Mitä teillä syödään tänään? Ei taas keksi mitään
Kommentit (26)
Ostin just ahvenfileitä torilta. Lisäksi siikliä ja salaattia. Otin myös sulamaan vähän kuorittuja katkarapuja, teen skagenröraa alkupalaleipien päälle.
Burgundinpataa. Ei ole nopea valmistaa, mutta sitäkin parempaa.
Vierailija kirjoitti:
Ostin just ahvenfileitä torilta. Lisäksi siikliä ja salaattia. Otin myös sulamaan vähän kuorittuja katkarapuja, teen skagenröraa alkupalaleipien päälle.
Paistatko ahvenfileet vai teetkö uunissa? Jos uunissa niin miten? ;)
Eilen illalla kokattiin kilosta jauhelihaa hyvä kastike, siitä tulee illaksi lasagnea tai sitten papujen jne kanssa nachokastiketta. Mitä nyt tekee mieli. Loput pakkaseen.
Possunpihvejäkin olisi, ne voisi ehkä tehdä huomenna. Ruskistus ja uuniin kermaan muhimaan. On sieniä, vihreitä papuja, parsaa sun muuta kivaa. Tuoretta rosmariinia ja timjamia.
"As you like it"- risotto on myös mahdollisuus jossain vaiheessa koska on noita hauskoja kasviksia. Eli normaali valkoinen risotto, päälle pancettaa ja pancetan rasvassa kypsennettyjä kasviksia. As you like it- nimi tulee siitä, että kukin saa vaan niitä kasviksia joista tykkää, minulle esim parsaa mutta ei sieniä. Filmaattista ja hyvää. :)
Sinisimpukoita merimiehen reseptillä lisäksi patonkia dipattavaksi liemeen. Alkuun kaikille avokadonpuolikas siivutettuna salaatin päällä ja limegraavattua lohta.
Lounaaksi tehtiin suppilovahveroista keitto. Illalla laitetaan kuhafilettä pannulla varmaan riisin kanssa. Lopusta keitosta kastike kylkeen ja jotain kasviksia lisäksi, ehkä salaattia.
Sienet itse poimittu ja kalat itse kalastettu. Ei maksakaan paljoa!
Rosmariiniperunoita (siikliä, öljyä, tuoretta rosmariinia, merisuolaa ja uuniin) sekä broilerisaltimboccaa (broileria, salviaa, valkosipulia, mustapippuria, suolaa kääritään ilmakuivattuun kinkkuun, paistetaan ja haudutetaan + vielä kermaa pannuun).
Hampurilaisia, sämpylätaikina kohoamassa, jauheliha sulamassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostin just ahvenfileitä torilta. Lisäksi siikliä ja salaattia. Otin myös sulamaan vähän kuorittuja katkarapuja, teen skagenröraa alkupalaleipien päälle.
Paistatko ahvenfileet vai teetkö uunissa? Jos uunissa niin miten? ;)
Pannulla paistan. Pyörittelen kevyesti vehnäjauhossa, suolaa ja vähän mustapippuria ja paistan öljy-voissa. Ihan parasta näin yksinkertaisesti.
Kinkkukiusaus ja paahdetut punajuurilohkot vuohenjuustolla.
Kalapuikkoja ja mummonmuusia äsken syötiin, en jaksanut alkaa tekemään nyt mitään ns. oikeeta ruokaa vielä. Illemmalla on tapana lauantaisin jotain hyvää tehdä, pizzaa tms.
Kasvissosekeittoa raejuustolla, salaattia ja yrttivoipatonkia :-D Toki aamupalojen ym. lisäksi. Köyhät on eväät, mutta minkäs teet kun ei sairaana jaksa lähteä kauppaan :O
Vierailija kirjoitti:
Kasvissosekeittoa raejuustolla, salaattia ja yrttivoipatonkia :-D Toki aamupalojen ym. lisäksi. Köyhät on eväät, mutta minkäs teet kun ei sairaana jaksa lähteä kauppaan :O
Mikäs noissa ruuissa on vikana? Hyvää ja halpaa.
Meillä syödään tänään possun ribsejä, laitoin lihat marinoitumaan aamulla. Kohta lykkään kylkirivit uuniin ja niiden seuraksi laitan uuniin kypsymään lohkoperunoita. Teen lisäksi salaattia, johon tulee jäävuorisalaattia, paprikaa, kurkkua, oliiveja ja sipulia. Jälkiruuaksi teen creme bruleen vadelmilla.
Pullet pork uunissa. Saa sitten jokainen valita syökö sitä pitaleivällä vai riisillä vai tekeekö pullet pork-hampparin. Salaattia lisäksi. Ja erilaisia kastikkeita esim. HB ja täytteitä kuten kurkkusalaattia, juustoraastetta ym.
Kylmäsavulohi-kasvisnyyttejä. Foliopaloihin loraus oliiviöljyä pohjalle ja sitten laittaa niihin esikeitettyä perunaa, kukkakaalia ja porkkanaa (nämäkin yleensä vähän esikypsennän mikrossa höyrytaskussa) ja mahdollisesti laitan myös fenkolia. Sitten kylmäsavulohta ja puserran vähän sitruunamehua päälle. Maun mukaan sulatejuustoa ja mustapippuria ja chilihiutaleita. Tilli sopii myös hyvin. Sitten uuniin 225 asteeseen siksi aikaa, että juusto sulaa ja lohet kypsyvät. Yleensä pidän puolisen tuntia.
Ranskalaisia ja kalapuikkoja. Töistä tarttui paha haju käsiin ja kertishanskat on loppu niin en voi tehdä käsin ruokaa jottein haju tartu ruokiin. Tämä päivä mennään nyt sitten näillä eväillä. Huomenna tulee toinen kotikokki muonavahvuuteen ja saa pyöritellä laskiaispullat. Minä laitan huomenna hernaria.
Leikkasin lohifileestä medaljonkeja, jotka paistan voissa. Lisäksi keitinperunoita ja höyrytettyä parsakaalia.
Huomiseksi on porsaan uunifilettä, jonka kanssa varmaan itsetehdyt lohkoperunat ja pippurikastike. Ruusukaaleja ja salaattia.
Meillä syödään tonnikalapiirakkaa ja kreikkalaista salaattia.