Ideoita tapas-iltaan?
Kommentit (12)
Chorizo on kyllä espanjalaista makkaraa, mutta sopii kyllä tapaspöytään.
Ota HKn sininen lenkki. Makkarat halki ja paksuiksi siivuiksi. Töki hammastikut makkaranpaloihin. Juomasuosituksena leijonaviina.
Vierailija kirjoitti:
Chorizo on kyllä espanjalaista makkaraa, mutta sopii kyllä tapaspöytään.
Chorizo on espanjalaista ja tapakset tulevat espanjasta. Mikä tässä on asian ydin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Chorizo on kyllä espanjalaista makkaraa, mutta sopii kyllä tapaspöytään.
Chorizo on espanjalaista ja tapakset tulevat espanjasta. Mikä tässä on asian ydin?
No kun tuo muuten hyviä vinkkejä antanut sanoi sitä italialaiseksi makkaraksi.
Reilusti alkosipulia ja hiven chilirouhetta kuulotetaan öljyssä, lisätään voita ja katkaravut. Ei pidetä enää levyllä kuin pari minuuttia, etteivät ravut sitkisty.
Tarjoillaan patongin kanssa
- Pieniä keitettyjä (tai paistettuja) perunoita ja mojo-kastiketta
- Tapenadea ja leipäpaloja
- Manchego-juustoa
Muita hyviä tulikin jo. Miksei myös voisi tarjota vaikka marinoituja papuja tms.
Espanjalainen perunamunakas ehdoton tapaspöydässä.
Vaalean, rapeaksi paahdetun leivän pintaan hierotaan valkosipulin kynttä. Päälle oliiviöljyä, paahdettua punaista paprikaa (tuoretta tai säilöttyä) ja anjovisfile. Leikataan sopiviksi paloiksi ja siihen cocktail-tikku.
Espanjassa hotellin aamiaisella sai vinkistä rakentaa tällaisen leivän ja muistelen sen herkullisuutta vielä näin 15 vuoden jälkeenkin.
Paahdettuja, suolattuja kokoinaisia manteleita.
Rouheciabatta voisi toimia hyvin.
Laitan itse mukaan myös jotakin kevyttä, esim. rypäleitä, appelsiinia, päärynää.
Oliiveja, parmakinkkua / ilmakuivattua kinkkua, italialaista maustettua makkaraa (esim. Chorizo) juustoja, herkkusieniä (pyöräytä tuoreet sienet pannulla, jossa oliiviöljyä, valkosipulia, suolaa, pipputia, korianteria), aurinkokuivattuja tomaatteja, jalopenoja (vihreitä) ja leipää.
Tuossa aika perussetti, jonka yleensä tarjoilen, jos on tapasillallinen kuudelle tai useammalle.
Itse välillä viipailonut vaaleeta patonkia, laittanut siivun vuohenjuustoa ja leivän päälle laittanut oliivin. Kokonaisuuden olen sitten ”kiinnittänyt” hammastikulla.
Tapas on siinä mielessä kiva, että siitä voi tehdä paljon erilaisia variaatioita riippuen budjetista ja käytettävissä olevasta ajasta.