Ostin lohenpuolikkaan ja pitäis laittaa se uuniin help?
Eli lohi johon on roiskittu oliiviöljyt jokapuolelle ja vuokaan kans. Päälle ripoteltu suolaa. Tulikiviuuni 150-170 astetta, eli lämpö tulee moninkertaisesti joka suunnasta verrattuna sähköuuniin. Kauanko kypsyttäisit ja miksi?
Kommentit (33)
Eipä ole kokemusta moisesta. Sun pitää vaan kurkata sinne tilannetta ja katsoa kypsymistä. Kalahan kypsyy erittäin nopeasti, eli tuohon ei lisukkeitakaan voi samaan laittaa ellei jotain sitten nopeasti myös kypsyvää. Tai laita lisukkeet erilliselle pellille, niin saat kalan eri aikaan ulos.
Lisäisin sinuna kyllä jotain pippuria sinne ainakin. Jos noin matalalla kypsennät niin anna olla ainakin 1-1,5h, folion sisällä. Hyvä siitä tulee. Tilliä ja sitruunaa sitten kypsän kylkeen.
Miksi rasvasta kalaa pitää vielä rasvailla?
Vierailija kirjoitti:
Eipä ole kokemusta moisesta. Sun pitää vaan kurkata sinne tilannetta ja katsoa kypsymistä. Kalahan kypsyy erittäin nopeasti, eli tuohon ei lisukkeitakaan voi samaan laittaa ellei jotain sitten nopeasti myös kypsyvää. Tai laita lisukkeet erilliselle pellille, niin saat kalan eri aikaan ulos.
Ei sinne mitään lisukkeita pidä edes laittaa. Tykkään lohen alkukantaisesta mausta. Lisukkeet tulee erikseen hellalla. Pelkkä suola ja öljy riittää loheen. En tosiaan tiedä miten kauan sitä pitää tuossa lämpötilassa paistaa, koska lämpö tulee moninkertaisena verrattuna sähköuuniin. Kala yleensä kypsyy 4 minuutissa 100 asteisessa vedessä, joten hankala arvioida kuina 1 kilon puolikas lohi käyttäytyy uunissa. Itse pidän rapsakkaasta, joten kait se pitää itse seurata ja kytistää.
En olisi laittanut loheen oliiviöljyä vaan luomuvoita. Käytän oliiviöljyä kyllä muuten päivittäin, mutta tuohon se ei oikein sovi.
Vierailija kirjoitti:
Miksi rasvasta kalaa pitää vielä rasvailla?
Jottei se pala kiinni siihen vuokaan apina. Ja neitsytoliiviöljy on todella terveellisä kakkaa.
Vierailija kirjoitti:
Lisäisin sinuna kyllä jotain pippuria sinne ainakin. Jos noin matalalla kypsennät niin anna olla ainakin 1-1,5h, folion sisällä. Hyvä siitä tulee. Tilliä ja sitruunaa sitten kypsän kylkeen.
Aika koppuraa tulee, jos pidät uunissa 1,5 h.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi rasvasta kalaa pitää vielä rasvailla?
Jottei se pala kiinni siihen vuokaan apina. Ja neitsytoliiviöljy on todella terveellisä kakkaa.
Nahkapuoli on siis vielä tallella sitä vuokaa vasten, apina.
AP
Kirjolohifilettä pitäisin vartin, ja lohifileetä 25 min.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lisäisin sinuna kyllä jotain pippuria sinne ainakin. Jos noin matalalla kypsennät niin anna olla ainakin 1-1,5h, folion sisällä. Hyvä siitä tulee. Tilliä ja sitruunaa sitten kypsän kylkeen.
Aika koppuraa tulee, jos pidät uunissa 1,5 h.
Älä. :D Siksi kysynkin niin tarkkaa paistoaikaa.
AP
20-30min. Joku ehdotti 1-1,5h kypsennystä, ihan helvetin ylikypsää lohta tulee siinä ajassa mutta kai siitäkin joku voi tykätä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lisäisin sinuna kyllä jotain pippuria sinne ainakin. Jos noin matalalla kypsennät niin anna olla ainakin 1-1,5h, folion sisällä. Hyvä siitä tulee. Tilliä ja sitruunaa sitten kypsän kylkeen.
Aika koppuraa tulee, jos pidät uunissa 1,5 h.
Siis jos spektrin aivan alapäässä eli 150 astetta. Saa ajatella, you know. Ja pitää peittää, ettei kosteudet lennä pois.
Vierailija kirjoitti:
Kirjolohifilettä pitäisin vartin, ja lohifileetä 25 min.
Eli vartti? Pidän ton. Kiitoksia!
AP
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi rasvasta kalaa pitää vielä rasvailla?
Jottei se pala kiinni siihen vuokaan apina. Ja neitsytoliiviöljy on todella terveellisä kakkaa.
"Joka puolelle ja vuokaan kans" Vuokaan ymmärrän ja toki, jos haluat pilata kalaan maun..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lisäisin sinuna kyllä jotain pippuria sinne ainakin. Jos noin matalalla kypsennät niin anna olla ainakin 1-1,5h, folion sisällä. Hyvä siitä tulee. Tilliä ja sitruunaa sitten kypsän kylkeen.
Aika koppuraa tulee, jos pidät uunissa 1,5 h.
Siis jos spektrin aivan alapäässä eli 150 astetta. Saa ajatella, you know. Ja pitää peittää, ettei kosteudet lennä pois.
Ei saa tana sitä peitellä. Tykkään rapsakasta kalasta.
AP
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi rasvasta kalaa pitää vielä rasvailla?
Jottei se pala kiinni siihen vuokaan apina. Ja neitsytoliiviöljy on todella terveellisä kakkaa.
Nahkapuoli on siis vielä tallella sitä vuokaa vasten, apina.
AP
Nyt meette peseen suun saippualla! Toisia ei saa haukkua!
Vierailija kirjoitti:
20-30min. Joku ehdotti 1-1,5h kypsennystä, ihan helvetin ylikypsää lohta tulee siinä ajassa mutta kai siitäkin joku voi tykätä.
Matalalla lämpötilalla. Jos tykkää slow cookingista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi rasvasta kalaa pitää vielä rasvailla?
Jottei se pala kiinni siihen vuokaan apina. Ja neitsytoliiviöljy on todella terveellisä kakkaa.
"Joka puolelle ja vuokaan kans" Vuokaan ymmärrän ja toki, jos haluat pilata kalaan maun..
Siinä mikään pilaannu, v itun ää liö. Tajua taas mistään mitään tää juppi kaubunnista. ;oDDDD
Ap
Että paras maku tulisi esiin?
AP