Mitä ricotta-juuston tilalle ruoanlaitossa?
Olen viime aikoina tehnyt italialaistyylistä ruokaa ja monissa resepteissä on mukana ricottaa. Sitä vaan ei tunnu löytyvän lähiseutujeni kaupoista. Mikä olisi maultaan ja rakenteeltaan lähin vastine?
Kommentit (7)
Kiitos vastauksista, tsekkailin ohjeita netistä. Näemmä tekemiseen menee hurjia määriä maitoa koska ricotta pitäisi tehdä ensimmäisen juustontekokerran jälkeen jääneestä herasta uudelleen kuumentamalla. Ehkä pitää joku kerta koittaa ja verrata lopputulosta muihin juustoihin.
Korvaisiko feta ricotan, ettei tarvitsisi lähteä kauemmaksi kauppaan, lähikaupassa eivät ole kuulleetkaan kyseisestä juustosta.
Vierailija kirjoitti:
Korvaisiko feta ricotan, ettei tarvitsisi lähteä kauemmaksi kauppaan, lähikaupassa eivät ole kuulleetkaan kyseisestä juustosta.
Ei. Aivan liian suolaista. Ricotta on maistamattoman tuorejuuston tyyppinen, muistuttaa tosiaan maultaan enemmän raejuustoa tai mascarponea. Joku raejuusto/Philadelphia original soseutettuna sekaisin voisi olla aika lähellä.
Ricottaa voi tehdä itse maidosta helposti, netissä ohjeita. Onnistuu myös laktoosittomasta maidosta, sitruunaa apuna.
Ricotta-juusto on pehmeä ja mieto juusto, joten sen korvaamiseksi voit harkita muita samantyyppisiä juustoja. Tässä muutamia vaihtoehtoja, joita voit kokeilla ruoanlaitossasi:
Mascarpone-juusto: Se on pehmeä ja kermainen juusto, joka on samankaltainen kuin ricotta, vaikka se voi olla hieman rasvaisempi. Sitä käytetään usein jälkiruoissa, mutta se voi toimia myös suolaisissa ruoissa.
Quark: Toinen vaihtoehto on quark, joka on hapanta maitorahkaa. Se voi olla hieman tiheämpää kuin ricotta, mutta se voi silti toimia monissa resepteissä.
Hapan kerma tai ranskankerma: Näitä voidaan käyttää ricotan korvaajina joissakin resepteissä, vaikka niiden rakenne ja maku voivat olla hieman erilaisia.
Tofu: Jos haluat välttää maitotuotteita, voit kokeilla hienonnettua tofua. Se ei ole juusto, mutta se voi antaa samankaltaisen koostumuksen.
Ennen kuin teet vaihdoksen, kannattaa kuitenkin muistaa, että jokaisella näistä vaihtoehdoista on oma makunsa ja koostumuksensa. Riippuen siitä, minkälaista ruokaa valmistat, voit valita parhaiten sopivan vaihtoehdon.
Yksinkertaisinta on soseuttaa raejuustoa sauvasekoittimella. En kyllä ole varma miten tuo sietää kypsennystä, vai juoksettuuko helposti. Jos on aikaa ja halua voit tehdä myös omaa ricottaa (täysmaito, kerma ja sitruunahappo, ohjeita löytyy netistä.