Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Saakeli että oon käsi ruuanlaitossa

Vierailija
18.01.2019 |

Mokkapalatkin onnistuin juuri äsken ryssimään. Hiljattain yritin tehdä kanakeittoa, meni suurin osa roskiin.

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mikä meni vikaan mokkapaloissa ja mikä kanakeitossa? Analysoidaan ja yritetään paikantaa ongelmia.

Vierailija
2/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No mikä meni vikaan mokkapaloissa ja mikä kanakeitossa? Analysoidaan ja yritetään paikantaa ongelmia.

Mokkapaloissa kärvähti pohja reunoilta, vaikka oli pari minsaa vähemmin uunissa kuin ohjeessa. En ole vielä maistanu, mutta kokemuksen mukaan on todennäköisesti ihan paskaa. Kanakeitto oli mauton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mites ryssit? Mokkapaloissa munaa pitää vatkata tarpeeksi aluksi tai muute maistuu munalta. Jauhoja lisätessä nopsaan käännellä jauhot ja maito samaan aikaan, niin että se vaan sekottuu, eikä sitkoa pääse liiaksi muodostumaan. Eikä availe uunia kesken paiston. Ainoot asiat jotka voi tietty ryssiä, jos ei noudata.

4/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta tuo reunojen kärähtäminen ei ole paha moka. Reunat voi leikata pois. Leivonnainen menee minusta syömäkelvottomalla tavalla pieleen lähinnä, jos se ei kohoa kuohkeaksi eli rakenne jää sellaiseksi tinaskaksi.

Vierailija
5/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulla oli varmaan niin vähän taikinaa ettei riittäny pellin reunoille asti tai taikina ei ollu tasasesti.

Vierailija
6/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No mikä meni vikaan mokkapaloissa ja mikä kanakeitossa? Analysoidaan ja yritetään paikantaa ongelmia.

Mokkapaloissa kärvähti pohja reunoilta, vaikka oli pari minsaa vähemmin uunissa kuin ohjeessa. En ole vielä maistanu, mutta kokemuksen mukaan on todennäköisesti ihan paskaa. Kanakeitto oli mauton.

Uunit ovat vähän erilaisia. Voi olla, että sun uunisi on hieman keskivertoa kuumempi. Ens kerralla osaat panna kellon soimaan aikaisemmin, tai sitten pane uunia hieman pienemmälle. Nyt voit leikata kärvähtäneet kohdat pois.

Teitkö kanakeiton ohjeesta vai ihan itse soveltaen? Jos et ole kovin varma ruuanlaittaja, kannattaa seurata ohjeita. Maustamisen oppii harjoitellessa. Useimmat mausteet kannattaa lisätä ruokaan ihan alkumetreillä, jotta ne luovuttavat eniten makua. Jos ruokaan kuuluu paistamista tai kuullottamista, mausteet voi ja kannattaakin panna jo siinä vaiheessa öljyn joukkoon. Toki öljyä pitää olla sitten sen verran, että mausteet eivät pala, ja lämpötilankin samasta syystä maltillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sulla oli varmaan niin vähän taikinaa ettei riittäny pellin reunoille asti tai taikina ei ollu tasasesti.

Ei riittänyt, ei. Jos olisin levittänyt koko pellille olis tullut ihan tosi ohut läpyskä. Ohje oli kyllä pellilliselle. Ja normikokoiset uuninpellit meillä

Vierailija
8/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin mäkin olin parikymppisenä. Nyt 20 vuotta harjoteltuani olen jos melkoisen pätevä kokki. Älä luovuta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No mikä meni vikaan mokkapaloissa ja mikä kanakeitossa? Analysoidaan ja yritetään paikantaa ongelmia.

Mokkapaloissa kärvähti pohja reunoilta, vaikka oli pari minsaa vähemmin uunissa kuin ohjeessa. En ole vielä maistanu, mutta kokemuksen mukaan on todennäköisesti ihan paskaa. Kanakeitto oli mauton.

Uunit ovat vähän erilaisia. Voi olla, että sun uunisi on hieman keskivertoa kuumempi. Ens kerralla osaat panna kellon soimaan aikaisemmin, tai sitten pane uunia hieman pienemmälle. Nyt voit leikata kärvähtäneet kohdat pois.

Teitkö kanakeiton ohjeesta vai ihan itse soveltaen? Jos et ole kovin varma ruuanlaittaja, kannattaa seurata ohjeita. Maustamisen oppii harjoitellessa. Useimmat mausteet kannattaa lisätä ruokaan ihan alkumetreillä, jotta ne luovuttavat eniten makua. Jos ruokaan kuuluu paistamista tai kuullottamista, mausteet voi ja kannattaakin panna jo siinä vaiheessa öljyn joukkoon. Toki öljyä pitää olla sitten sen verran, että mausteet eivät pala, ja lämpötilankin samasta syystä maltillinen.

Reseptistä, niin kuin kaiken silloin kun ruokaa joudun laittamaan.

Olen huomannut että ilmeisesti nuo reseptien maustemäärät on kai vähin mahdollinen määrä että edes joltain maistuu. Sitten ihmiset laittavat maun mukaan lisää tai jättävät pois. Mulla ei vaan ole käsitystä että mikä on sitten liikaa, tai liian vähän, tai mikä mauste on ehdottoman olennainen että saa siihen ruokaan kuuluvan hyvän maun. Siispä seuraan ohjetta ja ruoka on aina mautonta :/

Vierailija
10/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin mäkin olin parikymppisenä. Nyt 20 vuotta harjoteltuani olen jos melkoisen pätevä kokki. Älä luovuta!

Jos mä vielä parikymmentä vuotta harjoittelen, olen melkein eläkeiässä😂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No mikä meni vikaan mokkapaloissa ja mikä kanakeitossa? Analysoidaan ja yritetään paikantaa ongelmia.

Mokkapaloissa kärvähti pohja reunoilta, vaikka oli pari minsaa vähemmin uunissa kuin ohjeessa. En ole vielä maistanu, mutta kokemuksen mukaan on todennäköisesti ihan paskaa. Kanakeitto oli mauton.

Uunit ovat vähän erilaisia. Voi olla, että sun uunisi on hieman keskivertoa kuumempi. Ens kerralla osaat panna kellon soimaan aikaisemmin, tai sitten pane uunia hieman pienemmälle. Nyt voit leikata kärvähtäneet kohdat pois.

Teitkö kanakeiton ohjeesta vai ihan itse soveltaen? Jos et ole kovin varma ruuanlaittaja, kannattaa seurata ohjeita. Maustamisen oppii harjoitellessa. Useimmat mausteet kannattaa lisätä ruokaan ihan alkumetreillä, jotta ne luovuttavat eniten makua. Jos ruokaan kuuluu paistamista tai kuullottamista, mausteet voi ja kannattaakin panna jo siinä vaiheessa öljyn joukkoon. Toki öljyä pitää olla sitten sen verran, että mausteet eivät pala, ja lämpötilankin samasta syystä maltillinen.

Reseptistä, niin kuin kaiken silloin kun ruokaa joudun laittamaan.

Olen huomannut että ilmeisesti nuo reseptien maustemäärät on kai vähin mahdollinen määrä että edes joltain maistuu. Sitten ihmiset laittavat maun mukaan lisää tai jättävät pois. Mulla ei vaan ole käsitystä että mikä on sitten liikaa, tai liian vähän, tai mikä mauste on ehdottoman olennainen että saa siihen ruokaan kuuluvan hyvän maun. Siispä seuraan ohjetta ja ruoka on aina mautonta :/

No pistä sitten ihan vähän enemmän seuraavalla kerralla! Ei sitä oikeaa määrää opi muutoin kuin ruokaa laittamalla. Tämän lisäksi makuun vaikuttaa myös raaka-aineiden kypsyysaste. Ylikypsä maistuu usein miedommalta. Jos nyt sopii kehaista itseään, niin olen aika hyvä ruaanlaittaja. Joskus tietenkin mulle sattuu kömmädyksiä, ja annan vaikkapa keitossa olevien juuresten kypsyä liikaa. Yleensä lapsetkin silloin valittavat, että ruoka ei ole hyvää.

Vierailija
12/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sulla oli varmaan niin vähän taikinaa ettei riittäny pellin reunoille asti tai taikina ei ollu tasasesti.

Ei riittänyt, ei. Jos olisin levittänyt koko pellille olis tullut ihan tosi ohut läpyskä. Ohje oli kyllä pellilliselle. Ja normikokoiset uuninpellit meillä

Tee se ohje seuraavaksi pienempään vuokaan/etsi toinen ohje tai tuplaa sen ohjeen määrät, koska sen taikinan kuuluu olla 1-2senttiä paksulti pellillä, vähän riippuen ohjeesta ja omasta mausta, ja tasaisesti pellin reunoilla koska muuten ne reunat kuivuu/lämpenee nopeemmin kuin keskusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No mikä meni vikaan mokkapaloissa ja mikä kanakeitossa? Analysoidaan ja yritetään paikantaa ongelmia.

Mokkapaloissa kärvähti pohja reunoilta, vaikka oli pari minsaa vähemmin uunissa kuin ohjeessa. En ole vielä maistanu, mutta kokemuksen mukaan on todennäköisesti ihan paskaa. Kanakeitto oli mauton.

Miksi kanakeitosta meni vain osa roskiin, mitä lopulle teit?

Ja jos se oli mautonta niin helposti siihen olisi makua saanut lisää.

Vierailija
14/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No mikä meni vikaan mokkapaloissa ja mikä kanakeitossa? Analysoidaan ja yritetään paikantaa ongelmia.

Mokkapaloissa kärvähti pohja reunoilta, vaikka oli pari minsaa vähemmin uunissa kuin ohjeessa. En ole vielä maistanu, mutta kokemuksen mukaan on todennäköisesti ihan paskaa. Kanakeitto oli mauton.

Uunit ovat vähän erilaisia. Voi olla, että sun uunisi on hieman keskivertoa kuumempi. Ens kerralla osaat panna kellon soimaan aikaisemmin, tai sitten pane uunia hieman pienemmälle. Nyt voit leikata kärvähtäneet kohdat pois.

Teitkö kanakeiton ohjeesta vai ihan itse soveltaen? Jos et ole kovin varma ruuanlaittaja, kannattaa seurata ohjeita. Maustamisen oppii harjoitellessa. Useimmat mausteet kannattaa lisätä ruokaan ihan alkumetreillä, jotta ne luovuttavat eniten makua. Jos ruokaan kuuluu paistamista tai kuullottamista, mausteet voi ja kannattaakin panna jo siinä vaiheessa öljyn joukkoon. Toki öljyä pitää olla sitten sen verran, että mausteet eivät pala, ja lämpötilankin samasta syystä maltillinen.

Reseptistä, niin kuin kaiken silloin kun ruokaa joudun laittamaan.

Olen huomannut että ilmeisesti nuo reseptien maustemäärät on kai vähin mahdollinen määrä että edes joltain maistuu. Sitten ihmiset laittavat maun mukaan lisää tai jättävät pois. Mulla ei vaan ole käsitystä että mikä on sitten liikaa, tai liian vähän, tai mikä mauste on ehdottoman olennainen että saa siihen ruokaan kuuluvan hyvän maun. Siispä seuraan ohjetta ja ruoka on aina mautonta :/

Maistele. Lopuksi lisäät suolaa ja muita mausteita, jos tuntuu siltä. Monesti ruoka on myös vahvemman makuista vasta seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No mikä meni vikaan mokkapaloissa ja mikä kanakeitossa? Analysoidaan ja yritetään paikantaa ongelmia.

Mokkapaloissa kärvähti pohja reunoilta, vaikka oli pari minsaa vähemmin uunissa kuin ohjeessa. En ole vielä maistanu, mutta kokemuksen mukaan on todennäköisesti ihan paskaa. Kanakeitto oli mauton.

Miksi kanakeitosta meni vain osa roskiin, mitä lopulle teit?

Ja jos se oli mautonta niin helposti siihen olisi makua saanut lisää.

Osa syötiin. Sitten jäi pyörimään jääkaappiin kun ei tehnyt mieli syödä ja lopulta roskiin.

Vierailija
16/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän keitto voi olla niin mautonta että täytyy roskiin laittaa, helppohan siihen on saada makua lisää.

Vierailija
17/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä aineksia laitoit kanakeittoon, ja miten valmistit sen? Kiinnostaisi kuulla, miten siitä saa niin mautonta ettei tee mieli syödä.

Vierailija
18/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itseäkin kiinnostaisi, mikä meni vikaan? Itse osaan tehdä ruokaa ja ihan hyvääkin, mutta sen maustamisen kanssa ei auta muu kun vain.. maistella, maistella ja maistella. Itse en ohjeissa pahemmin seuraa maustemääriä, vaan laitan oman mielen mukaan, tässä vuosien saatossa olen oppinut hyvin siihen että miten tykkään ruokani maustaa.

Harjoittelua vain, niin kyllä se taito siitä sitten kehittyy. :)

Vierailija
19/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa maistella sitä ruokaa koko ajan ja lisätä mausteita jos ei ole tarpeeksi, niitä voi kuitenkin lisätä ihan loppuvaiheessakin.

Vierailija
20/24 |
18.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No mikä meni vikaan mokkapaloissa ja mikä kanakeitossa? Analysoidaan ja yritetään paikantaa ongelmia.

Mokkapaloissa kärvähti pohja reunoilta, vaikka oli pari minsaa vähemmin uunissa kuin ohjeessa. En ole vielä maistanu, mutta kokemuksen mukaan on todennäköisesti ihan paskaa. Kanakeitto oli mauton.

Miksi kanakeitosta meni vain osa roskiin, mitä lopulle teit?

Ja jos se oli mautonta niin helposti siihen olisi makua saanut lisää.

No ei ihan helposti oikean makuista. Kanakeiton pohjan kun keittää kanan luista, niin sitten kyllä makua saa.

Zinkkiz

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kolme viisi