Millä korvaatte juuston ruoanlaitossa?
Kommentit (28)
Vierailija kirjoitti:
Miksi se pitää korvata?
Terveyssyistä.
Nyt en ymmärrä. Aika harvaan ruokaan laitetaan juustoa.
Maidonkaltaisella palmuöljyvalmisteella - OMNOMNOMNOM-NOM!!! 😍
Annapa esimerkki missä haluat korvata juuston jollain muulla. Muuten kysymys on vähän turhan laaja.
Mihin ruokaan käytät juustoa? Itse laitan juustoa ainoastaan lasagneen ja parmesania raastan pasta-annokseni päälle. Syön kyllä usein palan hyvää juustoa jälkkäriksi punaviinin kera.
Miksi pitäisi korvata? Minä laitan lähes joka ruokaan juustoa koska se hyvää.
Kun olin vegaani, tein lähinnä sellaisia ruokia, joita voi tehdä ilman juustoakin. Pizzaan laitoin vegejuustoa, sitten kun sitä tuli markkinoille. Ennen sitä tein jonkun kasviskermasoosin siihen päälle. Maidottoman "juustokakunkin" tein vasta sitten kun kaupasta löytyi siihen ainekset. (En tykännyt.)
Terveydellisistä syistä aloin syömään taas eläinkunnantuotteita.
En korvaa, vaan olen laittamatta.
Lasagne ja pitsa on varmaan ainoat ruuat, joihin juustoa laittaisin. Toimii ilmankin. Tai tekisin harvemmin, että käytäisin vähemmän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi se pitää korvata?
Terveyssyistä.
Oletko allerginen maidolle?
Kaurakermalla ja ravintohiivahiutaleilla.
Vierailija kirjoitti:
Mihin ruokaan käytät juustoa? Itse laitan juustoa ainoastaan lasagneen ja parmesania raastan pasta-annokseni päälle. Syön kyllä usein palan hyvää juustoa jälkkäriksi punaviinin kera.
Jos käyttää juustoa vain raastettuna lasagneannoksen päällä, niin ripaus oluthiivaa ajaa saman asian.
Ilmeisesti kermaviili tai ranskankermakaan ei sitten käy? Saako korvikkeessa olla maitoa tai rasvaa?
Esim. täytetyt paprikat, kesäkurpitsaveneet ja muut uniruoat, joissa päälle tulee juustoraaste.
Jos ei juustoa voi käyttää, on paras tehdä ruokia, joihin se ei kuulu. Korvikkeet eivät koskaan ole hyviä.
Vegejuustoja on vaikka minkälaisia markkinoilla. Isompien markettien valikoimat kannattaa käydä tutkimassa. Kannattaa huomioida, että noissakin on paljon tyydyttyneitä rasvoja ja suolaa.
Itsetosi harvoin laitan mitään juustoa ruokaan... en tee mtn kermaisiaa kastikkeita yms. Pizza/lasagne nyt on ainoat mihin juustoa laitan. Parmesaania en osta kun se ehtii mennä usein pilalle ennen kuin se koko purkki on käytetty.
Mites tofu tai soijajuusto? Ihan nopealla googletuksella löytyi hirveästi erilaisia juuston korvikkeita.
http://www.vegaanituotteet.net/perusruuat/kasvimaitotuotteet/
Terveellisyydestä en tiedä. Varmaan soijaa joudutaan prosessoimaan enemmän kuin lehmänmaitoa, jotta siitä juustoa saadaan. :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi se pitää korvata?
Terveyssyistä.
Juusto on terveellistä. Siinä on rutkasti kalsiumia, joka on varsinkin naisille tärkeä luukadon estämiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Nyt en ymmärrä. Aika harvaan ruokaan laitetaan juustoa.
Itse käytän mm. kastikkeissa,keitoissa,salaateissa (esim. leipäjuustokuutioita ),munakkaissa,laatikoissa kuorrutteena,sipulikeitoissa( keiton päälle parmesaania), raejuustoa suolakurkun tms. kera,tomaattia sinihomejuustolla jne...En syö leipää, niin kääräisen emmental"tikun"salaatinlehteen!
Miksi se pitää korvata?