Miksei ruokakaupassa ole erikseen "terveellisen ruuan" alueet?
Miksei ruokakaupoissa ole eroteltu kaikki terveellinen ruoka selvästi kaikesta muusta?
Samoin kaikki luomu erikseen kaikesta tehotuotannosta.
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Missä pahvilaatikossa sinä asut?
Älä viitsi. Ei aloittaja voi mitään heikolle perimälleen.
Siksi, että yksiselitteisesti terveellisiä tai epäterveellisiä ruokia ei ole olemassakaan.
Milloin olet viimeksi käynyt ruokakaupassa?
Vierailija kirjoitti:
Perusta oma kauppa ja kokeile.
Joissain muissa maissa kai onkin tuollaisia.
Luomutuotteet tuppaa olemaan kyllä tosi hyvin merkittynä. Keskitä ostokset hevi-osastolle, niin lopputulos on suurella todennäkösyydellä suht terveellinen.
Tänä ilmastoaikana musta tuotteilla saisi olla jokaisella laskettu hiilijalanjälkileima. Tietäisi sitten, että onko ilmastoystävällisempää napata se paikallinen hirvipaisti vai jostain kaukaa Aasiasta roudattu tofulötjäke.
Riisi, kasviöljy, kana ja cashewpähkinät ovat lähtökohtaisesti kaikki terveellisiä. Kun yhdistät nämä pannulla on lopputulos maailman kaloririkkainta comfort-foodia.
Hyvin pitkälti kyse siis näkökulmasta.
Ei ole tarvetta. Aika helppo se on oppia löytämään muutenkin terveellinen. Itse ajattelen että suurimman osan ruoasta pitäisi olla mahdollisimman jalostamatonta, että se on terveellistä. Eli että pääosa ostoksista tapahtuisi hedelmä- ja vihannesosastolta ,liha- ja kalatiskiltä (marinoimattomia, mahdollisimman luonnonmukaisia laatuja), maitokaapista sokeritonta ja mahdollisimman luonnonmukaista. Sitten pienempi osa kaikenlaista purkitettua ja pullotettua ja jalostettua.
Toisaalta sellaisia jenkkilän tapaisia Whole Foods tyyppisiä "terveys/luomukauppoja" kaipaisin kyllä tännekin. Terveellisiä raaka-aineita sinänsä saa mistä vaan kaupasta, mutta noissa on ihan uskomaton valikoima kiirepäiviin kaikenlaisia valmiiksi pakattuja hedelmälajitelmia, salaatteja, vegaanisia valmisaterioita tms.
Ostan aina kalleinta, de on terveellistä.
Missä pahvilaatikossa sinä asut?