Tuleeko kakusta huono jos ei käytä irtopohjavuokaa?
Huomasin juuri, että valitsemassani ohjeessa puhutaan irtopohjakakkuvuoasta, mutta ei ole sellaista. Mitenkähän kannattaisi menetellä? Käykö mikään tilalle vai vaihdanko kakkureseptiä? Kyse on suklaakakusta. En ole ollenkaan kokonut leipuri.
Kommentit (11)
Siis kumoat kakkupohjan vuoasta hiukan jäähtyneenä. Mutta älä anna jäähtyä liikaa, silloin pohja voi jämähtää vuokaan kiinni.
"Jos teet jotai mousse- tai juustokakkua, sitten tarvitset irtopohjavuoan. Tai voi sen tavalliseenkin vuokaan tehdä, mutta kakkua ei sitten saa ulos vuoasta vaan pitää tarjoilla siinä vuoassa."
Kyseiset kakut onnnistuvat, kun leikkaat voipaperista suikaleet (4–6 kpl), jotka laitat vuoan pohjalle ristikkäin. Näillä suikaleilla pystyt nostamaan kakun vuoasta.
Ps. siis ne suikaleet niin pitkät, että niistä saa hyvän otteen, kun nostat kakkua.
Vierailija kirjoitti:
"Jos teet jotai mousse- tai juustokakkua, sitten tarvitset irtopohjavuoan. Tai voi sen tavalliseenkin vuokaan tehdä, mutta kakkua ei sitten saa ulos vuoasta vaan pitää tarjoilla siinä vuoassa."
Kyseiset kakut onnnistuvat, kun leikkaat voipaperista suikaleet (4–6 kpl), jotka laitat vuoan pohjalle ristikkäin. Näillä suikaleilla pystyt nostamaan kakun vuoasta.
Ps. siis ne suikaleet niin pitkät, että niistä saa hyvän otteen, kun nostat kakkua.
Toimiiko oikeasti? Uskoisin, että saisin kakun vaan repeilemään ja menemään rikki. Mutta hyvä, jos toimii.
Irtopohjavuoka nyt ei kuitenkaan paljoa maksa.
Olen huomannut, että vuokaspray on paras aine vuoan voiteluun. Kakku irtoaa hienosti.
Hyvät ohjeet! Kiitos ystävälliselle vastaajalle! -ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
"Jos teet jotai mousse- tai juustokakkua, sitten tarvitset irtopohjavuoan. Tai voi sen tavalliseenkin vuokaan tehdä, mutta kakkua ei sitten saa ulos vuoasta vaan pitää tarjoilla siinä vuoassa."
Kyseiset kakut onnnistuvat, kun leikkaat voipaperista suikaleet (4–6 kpl), jotka laitat vuoan pohjalle ristikkäin. Näillä suikaleilla pystyt nostamaan kakun vuoasta.
Ps. siis ne suikaleet niin pitkät, että niistä saa hyvän otteen, kun nostat kakkua.
Toimiiko oikeasti? Uskoisin, että saisin kakun vaan repeilemään ja menemään rikki. Mutta hyvä, jos toimii.
Irtopohjavuoka nyt ei kuitenkaan paljoa maksa.
Ei se rahasta ole kiinni, vaan siitä, että kakku on tehtävä nyt eikä ole aikaa lähteä kaupunkiin ostoksille. -ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
"Jos teet jotai mousse- tai juustokakkua, sitten tarvitset irtopohjavuoan. Tai voi sen tavalliseenkin vuokaan tehdä, mutta kakkua ei sitten saa ulos vuoasta vaan pitää tarjoilla siinä vuoassa."
Kyseiset kakut onnnistuvat, kun leikkaat voipaperista suikaleet (4–6 kpl), jotka laitat vuoan pohjalle ristikkäin. Näillä suikaleilla pystyt nostamaan kakun vuoasta.
Ps. siis ne suikaleet niin pitkät, että niistä saa hyvän otteen, kun nostat kakkua.
Toimiiko oikeasti? Uskoisin, että saisin kakun vaan repeilemään ja menemään rikki. Mutta hyvä, jos toimii.
Irtopohjavuoka nyt ei kuitenkaan paljoa maksa.
Ei se rahasta ole kiinni, vaan siitä, että kakku on tehtävä nyt eikä ole aikaa lähteä kaupunkiin ostoksille. -ap
Ihan varmasti toimii, minullakaan ei ole irtopohjia ;)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
"Jos teet jotai mousse- tai juustokakkua, sitten tarvitset irtopohjavuoan. Tai voi sen tavalliseenkin vuokaan tehdä, mutta kakkua ei sitten saa ulos vuoasta vaan pitää tarjoilla siinä vuoassa."
Kyseiset kakut onnnistuvat, kun leikkaat voipaperista suikaleet (4–6 kpl), jotka laitat vuoan pohjalle ristikkäin. Näillä suikaleilla pystyt nostamaan kakun vuoasta.
Ps. siis ne suikaleet niin pitkät, että niistä saa hyvän otteen, kun nostat kakkua.
Toimiiko oikeasti? Uskoisin, että saisin kakun vaan repeilemään ja menemään rikki. Mutta hyvä, jos toimii.
Irtopohjavuoka nyt ei kuitenkaan paljoa maksa.
Ei se rahasta ole kiinni, vaan siitä, että kakku on tehtävä nyt eikä ole aikaa lähteä kaupunkiin ostoksille. -ap
Ihan varmasti toimii, minullakaan ei ole irtopohjia ;)
Kiva kuulla. Miten muuten jos tekisi kakkuohjeella piirakan? Siis sellaisen, jota ei kumota. Toimisiko se? Tätä ohjetta olen käyttämässä: https://yhteishyva.fi/reseptit/suussa-sulava-suklaakakku/recipe-2559 -ap
Leipuriekspertit taisivat jo häipyä :)
Kyllä ohjeella varmaan piirakkatyyliinkin onnistuu, mutta saattaa tulla kuivempi. Kokeilemalla se vain selviää.
Ja irtopohjavuoka ei ole pakollinen, mutta saattaa joissain tapauksissa vuoasta poisoton kannalta saattaa olla helpompi/parempi.
Jos kyse on tavallisesta sokerikakkupohjasta, et tarvitse irtopohjavuokaa. Voitelet ja jsuhotar/korppujauhotat vuoan vain hyvin. Ja kullat kakkupohjan vuoasta hiukan, mutta ei liikaa jäähtyneenä.
Veitsellä voi varovasti auttaa kakkupohjaa irtoamaan. Vuoan pohjalle voi halutessaan myös leikata leivinpaperista pohjan kokoisen ympyrän.
Jos teet jotai mousse- tai juustokakkua, sitten tarvitset irtopohjavuoan. Tai voi sen tavalliseenkin vuokaan tehdä, mutta kakkua ei sitten saa ulos vuoasta vaan pitää tarjoilla siinä vuoassa.