Imelletty uunissa imeltymässä eikä haisuakaan lämpötilasta..
Mittari napsauttaa lämpötilavalon päälle lähellä 100ast kohtaa, mutta ei se niin kuuma ole...tarkoitus olisi olla n.60ast mutta en yhtään tiedä mitä se oikeasti on, huokaus:(
Missä vaiheessa löystymistä pitäisi olla havaittavissa, kattila ollut uunissa nyt kohta 1h eikä ainakaan vielä ole yhtään löystynyt eli imeltynyt..
Kommentit (3)
No kun tuota ei saa säädettyä niin tarkasti eli eka lukema mittarissa on se 100 ast ja alle sen ei valo merkiksi syty. Esim.nyt kun käännän mittaria niin valo syttyy n.100 ast kohdalla joka mielestäni on merkki siitä että uunin lämpötila on sen.100 ast=liikaa imellyttämiselle.
Ideaali imellytyslämpötila tietääkseni 55-65ast.
Ap
Mene ostamaan paistolämpömittari, se missä se piikki tökätään ruokaan ja tarkista lämpö sillä. Muistelisin että itsellä perunamassa on ollut aina kylmempää kuin se uunilämpötila.
Itse säädän uunin 50 asteeseen ja annan olla uunissa tunteja (4-5h), välillä sekoittaen.
Sit lämmin maito ja sula voi joukkoon, suolan tarkistus, sekoitus ja uuniin paistumaan.
Imellytön perunasurvoksen uunivuoassa.