Espanjalaiset mansikat kakkuun
Kääk. Voiko laittaa kakun päälle kypsentämättömänä.
Kommentit (11)
Kyllä voi. Marjat on nykyään juureen kasteltuja, eli mikään likavesi ei koske itse marjoihin. Ainakin S-ryhmän kaupoissa hevi-osastoille on tullut tiedotteet tästä.
Eiköhän ne pesussa, huuhtelusta ( vaikkapa etikan myötä) puhdistu.
Kyllähän espanjalaisia tomaatteja ja muitakin espanjalaisia tuore tuotteita syödään pitkin talvea.
Miksi mansikat tekisivät poikkeuksen?
Niitä ei itse asiassa tarvitse edes huuhdella, paitsi jos ovat roskaisia.
Minä olen ostanut ulkomaisia mansikoita ja mustikoita pitkin kevättä ja syönyt sellaisenaan. Ei ole tullut mitään vaivoja. Eikä ole tullut tutuillekaan jotka ovat syöneet. Noin 25 henkilöä.
Eivät maistu aidalta ei tolpalta. Pelkkää vettä vaan. Laita mieluummin jotain maistuvampaa.
Kun syötte kahvilassa mansikkaa, vadelmaa tms. sisältävän leivonnaisen tai ostatte sellaisen kaupasta tai leipomosta kotiin, niin luuletteko marjojen olevan (sesongin ulkopuolella) kotimaisia? Eli totta kai espanjalaisia marjoja voi käyttää.
Vierailija kirjoitti:
Eivät maistu aidalta ei tolpalta. Pelkkää vettä vaan. Laita mieluummin jotain maistuvampaa.
Kyllä nuo joskus harvoin on ihan maukkaitakin, useimmiten toki kotimaisiin mansikoihin verrattuna aika mauttomia. Kakun koristeluun kuitenkin sopivat kestävänä lajikkeena erinomaisesti.
Kaupoista saa jo kotimaisiakin kasvihuone(?)mansikoita, jos ap:ta mietityttää espanjalaiset.
Espanjassa nuo mansikat on kotimaisia.
En laittaisi.