Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Margariinit ja rypsiöljy aiheuttavat elimistön tulehdusta, lisäävät suolistosyövän ja suolistosairauksien riskiä.

Vierailija
11.03.2019 |

Vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, rapsiöljy, kovetettu rypsiöljy, kovetettu rapsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, emulgointiaineet sekä rasvahappojen mono- ja diglyseridit (E471, E472c, E476).

Kommentit (84)

Vierailija
1/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En jaksa uskoa noita terveysintoilijoiden höpötyksiä. En sen enempää sitä että voi on vaarallista kuin sitäkään, että margariiini on.

Vierailija
2/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syönkin vaan voita, ekstraneitsytoliiviöljyä, kookosöljyä, avokadoöljyä ja kalaöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syönpäs! Lällällää!

Vierailija
4/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Margariinit ja rypsiöljy ovat varmaan pahin suoliston sairastuttaja. Moni pääsee suolisto-oireista, kun jättää tuon katalyyttisellä vaihtoesteröintimenetelmällä keinotekoisesti kovetetun lamppuöljyn syömättä.

Vierailija
5/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vältä ohjeiden vastaanottaamista epämääräisiltä nettipalstojen kirjoittajilta.

Vielä parempi vinkki elämään!

Vierailija
6/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitkä lista mutta unohdit sen tärkeimmän: lähteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En jaksa uskoa noita terveysintoilijoiden höpötyksiä. En sen enempää sitä että voi on vaarallista kuin sitäkään, että margariiini on.

Ei se mikään uskonasia olekaan, että voi on terveysruokaa ja margariini on haitallista.

Vierailija
8/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, tuo nyt kuuluu ihan perus sivistykseen tietää. Jos useampi ihan oikeasti tietäisi miten margariinitkin vuosien saatossa vaikuttaa terveyteen, he eivät ainakaan lapsilleen niitä syöttäisi. 

Mutta, joitakin ihmisiä ei vain kiinnosta ja pitävät kaikkea ihan höpönlöpönö, mutta heräävät jossain vaiheessa kun tulee syöpä tmv että mites se keho nyt taas toimikaan ja ennenkaikkea MILLÄ se keho toimii .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljyn omegasuhde on parempi kuin oliiviöljyn. Se myös kestää hyvin kuumennusta. Itse käytän paistamiseen enimmäkseen oliiviöljyä mutta välillä rypsiöljyä em. ominaisuuksien takia. Salaattiin laitan vaihdellen pähkinä-, avokado- ja muita öljyjä. Ravitsemusoppini hankin ravitsemustieteiden yliopisto-opinnoista, en vauvapalstalta.

Vierailija
10/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mutta, joitakin ihmisiä ei vain kiinnosta ja pitävät kaikkea ihan höpönlöpönö, mutta heräävät jossain vaiheessa kun tulee syöpä tmv että mites se keho nyt taas toimikaan ja ennenkaikkea MILLÄ se keho toimii .

Miten ihmeessä joku lehmästä peräisin oleva prosessoitu maitorasva (voi) olisi ihmiselle luonnollista ravintoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pitkä lista mutta unohdit sen tärkeimmän: lähteen.

Berry SEE. Triacylglycerol structure

and interesterification of palmitic and stearic acid-rich fats: an overview and

implications for cardiovascular disease. Nutr Res Rev 2009;22:3-17.

Elintarviketietoasetus (EU) N:o 1169/2011.

Haraldsson GG. Chirality in Fats and Oils. Seminar to Celebrate the 45th Anniversary of Food Chemistry

Program.University of Turku, Finland. May 22, 2015.

Himberg J-J. Lääkeaineilla on kahdet kasvot. Duodecim 1993;109:1823.

Pietinen P, Ascherio A, Korhonen P ym. Intake of fatty acids and risk of coronary heart disease in a cohort of Finnish men. The

Alpha-Tocopherol, Beta-Carotene Cancer Prevention Study. Am J Epid

1997;145:876-76.

Salminen K. Ravinnon tyydyttyneet ja tyydyttymättömöt rasvat. Duodecim 1990;106:1684-5.

Salminen K. Toistaako kasviöljyjen kovetuksen historia itseään? Duodecim 2015;131:1271-2.

Salminen K. Mitkä ovatkaan "kovaa rasvaa"? Kolumni. Kehittyvä Elintarvike 2015a;n:ro2:6.

Salminen K. Vaihtoesteröidyt kasviöljyt tulee ilmoittaa valmistusaineluettelossa.

Kehittyvä Elintarvike 2015b;n:ro4:8-9.

Siinä näin aluksi lähdettä, tietoa on saatavilla yllin kyllin myös kaltaisellesi nirpalle.

Vierailija
12/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rypsiöljyn omegasuhde on parempi kuin oliiviöljyn. Se myös kestää hyvin kuumennusta. Itse käytän paistamiseen enimmäkseen oliiviöljyä mutta välillä rypsiöljyä em. ominaisuuksien takia. Salaattiin laitan vaihdellen pähkinä-, avokado- ja muita öljyjä. Ravitsemusoppini hankin ravitsemustieteiden yliopisto-opinnoista, en vauvapalstalta.

Et näköjään saanut sieltä yliopistosta oikeaa tietoa. Ymmärrätkö, miksi Suomessa suositaan rypsiöljyä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rypsiöljyn omegasuhde on parempi kuin oliiviöljyn. Salaattiin laitan vaihdellen pähkinä-, avokado- ja muita öljyjä. Ravitsemusoppini hankin ravitsemustieteiden yliopisto-opinnoista, en vauvapalstalta.

Itä-Suomen ravitsemusopin tutkija, Apulaisprofessori Ursula Schwab on usein käytetty kommentoija ravitsemusasioissa. Valitettavasti tyyppi saa vain voitelurahoja Agronomiliitolta ja eräiltä muilta tahoilta kertoakseen "sopivan totuuden" suomalaisille. Kenen lauluja laulat jne.

Vierailija
14/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko Valiolla alkaneet yt-neuvottelut?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taas tätä rasvapropagandaa. Ei jaksa.

Vierailija
16/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mutta, joitakin ihmisiä ei vain kiinnosta ja pitävät kaikkea ihan höpönlöpönö, mutta heräävät jossain vaiheessa kun tulee syöpä tmv että mites se keho nyt taas toimikaan ja ennenkaikkea MILLÄ se keho toimii .

Miten ihmeessä joku lehmästä peräisin oleva prosessoitu maitorasva (voi) olisi ihmiselle luonnollista ravintoa?

Margariiniko on sitä luonnollista ravintoa?

Vierailija
17/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko Valiolla alkaneet yt-neuvottelut?

Taitaa olla.

Vierailija
18/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

10, ei kukaan mistään PROSESSOIDUSTA voista ole puhunutkaan, ainakaan minä. Sinä ehkä.

Maitotuotteet yleensä ovat ihmiselle huonoja, lehmänmaito siis.

Itse käytän vain kirkastettuavoita, avokadoöljyä, kookosöljyä kaikki siis luomua, pähkinäöljyä, hamppuöljyä ymv.

Ën käytä mitään rypsiöljyjä, rapsiöljyä juuri sen epäterveellisyyden vuoksi, oliiviöljyäkin vain luomulaatuista ja oikeasti aitoa eikä jatkettua .

Ihmisen aivot tarvitsevat rasvaa, ja luomu prosessoimaton voi joka on suolatonta, on aina parempi vaihtoehto kuin rypsiöljyt. Jos et tiedä miksi, ota selvää jos kiinnostaa, mutta älä ala väittelemään asiasta mistä et mitään tiedä, eikä sinulla ole kokemusta.

Tuollaisille ihmisille syöpä on herättävä kokemus, silloin ropisee tuo ylimielisyys (toivottavasti) ja alkaa ajatella ja ottaa asioista selvää ihan itsekin eikä kuunnella sokeasti mitä thl suosittelee.

En ole ap, ja minusta ap:n ei edes pitäisi jakaa täällä mitään tietoa, koska jotkut eivät ansaitse tietää mitään, heille riittää nugetit ja ranskalaiset, olkoon niin, maailmassa on liikaa muutenkin ihmisiä! :)

Vierailija
19/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mutta, joitakin ihmisiä ei vain kiinnosta ja pitävät kaikkea ihan höpönlöpönö, mutta heräävät jossain vaiheessa kun tulee syöpä tmv että mites se keho nyt taas toimikaan ja ennenkaikkea MILLÄ se keho toimii .

Miten ihmeessä joku lehmästä peräisin oleva prosessoitu maitorasva (voi) olisi ihmiselle luonnollista ravintoa?

Miksi ketään kiinnostaisi jokin "luonnollinen ravinto"? Hyvin harvaa, jos ylipäätänsä mitään, ihmisen nykyisin syömää ruokaa on ollut sellaisenaan olemassa edes 5000 vuotta sitten. Sopii tutustua jalostuksen historiaan.

Maitorasva sen sijaan on ihmisen luonnollista ravintoa enemmän kuin monikaan muu ruoka kaupassa. Sitähän ihmisetkin saavat vauvasta asti. Pitkälti samoja aineita ihmisen ja lehmän maidossa kuitenkin on, vaikka suhdeluvut ovatkin erilaiset.

Vierailija
20/84 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasviöljyt (rypsiöljy, margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä seitsemän kaksi