Milloin jääkaappien koko tuplaantui? 70-luvulla ainakin oli vielä pienet jääkaapit
Mikä pointti isoissa jääkaapeissa loppujen lopuksi on? Tuliko ne siksi, että lähikauppa korvaantui maksimarketilla, jonne ei jaksa raahaantua joka päivä.
Kommentit (7)
Silloin oli paljon kylmähuoneita ja kellareita. Meillä oli normaalissa omakotitalossa pikkujääkaappi, walk in kylmäkomero jossa oli hillot ja perunat yms. Sitten oli viileäkomero jossa oli kananmunat ja tomaatit yms. Viileä komero oli lähinnä ulkoseinää ja siksi viileä. Kylmäkomero oli eristetty ja koneeellistettu. Sitten oli arkkupakastin.
Monella muullakin oli pihaan kaivettu kellari tai kylmäkomero.
Ilmeisesti rakennuslainsäädännössä oli, että ainakin kerros- ja rivitalossa pitää olla ulkoilmaan yhdistetty kylmäkomero.
Uskoisi myös tapahtuneen amerikkalaistumisen. Nythän on hillittömiä jenkkikaappejakin kodinkoneliikkeissä. Ja ruokahävikki kasvoi.
Sellainen kylmäkomero olisi näppärä
Ei tarvinnut olla kuin pieni jääkaappi, koska alakerrassa oli kylmiö, eteisessä iso arkkupakastin ja pihalla maakellari. Näin oli mun lapsuudenkodissa 70-luvulla.
Asuin 1980 -luvulla kerrostalossa, jossa oli kylmäkellarit. Ne poistettiin muistaakseni 1984 ja tilalle tehtiin kuivaushuone ja laajennettiin pyöräkellaria.
Meillä on sen mallinen keittiö, että jääkaapin paikalle sopii vain melko pieni jääkaappi. Talviaikaan se ei haittaa, kun voin pitää esim. maitoja kylmällä verannalla, mutta lämpimään aikaan ei todellakaan voi tehdä niin, että ostaa kerran viikossa maidot ja suurimman osan ruoista, vähän vain jotain täydentäisi viikolla. Se tunkeminen ja kaiken laittaminen optimaalisesti paikalleen on tosi kypsyttävää ja sitten käy vielä niin, että kun tavaroita on päällekkäin ja toisten takana, osa tuppaa sinne unohtumaan. En näe automarketteja minään hirveänä mörkönä - ei minusta joku lähin S-market ole sen söpömpi lähiruokakauppa...