Millä "taktiikalla" syöt ruokasi?
Tänään oli taas "pihvipäivä" ja lounaalla otin sen seittemää sorttia lautaselle. Kävi taas jälleen niin, että söin ensin kaikki ne vähemmän houkuttelevat tuotteet kuten salaatit- ja lämpimät vihannekset siitä lautaselta ja jätin viimeiseksi kermaperunat ja paneroidun porsaanleikkeen.
Maistelin toki pihviä- ja perunoitakin siinä salaatin lomassa, mutta vain vähän, että jäisi sitä herkkumättöä mahdollisimman paljon siihen loppuun.
En tiedä olenko jotenkin poikkeava tässä asiassa vai tekeekö muutkin tätä ihan tarkoituksella?
PS. Santsasin vielä vähän niitä perunoita ja yhden pihvin :)
Kommentit (25)
Tee just toisinpäin niin terveytesi kiittää. <3 Mutta joo, kyllä minäkin säästän viimeiseksi suupalaksi sitä, mikä on lautasella parasta. En ota enää lisää koskaan, sillä en oikeasti tarvitse.
Nopeasti ruuat naamaan sen kummemmin nautiskelematta, että ehtii tuon 1v kanssa ehkä syömään sen aterian lämpimänä
Mulla on taas pakottava tarve yrittää saada jokaista sorttia samaan haarukalliseen. Vaikka niitä sortteja olisi kuinka monta. Tykkään niiden yhteensopivista makuyhdistelmistä. Oon aina ihmetellyt ihmisiä jotka ottaa kaikkea vuoron perään kerrallaan suuhunsa lautaseltaan. Nehän menettää koko aterian jujun.
Vierailija kirjoitti:
Tee just toisinpäin niin terveytesi kiittää. <3 Mutta joo, kyllä minäkin säästän viimeiseksi suupalaksi sitä, mikä on lautasella parasta. En ota enää lisää koskaan, sillä en oikeasti tarvitse.
Miten se syömisjärjestys terveyteen vaikuttaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee just toisinpäin niin terveytesi kiittää. <3 Mutta joo, kyllä minäkin säästän viimeiseksi suupalaksi sitä, mikä on lautasella parasta. En ota enää lisää koskaan, sillä en oikeasti tarvitse.
Miten se syömisjärjestys terveyteen vaikuttaa?
Jos tulee kumminkin tarve ottaa lisää, niin ottaa sitten sitä terveellisempää. :) Mutta muuten ei tietenkään mitenkään.
Vierailija kirjoitti:
Mulla on taas pakottava tarve yrittää saada jokaista sorttia samaan haarukalliseen. Vaikka niitä sortteja olisi kuinka monta. Tykkään niiden yhteensopivista makuyhdistelmistä. Oon aina ihmetellyt ihmisiä jotka ottaa kaikkea vuoron perään kerrallaan suuhunsa lautaseltaan. Nehän menettää koko aterian jujun.
Ehkä ei heidän kannaltaan. Eikä muutenkaan vaikka oikein viimeisen päälle mietityn fine dining-annoksen jokaisen komponentin ole tarkoituskaan tai tarpeen päätyä suuhun samalla haarukallisella. Tai vähemmän fiinilläkään lautasellisella.
Syön melko tasaisesti kaikkea vuoron perään sen kummemmin miettimättä. Jäljelle jää mitä jää, joskus pihviä, joskus perunaa, joskus salaattia. Yksi lysti, sillä ei lopputulos ole tärkeä vaan nautinnollinen matka.
Salaatin syön ekana eri lautaselta. Sitten lämmin ruoka. Lopuksi jälkiruoka, jos on. Ihan viimeksi kahvi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee just toisinpäin niin terveytesi kiittää. <3 Mutta joo, kyllä minäkin säästän viimeiseksi suupalaksi sitä, mikä on lautasella parasta. En ota enää lisää koskaan, sillä en oikeasti tarvitse.
Miten se syömisjärjestys terveyteen vaikuttaa?
Jos tulee kumminkin tarve ottaa lisää, niin ottaa sitten sitä terveellisempää. :) Mutta muuten ei tietenkään mitenkään.
On sulla erikoinen taktiikka, mutta hyvä jos sulla toimii.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee just toisinpäin niin terveytesi kiittää. <3 Mutta joo, kyllä minäkin säästän viimeiseksi suupalaksi sitä, mikä on lautasella parasta. En ota enää lisää koskaan, sillä en oikeasti tarvitse.
Miten se syömisjärjestys terveyteen vaikuttaa?
Jos tulee kumminkin tarve ottaa lisää, niin ottaa sitten sitä terveellisempää. :) Mutta muuten ei tietenkään mitenkään.
On sulla erikoinen taktiikka, mutta hyvä jos sulla toimii.
Usein se pihvi tai muu lihaosuus on se lämmin osuus lautasella, siinäkin mielessä tykkään syödä sitä enemmän alkuun, kun se on lämmintä. Ja tosiaan, jos ottaisin lisää, en ottaisi (etenkään missään lounaspaikassa) toista pihviä, vaan niitä kevyempiä osia ateriaa. Mikä siinä on sinusta erikoista?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee just toisinpäin niin terveytesi kiittää. <3 Mutta joo, kyllä minäkin säästän viimeiseksi suupalaksi sitä, mikä on lautasella parasta. En ota enää lisää koskaan, sillä en oikeasti tarvitse.
Miten se syömisjärjestys terveyteen vaikuttaa?
Jos tulee kumminkin tarve ottaa lisää, niin ottaa sitten sitä terveellisempää. :) Mutta muuten ei tietenkään mitenkään.
On sulla erikoinen taktiikka, mutta hyvä jos sulla toimii.
Usein se pihvi tai muu lihaosuus on se lämmin osuus lautasella, siinäkin mielessä tykkään syödä sitä enemmän alkuun, kun se on lämmintä. Ja tosiaan, jos ottaisin lisää, en ottaisi (etenkään missään lounaspaikassa) toista pihviä, vaan niitä kevyempiä osia ateriaa. Mikä siinä on sinusta erikoista?
No tämä, että syö lämpimät ensin kun kerta vielä ovat lämpimiä, on hyvä perustelu. Itse en tykkää jos ruoka jäähtyy, mutta syön varmaan sen verran hätäseen ettei ehdi jäähtyä, vaikka nautiskelisin ne pahemmat maut ensin.
Ap
Ennen söin ensin pahat, ja sitten ne hyvät, jotta jäisi ns. hyvä maku suuhun.
Mutta en osaa sanoa tuollaisesta tilanteesta esimerkkejä nykyisin. Tuo pihvi esim. mielestäni vaatii siihen samaan suupalaan niitä salaattia ja vihanneksia, se paljas pihvi ja perunat mielestäni olisi liian yksitoikkoista syötävää.
Lapseni syövät kaiken erikseen, pitääpä kysyä onko siinä syynä juuri tuo paremmuusjärjestys. Ihmetyttää vaan kun joku vaikka punajuurisalaatti vedetään paljaaltaan.
Olen omaksunut miesystäväni myötä täysin uudenlaisen tavan syödä.
1) ensin syödään aterian salaatti
2) Sitten syödään lämpimät kasvikset
3) lopuksi syödään liha kun kasviksia on vielä vähän jäljellä
Lisäksi joka aterialle on leipää.
Salaatti on omissa kulhoissa molemmille mutta liha/kasviskombi on "yhteisessä" astiassa samoin kuin leipä. Näitä voi sitten ottaa haluamansa määrän. Me yleensä ei kateta omia lautasia vaan närpitään siitä leivänpalasilla ihan käsin. (Jos tulee vieraita niin sitten toki katetaan pöytä "normaalisti.)
Tällä periaatteella itseasiassa laihtuu...vatsa täyttyy jo alkusalaatista, sen jälkeen kasviksista, eikä lihaa tarvitse valmistaa suuria määriä (so. säästyy rahaa). Mausteet takaavat sen, että kasviksiakin syö enemmän kuin mielellään!
Bonuksena: lihansyönti vähenee - ympäristöystävällistä!
Nielaisen yleensä kokonaisen tonnikalan tai kanan ja sulattelen sitä vatsassa.
Jos ruoka on ihan tulikuumaa, niin silloin aloitan salaatista ja sitten siirryn sen lämpimän ruuan reunaosiin, jotka ovat jo jäähtyneet (mutta keskellä saattaa olla vielä kuumaa). Jos ruoka on jo jäähtynyt sopivaksi, syön ensin sen lämpimän ruuan ja sitä salaattiakin välillä ja loput salaatit sitten viimeisenä. Yleisesti ottaen kyllä pyrin syömään ensin ne vähemmän houkuttelevat osaset ja viimeisenä parhaat palat. Esim siskonmakkarakeitosta syön ensin rehut ja jätän makkarat viimeiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Nielaisen yleensä kokonaisen tonnikalan tai kanan ja sulattelen sitä vatsassa.
Tämä.
treffit kirjoitti:
Olen omaksunut miesystäväni myötä täysin uudenlaisen tavan syödä.
1) ensin syödään aterian salaatti
2) Sitten syödään lämpimät kasvikset
3) lopuksi syödään liha kun kasviksia on vielä vähän jäljellä
Lisäksi joka aterialle on leipää.
Salaatti on omissa kulhoissa molemmille mutta liha/kasviskombi on "yhteisessä" astiassa samoin kuin leipä. Näitä voi sitten ottaa haluamansa määrän. Me yleensä ei kateta omia lautasia vaan närpitään siitä leivänpalasilla ihan käsin. (Jos tulee vieraita niin sitten toki katetaan pöytä "normaalisti.)
Tällä periaatteella itseasiassa laihtuu...vatsa täyttyy jo alkusalaatista, sen jälkeen kasviksista, eikä lihaa tarvitse valmistaa suuria määriä (so. säästyy rahaa). Mausteet takaavat sen, että kasviksiakin syö enemmän kuin mielellään!
Bonuksena: lihansyönti vähenee - ympäristöystävällistä!
Ja hetikohta on taas nälkä ja mässypussit houkuttelee.
Kaikkea vuorotellen mutta karkkipussissa jätän parhaat viimeiseksi.
M30
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla on taas pakottava tarve yrittää saada jokaista sorttia samaan haarukalliseen. Vaikka niitä sortteja olisi kuinka monta. Tykkään niiden yhteensopivista makuyhdistelmistä. Oon aina ihmetellyt ihmisiä jotka ottaa kaikkea vuoron perään kerrallaan suuhunsa lautaseltaan. Nehän menettää koko aterian jujun.
Ehkä ei heidän kannaltaan. Eikä muutenkaan vaikka oikein viimeisen päälle mietityn fine dining-annoksen jokaisen komponentin ole tarkoituskaan tai tarpeen päätyä suuhun samalla haarukallisella. Tai vähemmän fiinilläkään lautasellisella.
Itseasiassa fine dining annoksissa lähes järestäin nimenomaan on tarkoitus ottaa kaikkea kerralla haarukkaan. Se on vähän niiden annosten idea, katsos, että niissä on mietitty kaikki maut ja komponentit täydellisen yhteensopiviksi. Lisäksi vielä viini valittu annokseen sopivaksi niin, että ideana on ottaa pieni annos kaikkea siitä lautaselta kerralla ja sitten, kun on nielaissut, otetaan vielä sitä viiniä päälle (eikä huuhdella sitä suuta vedellä välillä :D).
Ihan samalla tavalla teen. Syön eka "pahat" ja jätän hyvät loppuun.