Mistä johtuu ajatus, että arkena pitää syödä "huonoa" ruokaa
ja hyvä ruoka kuuluu vain pyhälle? Arki on kuitenkin suurinta osaa elämästä.
Kommentit (12)
Ei kai kukaan noin ajattele. Kaikkien mielestä arkiruoan kuuluu olla HYVÄÄ.
Sen ei kuitenkaan tarvitse eikä kuulu olla HIENOA, työlästä tai välttämättä jotenkin erikoista. Mutta hyvää kyllä, ehdottomasti,
Joka päivä voi syödä hyvistä raaka-aineista tehtyä, maukasta ja ravitsevaa ruokaa. Juhlaruuat ovat sitten erikseen.
Mä arvostan itseäni enkä siksi syö koskaan huonoa ruokaa. Viikonloppuna joskus jotain työläämpiä ja mutkikkaampia juttuja, mutta aina hyvää ruokaa.
Arkiruuan pitää olla helposti ja nopeasti tehtävää. En jaksa väkertää mitään monimutkaista työpäivän jälkeen. Viikonloppuisin on aikaa haudutella patoja ja tehdä muita työläitä ruokia.
Niin mikä on huonoa? Ei ole joka päivä varaa kalliisiin "hyviin" ja aikaavieviinkin ruokiin, mutta ravitsevaa ruokaa pitää olla joka päivä.
Koska on erikseen arki, ilman sitä ei ole juhlaakaan. Arkena voi ottaa kevyemmin ja edullisemmin, käyttää jämiä ja hiukkasen nuukailla.
Ei ole olemassa käsitystä, että arkena kuuluisi syödä huonoa ruokaa. Päinvastoin, arkena kuuluu syödä ravitsevaa, terveellistä ja maukasta ruokaa.
Mutta usein juhlapyhinä syödään jotain, jota ei ole syytä syödä joka päivä. Esimerkiksi rasvaisempia, suolaisempia tai makeampia "herkkuja", jotka eivät todellakaan kuulu ihmisen jokapäiväiseen ruokavalioon. Itselleni esimerkiksi liha kuuluu vain juhliin, arkisin olen kasvis- ja kalansyöjä.
Itse syön aina pelkästään hyvää ruokaa. Saan hyvää mieltä ruoasta enkä tuhlaa siihen, että söisin jotain, mistä en erityisemmin pidä. Viikonloppuisin käytän kyllä usein enemmän aikaa ruoanlaittoon kuin arkisin.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Meillä ei ole ajateltu noin ikinä. Aina on erinomaista ruokaa. Arkena nopeammin ja vkl hitaammin valmistuvaa.
Koska Suomi.
Meillä syöminen on tankkaamista eikä ruokakulttuuria oikeastaan ole.
Eikös tuo mene juuri toisin päin? Arkena syödään järkevästi, yksinkertaistakin ruokaa juuri suositusten mukaan, juhlissa sitten mässäillään rasvoilla, kermoilla, karamelleilla yms.
Se että ruoka on "vain" perunaa ja kastikkeita+eineksiä ja muuta nopeasti valmistuvaa ei automaattisesti tarkoita että se olisi huonoa. Arkiruokakin koostuu useista eri elementeistä ja parhaassa tapauksessa on hyvinkin ravitsevaa, mutta se ei ole hienoa, koska useinkaan ei ole aikaa/rahaa käytettäväksi täydellisen karitsanfileen ja tryffeleiden marinointiin. Juhlaan taas voidaan valita hyvinkin ravinneköyhiä elementtejä, koska niitä syödään harvoin, ja mitä turhempaa ja kalliimpaa höttöä on tarjolla, sen hienompaa se on. Eikä siinä ole mitään väärää, koska joka päivä ei ole juhlapäivä.
Mitä tarkoitat "huonolla"?