaperunoita.
Minulla sama! Tykkään kyllä joskus syödä roskaruokaakin, mutta yleensä en välitä esim. pastasta ja riisistä ollenkaan. Ruisleipää kyllä syön. Harvoin noita pastoja ja riisejä söisin jos mies ei tykkäisi syödä lisäkkeenä niitä. Riisin tosin olen vaihtanut kotimaiseen ohraan. Yleensä siis otan pari ruokalusikallista pastaa ja sitten loput muuta (kasviksia, papuja...) eri muodoissa kastikkeessa tai vaikka uuniissa paahdettuina.
Onpa jännä, sullakin varmaan kilpirauhasen vajaatoimintaa?
Mä syön yleensä ainakin kilon tuoreita vihanneksia ja toisen mokoman lämpimiä, mutta mikä on vialla kun en vaan liho niillä? 🤔
Kasvikset ovat olennainen osa vhh:ta, myös marjat. Kasvikunnan tuotteet jotka ovat tärkkelysvarastoja ovat helposti lihottavia. Vähähiilaristen kasvien kanssa menee kerma, voi ja hyvä kasvitöljyt. Kasviöljyissäkin on epäterveellisiä kuten auringonkukkaöljy.
kasvisruassakin proteiinien saanti on tärkeää. kokeile soijarouhetta.
Sokeri ja tärkkelys lihottaa ja tekee sairaaksi, se on tiedetty jo vuosituhansia. Jotenkin tämä tieto katosi, kun lääketeollisuus keksi tehdä rahaa insuliinilla ja muilla lääkkeillä.
Kasviksia on myös sokerittomia ja tärkkelyksettömiä toki.
Siis 'vähähiilihydraatittomalla ruualla'....;D