Suomalaisten ruokakulttuuri
Olen asunut Afrikassa. Siellä kaikki ruoka ravintoloissa- siis ihan kaikki - perustuu annoksiin. Hotelliaamiaisella voi olla hedelmiä, yms. tarjolla vapaasti, mutta usein ns. lämmin aamiaisruoka tilataan listalta annoksena.
Buffet-tyyppinen ruokailu on tuntematon käsite. Tulin Suomeen, kävin huoltamoketjussa kahvilla ja tarkkailin ihmisten lounaskäyttäytymistä: annokset hurjan isoja, lapataan lautaselle "mättöä" vaikka kuinka ja paljon. Ei ihme, että Suomessa on paino-ongelmista kärsiviä. Lisäksi hotelliaamiainen on ihan hurjan kattava (sinänsä tietty kivaa, että on laaja valikoima)
Kommentit (9)
Buffet-aamiainen hotelleissa on erittäin tavallinen kaikkialla maailmassa, ei suinkaan vain Suomessa.
Ehkä sulla on Afrikassa asiat paremmin? Miksi tulit takaisin? Äitiyspakkaus ja lapsi- yms. lisät?
Vierailija kirjoitti:
Miten tämä aivopieru nyt pitäisi ottaa?
Jopa alatyylisenäkin mautonta puhua pierusta ruuan yhteydessä.
Minäkin olen asunut Afrikassa ja siellä buffet-ruokailu oli ihan tavallista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten tämä aivopieru nyt pitäisi ottaa?
Jopa alatyylisenäkin mautonta puhua pierusta ruuan yhteydessä.
No sehän on erittäin luonnollista.
Vertaat hotelliaamiaista huoltoaseman buffettiin. Jos tekisit nuo molemmat Suomessa niin huomaisit jo siinä valtavan eron.
Afrikassa on 55 itsenäistä valtiota. Ei pitäisi olla suuri yllätys, että ruokakulttuuri vaihtelee huimasti niiden välillä.
Missä maassa kävit?
Miten tämä aivopieru nyt pitäisi ottaa?