Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten paljon lihaa syöt päivittäin?

Vierailija
07.11.2018 |

Ja millaista?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

400g kanan ohutfileetä.

Vierailija
2/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

300-500 grammaa nautasikaa jauhelihana tai pihveinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aamulla pari siivua kinkkua, lounaalla ehkä noin 150g lihaa, kalaa tai kanaa ja illallisella saman verran. Kolmisensataa grammaa päivässä, eli reilu 100 kiloa vuodessa. Onkohan se paljon vai vähän?

Vierailija
4/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä 25g päivässä, lähinnä leikkeleitä.

Pari kertaa kuussa valmistan 400g kanaa/lihaa eli noin 50g/päivä kaikenkaikkiaan.

Vierailija
5/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap tässä. Itse syön pitkälti kasvisruokaa, en esim.osta juurikaan leikkeleitä. Kananmunaa lähes joka pvä. Jauhelihaa ehkä kerran viikossa. Broileri alkanut yököttä (tehokanalat).

Vierailija
6/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekasyöjä kirjoitti:

Aamulla pari siivua kinkkua, lounaalla ehkä noin 150g lihaa, kalaa tai kanaa ja illallisella saman verran. Kolmisensataa grammaa päivässä, eli reilu 100 kiloa vuodessa. Onkohan se paljon vai vähän?

Samaa luokkaa kuin Ranskassa https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_meat_consumption eli ihan jees. Sielläpäin ei kuolla edes syöpiin siten kuin meillä, jossa lihaa syödään 40kg per nuppi vähemmän.

Tanskalaiset vetelee 150 kiloa vuodessa, joten meidän pitäisi oikeastaan yli tuplata keskimääräinen lihankulutuksemme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aamulla joku 70g naudanlihaleikkelettä, ateriana usein 300g jauhelihaa tai 400g broileria, eli reilu puoli kiloa varmaan yleensä päivässä.

Vierailija
8/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pärjään oikein hyvin, vaikka en söisi lihaa edes joka kolmaspäivä, vaikka olenkin ns. sekasyöjä. Mutta ehkä viikkoa kohti sitä tulee syötyä noin kilon. (pelottavan paljon, jos ajattelee päivä annoksiin jaettuna, niin se olisi noin 150 grammaa päivässä!) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

1800g sikaa ja nautaa. Kanaa harvemmin.

Vierailija
10/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön kalaa pari kertaa viikossa, lihaa ehkä pari kertaa kuukaudessa. Voi kyllä mennä kuukausikin, etten syö lihaa lainkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En yhtään, en enää kymmeneen vuoteen. Tänä kesänä tipautin pois loputkin eläinperäiset. Still going strong.

Minun puolestani kukin syököön mitä parhaaksi katsoo, mutta jos joku haluaa tämän muutoksen tehdä, kannustan siihen lämpimästi.

Vierailija
12/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noin 50 g päivässä. Näin vähän siksi, kun en syö lihaa päivittäin. Joskus nakkikeitto tai lihapullat kyllä ovat hyviä. Kokoliha on alkanut yököttämään ja siitä tulee erittäin raskas olo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En lainkaan. Olen viimeksi syönyt lihaa 22 vuotta sitten.

Vierailija
14/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En syö päivittäin lihaa. Kanaa menee eniten, punaiseen lihaan iski ällötys raskausaikana ja se pätee edelleen. Kalaan ei ole varaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Päivittäin en syö lihaa. Ehkä kerran viikossa. Mitäs siitä tulisi, sata grammaa? Viikossa siis.

Vierailija
16/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punaista lihaa olen syönyt viimeksi kesällä 2001.

Kanaa en osta kotiin, mutta voin syödä ravintola-annoksessa. Sanotaan että ehkä 200-300g kuukaudessa.

Kalaa ostan kotiin jos löydän jotain järkevää ostettavaa, samoin ravintolassa valitsen usein kalaa. Ehkä se sama 300g / kk menee sitä.

Vierailija
17/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En syö päivittäin lihaa. Kanaa menee eniten, punaiseen lihaan iski ällötys raskausaikana ja se pätee edelleen. Kalaan ei ole varaa...

Kalaa söisin minäkin enemmän jos olisi varaa ostaa. Joskus saan tutulta nyytin ahvenfilettä ja on se vainniin hyvää.

Vierailija
18/18 |
07.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensin pitäisi määritellä mitä lihalla tarkoitetaan, ennen kuin voidaan kaikki vastata yhtämielisesti. Esim kananmuna ei ole lihaa. Lihajalosteet eli ruokamakkarat, pekoni, leikkelemakkarat, einesruoista puhumattakaan ovat eri tavaraa kuin kuiva lihasliha, luullinen ja rasvainen liha, sisäelimet, kieli.

Jotta tästä nyt jotain tolkkua sais, niin joka päivä on jotain elukasta irti leikattua osaa lautasella; nautaa, sikaa, hirveä, lammasta, kanaa (huom ei broileria). Kalaa syön vain aseella uhattuna. Näitä eläinlaatuja tulee vaihdeltua lähes päivittäin, mutta eniten tulee käytettyä nautaa, sikaa, hirveä ja niiden sekoituksia. Muutama kerta kuukaudessa lammasta, kerran tai pari viikossa kanaa. Sisäelimiä sen mukaan kun tuoretta on tarjolla, esim eilen sain käsiini tuoreen hirvenkielen ja se on nyt tuolla makuliemessä marinoitumassa, illalla maistellaan. Lihajalosteita, eli makkaroita ja pekonia syön todella harvoin, tuskin ollenkaan.

Mitä sitten määrään tulee per ateria, niin se vaihtelee aika paljon. Jos teen viidelle ihmiselle jonkun ruoan, laitan siihen n. 400g jauhelihaa esim ja siitä syö viisi ihmistä yhden kerran ja yhdelle jää vielä seuraavaksi päiväksi tähteeksi yksi lounasannos. Jos taas laitan uunilihaa kilon verran uuniin, siitä syö ensin viisi ihmistä ja rääppeet laitan luineen läskeineen nahkoineen seuraavana päivänä hernekeittoon ja siitä syödään vielä pari päivää. Jos taas laitan karitsan niskakiekkoja tai karitsanpotkaa, niin siitä tulee kiekko/potka per syöjä, eli 100-200g per hlö. Kokonainen kana haudutuspadassa menee viiteen henkilöön kerrasta, mutta jos taas laitan samanlaisen kanan keittokattilaan ja teen siitä kanakeiton, niin usein siitä jää vielä viillokkitarpeet seuraavalle päivälle, eli kaksi ateriaa yhdestä kanasta. Luurangosta keittelen vielä kanalientä myöhempiä keitoksia varten.

Kuten huomaat, on hirveän vaikea sanoa kuinka paljon lihaa syön päivittäin, kun se on niin kovasti riippuvainen ruokalajista ja eläinlajista. Summa summarum, elukkaa tulee syötyä jossain muodossa kerran tai kahdesti päivässä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan neljä