Onko ravintolapäällikkö isokin pomo?
Saisinko olla kunnon JOHTAJA jos pyrkisin ravintolapäälliköksi?
Kommentit (19)
Tarjoilija/kokki, joka tekee normityönsä lisäksi vielä paperihommat.
Riippuu paikasta, mutta ei tuo missään varsinainen korkean statuksen homma ole.
Vähän samaa tasoa kuin joku mäkkärin vuoropäällikkö.
...siis kyllähän päällikkö on aina päällikkö...
No kyseessä on ravintolan operatiivinen pomo, so. paikan työnjohtaja. Jos ketjurafla kyseessä, vastaa hän tietenkin edelleen omille hallinnollisille esimiehilleen tai paikan erilliselle omistajalle, mutta vastuu ja valta on suuri.
Vuoropäälliköt ovat ravintolapäällikön alaisia.
Vierailija kirjoitti:
No kyseessä on ravintolan operatiivinen pomo, so. paikan työnjohtaja. Jos ketjurafla kyseessä, vastaa hän tietenkin edelleen omille hallinnollisille esimiehilleen tai paikan erilliselle omistajalle, mutta vastuu ja valta on suuri.
Vuoropäälliköt ovat ravintolapäällikön alaisia.
ja palkka pieni. Reilusti alle kolmen tonnin.
Kunnon JOHTAJA :DD Sääliksi käy sun alaisiasi tuolla asenteella.
Oikea kysymys kuuluu: -Onko ravintolapäälliköllä aikaa kuunnella ja keskittyä asiakkaiden antamaan asialliseen palautteeseen?
Jos on yksityisen omistama paikka niin olet oikeasti omistajan juoksupoika
Ravintola-alalla kaikki on omasta mielestään päälliköitä. Ja sitten käyttäydytään työkaveria kohtaa sitä mukaa....helkkarin karsea ala.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No kyseessä on ravintolan operatiivinen pomo, so. paikan työnjohtaja. Jos ketjurafla kyseessä, vastaa hän tietenkin edelleen omille hallinnollisille esimiehilleen tai paikan erilliselle omistajalle, mutta vastuu ja valta on suuri.
Vuoropäälliköt ovat ravintolapäällikön alaisia.
ja palkka pieni. Reilusti alle kolmen tonnin.
Riippuu paikasta. Miehelläni jonkinverran yli 3tuhatta.
Tekee ihan normi tarjoilijan hommaa vuoron vastaavana, enemmän on toimistohommaa kuitenkin. Tekee työvuorolistat, hoitaa saikkuihin sijaiset tai tekee itse enemmän hommia. Hoitaa tilauksia, päävastuu että varastossa tarpeeksi juomia yms. Vastaa palautteisiin. Jne. Aikalailla voi itse vaikuttaa omaan työhönsä ja vuoroihinsa. Enemmän päiväpainotteista kun pelkällä tarjoilijalla.
Se joka on ekana mikrolla on kovin fyyrer...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No kyseessä on ravintolan operatiivinen pomo, so. paikan työnjohtaja. Jos ketjurafla kyseessä, vastaa hän tietenkin edelleen omille hallinnollisille esimiehilleen tai paikan erilliselle omistajalle, mutta vastuu ja valta on suuri.
Vuoropäälliköt ovat ravintolapäällikön alaisia.
ja palkka pieni. Reilusti alle kolmen tonnin.[/quote
Eli paljonko?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No kyseessä on ravintolan operatiivinen pomo, so. paikan työnjohtaja. Jos ketjurafla kyseessä, vastaa hän tietenkin edelleen omille hallinnollisille esimiehilleen tai paikan erilliselle omistajalle, mutta vastuu ja valta on suuri.
Vuoropäälliköt ovat ravintolapäällikön alaisia.
ja palkka pieni. Reilusti alle kolmen tonnin.[/quote
Eli paljonko?
Kokemuksesta riippuen TES-tuntipalkka on välillä 14,86 - 15,75. Tuo 15,75 on yli 10 vuoden kokemuksen palkkaluokka. Eli kymmenen vuoden jälkeen voi päästä noin 2500-2600e/kk palkkaan.
Toki on huomioitava lisät, joita tulee esim. illoista, pyhistä ja ravintola-alalle tyypillisistä ylitöistä eli voihan se siihen 3000e/kk mennä hyvinkin. Ja sopimuspalkkojen kanssa eri juttu. Mut peruspalkka 40h/vko ei kummoinen ole.
Minä en ottaisi ravintolapäällikön paikkaa vastaan, vaikka maksettaisiin. En missään nimessä. Palkkaus suorastaan naurettava verrattuna siihen, kuinka paljon sille työlle pitää oikeasti antaa ja miten hektistä ja stressaavaa se on. Lisäksi töitä on usein aivan liikaa ja päivät venyvät, joka suunnalta erilaisia vaatimuksia ja samalla pitäisi vielä innovoida ja kehittää firman toimintaa ja taloutta.
Olen työskennellyt tarjoilijana ja nähnyt mitä se päällikköjen työ on. Jo ihan rivitarjoilijan työ on melkolailla kuraa, mutta ravintolapäälliköillä se nousee potenssiin 10.
Muistin juuri miten onnellinen olenkaan, kun pääsin kaksi vuotta sitten pois ravintola-alalta.
Kylläpä huonosti tiedät :) Tai sitten et osaa neuvotella palkkaasi.
up