Suomalaiset on ihan hysteerisiä rasvapeloissaan ja lihan vaarallisuudesta
Kuitenkin rasvan ja lihan puute näkyy jo kansassa. Muistisairaudet ja diabetes vain lisääntyy.
Kommentit (65)
Vierailija kirjoitti:
Älä puhu potaskaa.
Muistisairaudet yleistyvät, koska väestö vanhenee. Yli 80-vuotiaista noin neljäsosalla on Alzheimer, jotne mitä enemmän on yli 80-vuotiaita, sitä enemmän on Alzheimer-potilaita.
Eläinrasvojen yhteys sydän- ja verisuonitauteihin on niin moneen kertaan todistettu, että ei voi kun kehottaa lukemaan ravitsemussuosituksia ja Sydäntautiliiton suosituksia. Ai joo, ne tietysti salajuonivat suomalaisten myrkyttämiseksi....
Punainen liha ja lihajalosteet puolestaan nostavat suolistosyöpien riskiä, kun saanti ylittää noin 300 g viikossa. Sekin selviää koska tahansa ravitsemussuosituksista ja Syöpäliiton sivuilta.
Oletko ap itse lihantuottaja, kun haluat levittää misinformaatiota? Muuten vaan tyhmä?
Eläinrasvojen yhteyttä sydänsairaiksiin ei ole todistettu. Kannattais sunkin lukea muuta kuin sydänliiton sivuja :D
Vierailija kirjoitti:
Aikuisiän diabeteksen riski on suoraan verrannollinen ylipainoon, joka on taas suoraan länsimaissa verrannollinen eläinrasvojen saantiin. Että siinäkin ap meni metsikön puolelle niin että roikaa.
Ylipaino ei suinkaan diabetesta aiheuta, vaan syöty ruoka. Eläinrasva ei diabetesta aiheuta.
Vierailija kirjoitti:
Älä puhu potaskaa.
Muistisairaudet yleistyvät, koska väestö vanhenee. Yli 80-vuotiaista noin neljäsosalla on Alzheimer, jotne mitä enemmän on yli 80-vuotiaita, sitä enemmän on Alzheimer-potilaita.
Ja mikä on Alzheimer?
Kolmostyypin diabetes.
Ja mikä aiheuttaa kolmostyypin (ja kakkostyypin) diabeteksen?
Sokeri. Hiilarit.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2769828/
Ei liha tai rasvat.
Ravitsemusasiat ovat äärimmäisen monimutkaisia. Edes alan ekspertit keskenään eivät ole niistä samaa mieltä. Mitä me tavalliset tallaajat sitten voisimme tehdä? Mitä meidän pitäisi uskoa? Jos lautasmallin kehittäjistä osalla on taustavaikuttajinaan elintarviketeollisuuden vaikuttajia, mitä minun pitäisi päätellä lopputuloksesta?
Isovanhempani ovat kaikki kuolleet. Heistä nuorimpana kuollut menehtyi 83-vuotiaana, muut 95 - 99-vuotiaina. He söivät jokaisen vuosikymmenen "keskimääräistä" ruokaa. Tuollainen eliniänodote ei vaikuta minusta mitenkään pahalta. Ehkä siis syön ensimmäiset 60 elinvuottani perunamuusia ja läskisoosia, sitten parikymmentä vuotta lisäaineilla kyllästettyjä eineksiä ja sitten alan valmistautua kuolemaan.
Vierailija kirjoitti:
Älä puhu potaskaa.
Muistisairaudet yleistyvät, koska väestö vanhenee. Yli 80-vuotiaista noin neljäsosalla on Alzheimer, jotne mitä enemmän on yli 80-vuotiaita, sitä enemmän on Alzheimer-potilaita.
Eläinrasvojen yhteys sydän- ja verisuonitauteihin on niin moneen kertaan todistettu, että ei voi kun kehottaa lukemaan ravitsemussuosituksia ja Sydäntautiliiton suosituksia. Ai joo, ne tietysti salajuonivat suomalaisten myrkyttämiseksi....
Punainen liha ja lihajalosteet puolestaan nostavat suolistosyöpien riskiä, kun saanti ylittää noin 300 g viikossa. Sekin selviää koska tahansa ravitsemussuosituksista ja Syöpäliiton sivuilta.
Oletko ap itse lihantuottaja, kun haluat levittää misinformaatiota? Muuten vaan tyhmä?
Sinäkin menet tuohon lankaan, jossa punainen liha ja lihajalosteet niputetaan yhdeksi syöpää aiheuttavaksi potiksi. Mutta tiedätkös, kun niitä lihajalosteita EI tarvitse syödä vaikka söisikin punaista lihaa. Eikä sitä punaista lihaakaan tarvitse mättää, riittää, että sitä syö osana terveellistä ruokavaliota. Lihajalosteet ovat ihan yhtä kuraa kuin vegaanisetkin jalosteet.
Sydän- ja verisuonitaudit ovat peräisin insuliiniresistenssistä. Insuliiniresistenssi on päätekijä kaikissa nykyajan elintasosairauksissa; diabetes, sv-taudit, dementia, alzheimer, syöpä... Ja mistä tulee insuliiniresistenssi? Vähärasvaisesta hiilihydraattipitoisesta ruoasta.
Ravitsemussuositukset ja Syöpäliitto (ynnä diabetesliitto ja leipätiedotus) on yhtä kuin silkkaa propagandaa. Ei syöpäliitolla ja diabetesliitolla ole mitään intressejä laittaa ihmisiä syömään terveellisesti koska niiltä loppuis jäsenet jos kansa tervehtyis. Ravitsemussuositukset ovat peruja Yhdysvaltain ravitsemussuosituksista jostain 70 -luvulta. Oli ylituotantoa hiilihydraateista ja kasvirasvoista, niiden menekkiä piti lisätä, joten kehitettiin ravitsemussuositukset. Ja kuinka kävi? Kansa lihoo ja sairastaa. Lääkeyhtiöt kiittää.
Vierailija kirjoitti:
Ravitsemusasiat ovat äärimmäisen monimutkaisia. Edes alan ekspertit keskenään eivät ole niistä samaa mieltä. Mitä me tavalliset tallaajat sitten voisimme tehdä? Mitä meidän pitäisi uskoa? Jos lautasmallin kehittäjistä osalla on taustavaikuttajinaan elintarviketeollisuuden vaikuttajia, mitä minun pitäisi päätellä lopputuloksesta?
Isovanhempani ovat kaikki kuolleet. Heistä nuorimpana kuollut menehtyi 83-vuotiaana, muut 95 - 99-vuotiaina. He söivät jokaisen vuosikymmenen "keskimääräistä" ruokaa. Tuollainen eliniänodote ei vaikuta minusta mitenkään pahalta. Ehkä siis syön ensimmäiset 60 elinvuottani perunamuusia ja läskisoosia, sitten parikymmentä vuotta lisäaineilla kyllästettyjä eineksiä ja sitten alan valmistautua kuolemaan.
Kokeilemalla se selviää. Kuuntelemalla oman tomumajan tuntemuksia. Se mikä tekee olon tukalaksi ja hankalaksi ja laittaa veriarvot sekaisin, ei ehkä ole optimaalista ravintoa. MIstä tulee hyvä olo ja pystyy vaivatta syömään ja pitää arvot normaalina, sitä pitää syödä.
Vierailija kirjoitti:
Aikuisiän diabeteksen riski on suoraan verrannollinen ylipainoon, joka on taas suoraan länsimaissa verrannollinen eläinrasvojen saantiin. Että siinäkin ap meni metsikön puolelle niin että roikaa.
Ei vaan pufaan ja hiilihydraatteihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä puhu potaskaa.
Muistisairaudet yleistyvät, koska väestö vanhenee. Yli 80-vuotiaista noin neljäsosalla on Alzheimer, jotne mitä enemmän on yli 80-vuotiaita, sitä enemmän on Alzheimer-potilaita.
Eläinrasvojen yhteys sydän- ja verisuonitauteihin on niin moneen kertaan todistettu, että ei voi kun kehottaa lukemaan ravitsemussuosituksia ja Sydäntautiliiton suosituksia. Ai joo, ne tietysti salajuonivat suomalaisten myrkyttämiseksi....
Punainen liha ja lihajalosteet puolestaan nostavat suolistosyöpien riskiä, kun saanti ylittää noin 300 g viikossa. Sekin selviää koska tahansa ravitsemussuosituksista ja Syöpäliiton sivuilta.
Oletko ap itse lihantuottaja, kun haluat levittää misinformaatiota? Muuten vaan tyhmä?
Eläinrasvojen yhteyttä sydänsairaiksiin ei ole todistettu. Kannattais sunkin lukea muuta kuin sydänliiton sivuja :D
Mitä nää selität? Miski sitten heidän ruokasuositukset nimenomaan suosittelee vähentämään eläinrasvan käytön minimiin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä puhu potaskaa.
Muistisairaudet yleistyvät, koska väestö vanhenee. Yli 80-vuotiaista noin neljäsosalla on Alzheimer, jotne mitä enemmän on yli 80-vuotiaita, sitä enemmän on Alzheimer-potilaita.
Eläinrasvojen yhteys sydän- ja verisuonitauteihin on niin moneen kertaan todistettu, että ei voi kun kehottaa lukemaan ravitsemussuosituksia ja Sydäntautiliiton suosituksia. Ai joo, ne tietysti salajuonivat suomalaisten myrkyttämiseksi....
Punainen liha ja lihajalosteet puolestaan nostavat suolistosyöpien riskiä, kun saanti ylittää noin 300 g viikossa. Sekin selviää koska tahansa ravitsemussuosituksista ja Syöpäliiton sivuilta.
Oletko ap itse lihantuottaja, kun haluat levittää misinformaatiota? Muuten vaan tyhmä?
Eläinrasvojen yhteyttä sydänsairaiksiin ei ole todistettu. Kannattais sunkin lukea muuta kuin sydänliiton sivuja :D
Mitä nää selität? Miski sitten heidän ruokasuositukset nimenomaan suosittelee vähentämään eläinrasvan käytön minimiin?
Siksi, että ruokateollisuus suosii halvoja kasvisrasvoja. Sydänliiton yksi suurimmista rahoittajista on Benecol. Pari esimerkkiä.
Pelätty kolesteroli on verisuoneen syntyneen vaurion paikka-aine/ korjausaine verisuonissa. Kolesteroli tulee siis korjaamaan vaurioita. Kolesteroli on kaikien solukalvojen välttämätön rakennusaine. Maksakin tuottaa kolesterolia. Ongelma ei ole kolesteroli, vaan sen sijaan se vaurio suonistossa. Vaurio on hiljaisen tulehduksen aiheuttamaa. Tulehdus tulee esim. liiasta sokrusta, ylipainosta, tupakoinista, varmaan liiasta alkomahoolistakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä puhu potaskaa.
Muistisairaudet yleistyvät, koska väestö vanhenee. Yli 80-vuotiaista noin neljäsosalla on Alzheimer, jotne mitä enemmän on yli 80-vuotiaita, sitä enemmän on Alzheimer-potilaita.
Eläinrasvojen yhteys sydän- ja verisuonitauteihin on niin moneen kertaan todistettu, että ei voi kun kehottaa lukemaan ravitsemussuosituksia ja Sydäntautiliiton suosituksia. Ai joo, ne tietysti salajuonivat suomalaisten myrkyttämiseksi....
Punainen liha ja lihajalosteet puolestaan nostavat suolistosyöpien riskiä, kun saanti ylittää noin 300 g viikossa. Sekin selviää koska tahansa ravitsemussuosituksista ja Syöpäliiton sivuilta.
Oletko ap itse lihantuottaja, kun haluat levittää misinformaatiota? Muuten vaan tyhmä?
Eläinrasvojen yhteyttä sydänsairaiksiin ei ole todistettu. Kannattais sunkin lukea muuta kuin sydänliiton sivuja :D
Mitä nää selität? Miski sitten heidän ruokasuositukset nimenomaan suosittelee vähentämään eläinrasvan käytön minimiin?
Siksi, että ruokateollisuus suosii halvoja kasvisrasvoja. Sydänliiton yksi suurimmista rahoittajista on Benecol. Pari esimerkkiä.
Entä millä selität sen, että sydänterveys on parasta maissa/alueilla joilla käytetään vähiten eläinrasvoja? Ei mitään yhteyttä?
Vierailija kirjoitti:
Pelätty kolesteroli on verisuoneen syntyneen vaurion paikka-aine/ korjausaine verisuonissa. Kolesteroli tulee siis korjaamaan vaurioita. Kolesteroli on kaikien solukalvojen välttämätön rakennusaine. Maksakin tuottaa kolesterolia. Ongelma ei ole kolesteroli, vaan sen sijaan se vaurio suonistossa. Vaurio on hiljaisen tulehduksen aiheuttamaa. Tulehdus tulee esim. liiasta sokrusta, ylipainosta, tupakoinista, varmaan liiasta alkomahoolistakin.
Mikään ei pidä elimistön tulehdustiloja niin hyvin koholla kuin sokeripitoinen ruokavalio.
Karppaajilla on hyvin alhaiset tulehdusarvot.
Ketokarppaajilla ja paastoajilla tulehdus häviää melkein kokonaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä puhu potaskaa.
Muistisairaudet yleistyvät, koska väestö vanhenee. Yli 80-vuotiaista noin neljäsosalla on Alzheimer, jotne mitä enemmän on yli 80-vuotiaita, sitä enemmän on Alzheimer-potilaita.
Eläinrasvojen yhteys sydän- ja verisuonitauteihin on niin moneen kertaan todistettu, että ei voi kun kehottaa lukemaan ravitsemussuosituksia ja Sydäntautiliiton suosituksia. Ai joo, ne tietysti salajuonivat suomalaisten myrkyttämiseksi....
Punainen liha ja lihajalosteet puolestaan nostavat suolistosyöpien riskiä, kun saanti ylittää noin 300 g viikossa. Sekin selviää koska tahansa ravitsemussuosituksista ja Syöpäliiton sivuilta.
Oletko ap itse lihantuottaja, kun haluat levittää misinformaatiota? Muuten vaan tyhmä?
Eläinrasvojen yhteyttä sydänsairaiksiin ei ole todistettu. Kannattais sunkin lukea muuta kuin sydänliiton sivuja :D
Mitä nää selität? Miski sitten heidän ruokasuositukset nimenomaan suosittelee vähentämään eläinrasvan käytön minimiin?
Siksi, että ruokateollisuus suosii halvoja kasvisrasvoja. Sydänliiton yksi suurimmista rahoittajista on Benecol. Pari esimerkkiä.
Entä millä selität sen, että sydänterveys on parasta maissa/alueilla joilla käytetään vähiten eläinrasvoja? Ei mitään yhteyttä?
Kerro missä maissa on näin. Kerro myös missä ilmastossa he elävät.
Mistä sitten johtuu se että kaikki minun kaverit, jotka pelänneet ja vältelleet pakkomielteisesti valkoisia jauhoja, punaista lihaa, rasvoja, sokeria ja hedelmiä (koska niissä hedelmissä on sokeria), ovat tuttavapiirissäni niitä jotka sairastelevat nykyään eniten???
Porukan viimeisin villitys Suomessa on ferritiinin eli varastoraudan mittaaminen, no mikä on seuraus jos jättää punaisen lihan jne. pois? Raudanpuutoksen oireet eli uupumus ja väsymys, tottakai!
Vierailija kirjoitti:
Mistä sitten johtuu se että kaikki minun kaverit, jotka pelänneet ja vältelleet pakkomielteisesti valkoisia jauhoja, punaista lihaa, rasvoja, sokeria ja hedelmiä (koska niissä hedelmissä on sokeria), ovat tuttavapiirissäni niitä jotka sairastelevat nykyään eniten???
Porukan viimeisin villitys Suomessa on ferritiinin eli varastoraudan mittaaminen, no mikä on seuraus jos jättää punaisen lihan jne. pois? Raudanpuutoksen oireet eli uupumus ja väsymys, tottakai!
Mulla on alhainen ferritiini vaikka syön kaikkea noita. Lihaa voisin vähentääkin silla rautaa saa mm. tofusta.
Vierailija kirjoitti:
Kuitenkin rasvan ja lihan puute näkyy jo kansassa. Muistisairaudet ja diabetes vain lisääntyy.
Mutta lihan kulutushan on entisellään, eli lihaa syödään enemmän kuin koskaan historian aikana. Ja ihmisten terveys heikkenee? Kumma juttu...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä puhu potaskaa.
Muistisairaudet yleistyvät, koska väestö vanhenee. Yli 80-vuotiaista noin neljäsosalla on Alzheimer, jotne mitä enemmän on yli 80-vuotiaita, sitä enemmän on Alzheimer-potilaita.
Eläinrasvojen yhteys sydän- ja verisuonitauteihin on niin moneen kertaan todistettu, että ei voi kun kehottaa lukemaan ravitsemussuosituksia ja Sydäntautiliiton suosituksia. Ai joo, ne tietysti salajuonivat suomalaisten myrkyttämiseksi....
Punainen liha ja lihajalosteet puolestaan nostavat suolistosyöpien riskiä, kun saanti ylittää noin 300 g viikossa. Sekin selviää koska tahansa ravitsemussuosituksista ja Syöpäliiton sivuilta.
Oletko ap itse lihantuottaja, kun haluat levittää misinformaatiota? Muuten vaan tyhmä?
Eläinrasvojen yhteyttä sydänsairaiksiin ei ole todistettu. Kannattais sunkin lukea muuta kuin sydänliiton sivuja :D
Mitä nää selität? Miski sitten heidän ruokasuositukset nimenomaan suosittelee vähentämään eläinrasvan käytön minimiin?
Siksi, että ruokateollisuus suosii halvoja kasvisrasvoja. Sydänliiton yksi suurimmista rahoittajista on Benecol. Pari esimerkkiä.
Entä millä selität sen, että sydänterveys on parasta maissa/alueilla joilla käytetään vähiten eläinrasvoja? Ei mitään yhteyttä?
Kerro missä maissa on näin. Kerro myös missä ilmastossa he elävät.
Välimeren alueella on välimeren ilmasto. Japanissa on vaihteleva ilmasto, kun on niin pitkä maa. Ja ilmaston merkitys mielestäsi on?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuitenkin rasvan ja lihan puute näkyy jo kansassa. Muistisairaudet ja diabetes vain lisääntyy.
Mutta lihan kulutushan on entisellään, eli lihaa syödään enemmän kuin koskaan historian aikana. Ja ihmisten terveys heikkenee? Kumma juttu...
Syödään sitä rasvatonta filettä ja jätetään ravintorikkaimmat osat syömättä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä puhu potaskaa.
Muistisairaudet yleistyvät, koska väestö vanhenee. Yli 80-vuotiaista noin neljäsosalla on Alzheimer, jotne mitä enemmän on yli 80-vuotiaita, sitä enemmän on Alzheimer-potilaita.
Eläinrasvojen yhteys sydän- ja verisuonitauteihin on niin moneen kertaan todistettu, että ei voi kun kehottaa lukemaan ravitsemussuosituksia ja Sydäntautiliiton suosituksia. Ai joo, ne tietysti salajuonivat suomalaisten myrkyttämiseksi....
Punainen liha ja lihajalosteet puolestaan nostavat suolistosyöpien riskiä, kun saanti ylittää noin 300 g viikossa. Sekin selviää koska tahansa ravitsemussuosituksista ja Syöpäliiton sivuilta.
Oletko ap itse lihantuottaja, kun haluat levittää misinformaatiota? Muuten vaan tyhmä?
Eläinrasvojen yhteyttä sydänsairaiksiin ei ole todistettu. Kannattais sunkin lukea muuta kuin sydänliiton sivuja :D
Mitä nää selität? Miski sitten heidän ruokasuositukset nimenomaan suosittelee vähentämään eläinrasvan käytön minimiin?
Siksi, että ruokateollisuus suosii halvoja kasvisrasvoja. Sydänliiton yksi suurimmista rahoittajista on Benecol. Pari esimerkkiä.
Aika jännä... "kuunnelkaa kun sydänliitto sanoo näin, mutta älkää kuunnelko, kun se sanoo näin."
Mitä, onko lihan menekki ja laskevat tuottajahinnat alkaneet valvottaa öisin, ap? Ilmeisesti, kun pitää laatia huuhaa-aloituksia av:lle.