Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ostin lohenpuolikkaan ja pitäis laittaa se uuniin help?

Vierailija
02.05.2019 |

Eli lohi johon on roiskittu oliiviöljyt jokapuolelle ja vuokaan kans. Päälle ripoteltu suolaa. Tulikiviuuni 150-170 astetta, eli lämpö tulee moninkertaisesti joka suunnasta verrattuna sähköuuniin. Kauanko kypsyttäisit ja miksi?

Kommentit (33)

Vierailija
1/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Että paras maku tulisi esiin?

AP

Vierailija
2/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä ole kokemusta moisesta. Sun pitää vaan kurkata sinne tilannetta ja katsoa kypsymistä. Kalahan kypsyy erittäin nopeasti, eli tuohon ei lisukkeitakaan voi samaan laittaa ellei jotain sitten nopeasti myös kypsyvää. Tai laita lisukkeet erilliselle pellille, niin saat kalan eri aikaan ulos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäisin sinuna kyllä jotain pippuria sinne ainakin. Jos noin matalalla kypsennät niin anna olla ainakin 1-1,5h, folion sisällä. Hyvä siitä tulee. Tilliä ja sitruunaa sitten kypsän kylkeen.

Vierailija
4/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi rasvasta kalaa pitää vielä rasvailla?

Vierailija
5/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eipä ole kokemusta moisesta. Sun pitää vaan kurkata sinne tilannetta ja katsoa kypsymistä. Kalahan kypsyy erittäin nopeasti, eli tuohon ei lisukkeitakaan voi samaan laittaa ellei jotain sitten nopeasti myös kypsyvää. Tai laita lisukkeet erilliselle pellille, niin saat kalan eri aikaan ulos.

Ei sinne mitään lisukkeita pidä edes laittaa. Tykkään lohen alkukantaisesta mausta. Lisukkeet tulee erikseen hellalla. Pelkkä suola ja öljy riittää loheen. En tosiaan tiedä miten kauan sitä pitää tuossa lämpötilassa paistaa, koska lämpö tulee moninkertaisena verrattuna sähköuuniin. Kala yleensä kypsyy 4 minuutissa 100 asteisessa vedessä, joten hankala arvioida kuina 1 kilon puolikas lohi käyttäytyy uunissa. Itse pidän rapsakkaasta, joten kait se pitää itse seurata ja kytistää.

Vierailija
6/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En olisi laittanut loheen oliiviöljyä vaan luomuvoita. Käytän oliiviöljyä kyllä muuten päivittäin, mutta tuohon se ei oikein sovi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

20 min.

Vierailija
8/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi rasvasta kalaa pitää vielä rasvailla?

Jottei se pala kiinni siihen vuokaan apina. Ja neitsytoliiviöljy on todella terveellisä kakkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lisäisin sinuna kyllä jotain pippuria sinne ainakin. Jos noin matalalla kypsennät niin anna olla ainakin 1-1,5h, folion sisällä. Hyvä siitä tulee. Tilliä ja sitruunaa sitten kypsän kylkeen.

Aika koppuraa tulee, jos pidät uunissa 1,5 h.

Vierailija
10/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi rasvasta kalaa pitää vielä rasvailla?

Jottei se pala kiinni siihen vuokaan apina. Ja neitsytoliiviöljy on todella terveellisä kakkaa.

Nahkapuoli on siis vielä tallella sitä vuokaa vasten, apina.

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kirjolohifilettä pitäisin vartin, ja lohifileetä 25 min.

Vierailija
12/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lisäisin sinuna kyllä jotain pippuria sinne ainakin. Jos noin matalalla kypsennät niin anna olla ainakin 1-1,5h, folion sisällä. Hyvä siitä tulee. Tilliä ja sitruunaa sitten kypsän kylkeen.

Aika koppuraa tulee, jos pidät uunissa 1,5 h.

Älä. :D Siksi kysynkin niin tarkkaa paistoaikaa.

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

20-30min. Joku ehdotti 1-1,5h kypsennystä, ihan helvetin ylikypsää lohta tulee siinä ajassa mutta kai siitäkin joku voi tykätä.

Vierailija
14/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lisäisin sinuna kyllä jotain pippuria sinne ainakin. Jos noin matalalla kypsennät niin anna olla ainakin 1-1,5h, folion sisällä. Hyvä siitä tulee. Tilliä ja sitruunaa sitten kypsän kylkeen.

Aika koppuraa tulee, jos pidät uunissa 1,5 h.

Siis jos spektrin aivan alapäässä eli 150 astetta. Saa ajatella, you know. Ja pitää peittää, ettei kosteudet lennä pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kirjolohifilettä pitäisin vartin, ja lohifileetä 25 min.

Eli vartti? Pidän ton. Kiitoksia!

AP

Vierailija
16/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi rasvasta kalaa pitää vielä rasvailla?

Jottei se pala kiinni siihen vuokaan apina. Ja neitsytoliiviöljy on todella terveellisä kakkaa.

"Joka puolelle ja vuokaan kans" Vuokaan ymmärrän ja toki, jos haluat pilata kalaan maun..

Vierailija
17/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lisäisin sinuna kyllä jotain pippuria sinne ainakin. Jos noin matalalla kypsennät niin anna olla ainakin 1-1,5h, folion sisällä. Hyvä siitä tulee. Tilliä ja sitruunaa sitten kypsän kylkeen.

Aika koppuraa tulee, jos pidät uunissa 1,5 h.

Siis jos spektrin aivan alapäässä eli 150 astetta. Saa ajatella, you know. Ja pitää peittää, ettei kosteudet lennä pois.

Ei saa tana sitä peitellä. Tykkään rapsakasta kalasta.

AP

Vierailija
18/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi rasvasta kalaa pitää vielä rasvailla?

Jottei se pala kiinni siihen vuokaan apina. Ja neitsytoliiviöljy on todella terveellisä kakkaa.

Nahkapuoli on siis vielä tallella sitä vuokaa vasten, apina.

AP

Nyt meette peseen suun saippualla! Toisia ei saa haukkua!

Vierailija
19/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

20-30min. Joku ehdotti 1-1,5h kypsennystä, ihan helvetin ylikypsää lohta tulee siinä ajassa mutta kai siitäkin joku voi tykätä.

Matalalla lämpötilalla. Jos tykkää slow cookingista.

Vierailija
20/33 |
02.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi rasvasta kalaa pitää vielä rasvailla?

Jottei se pala kiinni siihen vuokaan apina. Ja neitsytoliiviöljy on todella terveellisä kakkaa.

"Joka puolelle ja vuokaan kans" Vuokaan ymmärrän ja toki, jos haluat pilata kalaan maun..

Siinä mikään pilaannu, v itun ää liö. Tajua taas mistään mitään tää juppi kaubunnista. ;oDDDD

Ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi kuusi