Parhaat seitireseptinne
Itse teen aina keitoksi joten voisi muutakin välillä kokeilla.
Kommentit (7)
Juuri tein keittoa tässä yksi päivä, ja mietin että ei kyllä taida muissa muodoissa voittaa kunnon soppaa. Ne muut voi sitten tehdä jostain muusta kalasta.
En koskaan tee pelkkää sei-soppaa vaan lisään toiseksi kalaksi lohta.
Pelkästä seistä valmistan mm mantelikalaa, juustoista+sitruunaista kalavuokaa ja parsakaalikalagratiinia.
Vierailija kirjoitti:
En koskaan tee pelkkää sei-soppaa vaan lisään toiseksi kalaksi lohta.
Pelkästä seistä valmistan mm mantelikalaa, juustoista+sitruunaista kalavuokaa ja parsakaalikalagratiinia.
Seisoppa laita pippuri ettei seisoppppa happpane
Mun yksi suosikeistani on aasialaiset seitipihvit. Sulatetusta seistä puristetaan ylimääräinen vesi pois ja murskataan kala joko haarukalla tai jollain muulla välineellä. Ei kuitenkaan soseuteta. Lisätään kalamurskan sekaan hieman korppujauhoja, kananmuna, tuoretta silputtua chiliä, raastettua tuoretta inkivääriä, murskattua valkosipulia, suolaa ja mikäli tykkää korianterista, niin silputtua tuoretta korianteria. Sotku sekaisin ja paistetaan pannulla pieninä pihveinä. Tarjoillaan nuudeleiden ja esim makean chilikastikkeen tai ihan vaan soijakastikeen kanssa.
Paketti seitä, paketti Koskemlaskijaa ja purkki kermaa. Pilko kalat ja juusto vuokaan, silppua päälle tilliä ja mausta sitruunapippurilla tai millä itse tykkäät. Paista uunissa kypsäksi.
Kevytversion saat kun vähennät juuston määrää.
Paistan pannulla voin kanssa ja maustan sitruunapippurilla. Tosin nykyisin ostan lähinnä lohta, mutta resepti on sama.