Miten teette itse perunasalaatin, miten saatte siitä hyvää?
Kommentit (20)
Keitä perunat kuorineen, jäähdytä ja pilko. Päälle kastike: tuoretta basilikaa, oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja murskattua valkosipulia: sauvasekoittimella tai tehosekoittimella kastikkeeksi ja kaada perunoiden päälle. Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi , parmesaanilastuja sekaan. Lopuksi paahda päälle pinjansiemeniä. Anna maustua yön yli, on parempaa seuraavana päivänä.
Minulla oli joskus tapana tehdä sellaista, mihin laitettiin perunan lisäksi hapanta omenaa (ehkä noin suhteessa 1 osa omenaa, 3-4 osaa perunaa). Tulee raikkaampi maku. Pitäisikin varmaan tehdä taas joskus tuota, kun ei ole tullut vuosiin tehtyä.
Vierailija kirjoitti:
Keitä perunat kuorineen, jäähdytä ja pilko. Päälle kastike: tuoretta basilikaa, oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja murskattua valkosipulia: sauvasekoittimella tai tehosekoittimella kastikkeeksi ja kaada perunoiden päälle. Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi , parmesaanilastuja sekaan. Lopuksi paahda päälle pinjansiemeniä. Anna maustua yön yli, on parempaa seuraavana päivänä.
Oi, kuulostaapa hyvältä!
Perinteinen wieniläinen.
Keitä perunat kuorineen, kuori ja pilko. Sekoita vielä kuumiin/lämpimiin perunoihin öljyä. Silppua sekaan sipuli. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja sokerilla, lisää etikka. Sekoita mukaan vähän kasvis- tai lihalientä. Lopuksi vielä persiljaa tai ruohosipulia. Anna vetäytyä. Nam.
Tietenkin tähän voi vielä lisätä vaikka suolakurkun palasia tai keitettyä kananmunaa, mutta itse tykkään tuosta perusversiosta.
Keitetään perunat. Pilkotaan omenaa, sipulia ja suolakurkkuja. Sekoitetaan perunoiden kanssa. Sekoitetaan ranskankermasta, majoneesista, maksamakkarasta, suolasta ja pippurista kastike. Sekoitetaan kastike perunoihin, pannaan kylmään.
Mulla on ihan perinteinen. Keitettyjä ja jäähdytettyjä siiklejä pilkotaan ja sekoitetaan smetanaa ja majoneesia. Lisäksi kevätsipulisilppua, suolaa. Tarjotaan napsahtavien nakkien kanssa. Siinä se.
Mä tykkään tämmöisestä: keitä, jäähdytä ja pilko perunat, hakkaa sipuli. Valuta tölkillinen kidneypapuja ja pikkukirkki kapriksia. Sekoita. Kastikkeeksi sekoita puoli desiä oliiviöljyä ja pari ruokalusikkaa sinappia, mustapippuria, hienonnettua persiljaa ja ruohosipulia. Pikkuriikkinen ripaus suolaa voi myös olla hyväksi, mutta aika varovainen kannattaa olla. Sekoita kastike muihin aineksiin ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Toinen hyvä on sellainen, missä keitetään kattilallinen uusia perunoita suolan ja tillin kanssa. Kun ne ovat kypsiä, vesi kaadetaan pois ja, joukkooon sekoitetaan pussillinen parmesanraastetta. Mut tämä pitää syödä lämpimänä.
Tekemällä majoneesin itse, sitä ei saa laittaa liikaa. Omenaa, suolaa, mustapippuria ja maustekurkkua perunoiden sekaan. Maun tarkistus ja ehkä sitruunamehua vielä lisäksi.
Muutama potakka, pullo tenttua ja säämiskä. Sekoita kaikki aineet keskenään ja nauti.
Vierailija kirjoitti:
Minulla oli joskus tapana tehdä sellaista, mihin laitettiin perunan lisäksi hapanta omenaa (ehkä noin suhteessa 1 osa omenaa, 3-4 osaa perunaa). Tulee raikkaampi maku. Pitäisikin varmaan tehdä taas joskus tuota, kun ei ole tullut vuosiin tehtyä.
Mä tykkään kans omenasta perunasalaatissa. Laitan omenan, perunoita, suolakurkkua, saksanpähkinöitä, tomaattia ja paprikaa. Kastikkeeseen puolet kermaviiliä ja puolet jogurttia, sinappia, suolaa, pippuria, sitruunaa ja sokeria.
Minulla on saksalaistyylinen, kirkas perunasalaatti. Keitettyä - pilkottua perunaa, silputtua purjoa ja/tai sipulia sekä kapriksia. Liemeen vettä, öljyä ja etikkaa suhteessa 3-2-1 ja mieleiset mausteet. Lientä ei tarvitse olla paljon, sillä riittää että ainekset kostuvat. Teen salaattini mielellään tarjoamista edeltävänä päivänä, että maut tasaantuvat (sekoitellaan välillä).
Perunaa, kevätsipulia, majoneesia, kermaviiliä sekä dijonin sinappia.
Olen tehnyt vaikka millaisia perunasalaatteja ja huonoa on tullut vain jos olen laittanut majoneesia. Kannattaa käyttää smetanaa tai ranskankermaa tai pelkkää öljyä+etikkaa/kapristen lientä tms. Perunoiden keittämisessä saa olla tarkkana ettei mene mössöksi tai vetiseksi. Sekaan voikin sitten heittää vaikka mitä tai pitää yksinkertaisena, riippuen muista tarjoiluista ja tietenkin omasta mausta.
Vastenmielisiä reseptejä, hyi olkoon.
Juustoa ja paljon paloja mukaan ja kastikkeena juustoa.
Mulle maistuu parhaiten kolmen aineen perunasalaatti.
3l kattilallinen perunoita (ehkä jotain 1,5kg, yleensä kuorin ja kuutioin ennen keittämistä)
1 prk majoneesia
Vähintään 2 isoa sipulia pieneksi silputtuna tai nippu uusia sipuleita.
+Ruohosipulia jos pihalla kasvaa ja pilkottua rapeaa pekonia, jos sellaista on jääkaapissa pilaantumassa.
Kaupan valmissalaateissa inhoan sitä etikan makua ja perunoiden rakennetta ja omassani taas tykkään sipulista. Vapuksi aion kyllä testata lisäämällä yhden hapokkaan omenan ja suolakurkun, sekä korvaamalla majoneesin kokonaan kermaviilillä. Jotain mausteitakin ohjeessa taisi olla, sinappia ja muuta.
Vierailija kirjoitti:
Vastenmielisiä reseptejä, hyi olkoon.
Kerroithan jo omasi?
Vierailija kirjoitti:
Vastenmielisiä reseptejä, hyi olkoon.
Majoneesipohjaiset onkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vastenmielisiä reseptejä, hyi olkoon.
Majoneesipohjaiset onkin.
Valmismajoneesit on kamalia. Itse tehtynä tuoreista aineista ja neutraalin makuista öljyä käyttämällä majoneesista tulee ihan erilaista.
Tykkään tästä vähän erilaisesta versiosta https://www.vihrealanka.fi/node/1333
(Ja ihan sekasyöjä olen.)