Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten valmistat lihapullakastikkeen? Kokonaan alusta asti, puolivalmisteista vai kokonaan valmiina tölkistä?

Vierailija
18.09.2018 |

Itse teen puolivalmisteista.

Ostan kaupasta ruskeakastike-ainekset, teen kastikkeen ja laitan sekaan valmiit lihapullat, tietenkin kaupasta ostetut.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön tosi harvoin tuota, mutta silloin, kun teen, niin teen ruotsalaistyyliset lihapullat, jotka pitää ehdottomasti paistaa valurautapannulla rapeaksi, sitten kermakastikkeen oikeasta kermasta ja ehdottoman tärkeää on, että ne tarjoillaan erillään ja voi ottaa lautaselle niitä sitten erillään.

Vierailija
2/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En valmista lihapullakastiketta lainkaan. Lihapullia teen kyllä välilä, eineksiä ei  käytetä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Ehdottoman tärkeää", ei helkutti. :D

Vierailija
4/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Syön tosi harvoin tuota, mutta silloin, kun teen, niin teen ruotsalaistyyliset lihapullat, jotka pitää ehdottomasti paistaa valurautapannulla rapeaksi, sitten kermakastikkeen oikeasta kermasta ja ehdottoman tärkeää on, että ne tarjoillaan erillään ja voi ottaa lautaselle niitä sitten erillään.

Kuulostaa herkulliselta. 😋 Mä en oo mikään kokkikolmonen niin mun pitää turvautua näihin puolivalmisteisiin. 🙈 Ap

Vierailija
5/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapullat itse tehden, uunissa paistaen, lihaa, sipulia ja mausteita eikä muuta. Muusin kanssa ei kastiketta.

Makaronin kanssa kastikehyllystä lasipurkillinen valmista tomaattikastiketta (=lasketaan meillä pikaruuaksi, lihapullat on tod näk tehty aiempina päivinä tai pakastettu välillä).

Vierailija
6/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla oli tölkkilihapullia jotakin retkeä varten. Tein sitten kumminkin kotona makarooni kanssa. Oli yllättävän hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokonaan purkista, se on ainut jota olen valmistanut. En osaisi tehdä alusta asti.

Vierailija
8/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Syön tosi harvoin tuota, mutta silloin, kun teen, niin teen ruotsalaistyyliset lihapullat, jotka pitää ehdottomasti paistaa valurautapannulla rapeaksi, sitten kermakastikkeen oikeasta kermasta ja ehdottoman tärkeää on, että ne tarjoillaan erillään ja voi ottaa lautaselle niitä sitten erillään.

Kuulostaa herkulliselta. 😋 Mä en oo mikään kokkikolmonen niin mun pitää turvautua näihin puolivalmisteisiin. 🙈 Ap

Ruuanlaittoa voi opetella. Netistä saa reseptejä, ja toki keittokirjojakin voi käyttää. Kotiruokaa on sellainen hyvä perusteos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse teen puolivalmisteista.

Ostan kaupasta ruskeakastike-ainekset, teen kastikkeen ja laitan sekaan valmiit lihapullat, tietenkin kaupasta ostetut.

  Äsken laiskuuttani tein just tolleen, Kivikylän pyöryköitä. Nam.

Vierailija
10/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapullat teen itse, paljon yrttejä, ei maustepippuria. Kastikkeeseen tomaattimurskaa, tomaatteja, mahdollisesti porkkanaa tai paprikaa, yrttejä, sipulia, valkosipulia ja punaviiniä -teen itse, keitän kasaan.

Ei vaadi kokki kolmosta eikä aikaa juurikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen ensiksi lihapullat ja paistan ne uunissa. Sitten teen kastikkeen ts. ruskistan jauhot, lisään nestettä, mausteet ja tarvittaessa suurustan lisää maizenalla.

Pastalle voi tehdä tomaattikastikkeen ja silloin voin valmistaa pullatkin kastikkeessa kypsiksi.

Vierailija
12/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ikinä tee tomaattipohjaista soosia lihapullille, se on mun mielestä niin pahaa. Lihapullat teen kuitenkin siis itse, jos iso määrä niin uunissa, jos vähemmän, niin paistan pannulla. Kastikkeeksi joko vanhanaikainen ruskeakastike tai kermakastike, mutta ei meilläkään niitä sekoiteta, vaan tarjotaan erikseen, sillä kaikki ei käytä kastiketta lainkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Syön tosi harvoin tuota, mutta silloin, kun teen, niin teen ruotsalaistyyliset lihapullat, jotka pitää ehdottomasti paistaa valurautapannulla rapeaksi, sitten kermakastikkeen oikeasta kermasta ja ehdottoman tärkeää on, että ne tarjoillaan erillään ja voi ottaa lautaselle niitä sitten erillään.

Kuulostaa herkulliselta. 😋 Mä en oo mikään kokkikolmonen niin mun pitää turvautua näihin puolivalmisteisiin. 🙈 Ap

Lihapullat ja ruskea kastike on todella helppo tehdä itse. Eikä edes vie paljoa enempää aikaa kuin tuo einesten "kokkaus". Lihapullien paisto kaikkein aikaavievin osuus. Uunissa menee noin 10min

Vierailija
14/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sienikastike on parasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Itse teen puolivalmisteista.

Ostan kaupasta ruskeakastike-ainekset, teen kastikkeen ja laitan sekaan valmiit lihapullat, tietenkin kaupasta ostetut.

  Äsken laiskuuttani tein just tolleen, Kivikylän pyöryköitä. Nam.

Mulla samoja lihapullia myös. 👍 Ap

Vierailija
16/16 |
18.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokonaan alusta. Itse tehdyt pullat ja perinteinen ruskeakastike (rasvassa ruskistetut jauhot+vesi+suola+pippuri). Nam!