Sitten ihmetellään, mikseivät suomalaiset käy ulkona syömässä ja baareissa istumassa..
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005810060.html?ref=rss
Ei ole ihme, kun leimataan kaikki nirsoiksi nirppanokiksi ja luulotautisiksi. En ikinä palkkaisi kokkia, joka aloittaa päivityksensä someen kirjoittamalla ensimmäiseen lauseeseen v*ttu-sanan.
Kun tuntee henkilökohtaisesti vakavasti allergisia niin tällainen juttu ei naurata. Ihan sama vaikka joku teeskentelisi, se on teidän työtä. Deal with it. Jos noin v*tuttaa, vaihda hommia poika.
Kommentit (323)
Vierailija kirjoitti:
Älä vingu, luitko edes juttua?
Luin. Kokki siinä valittaa töistään ja haukkuu asiakkaita.
Asiasta hän kirjoitti, mutta tuo alatyylinen kirjoitustapa vei huomion. Ei kiinnosta mennä ravintolaan, jossa hän on töissä.
Ei hän oikeasti allergisia haukkunut. Jos on ruokayliherkkyys niin ei siihen kuole. Itsellänikin on ruokayliherkkyys, mutta ravintolassa syön ihan normaalisti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä vingu, luitko edes juttua?
Luin. Kokki siinä valittaa töistään ja haukkuu asiakkaita.
Ja ihan aiheesta.
Kiva olisikin nähdä oven takana töissä tämä nuori "herrasmies" ja lukea huulilta vtua ja stanaa, ja katsoa kuinka "tatti kasvaa otsaan" kun on niin paska asiakas.
Tässä on ihan oikeasti yksi syy, miksi syön mieluimmin kotona. Jos se on niin vaikeaa niin antaapa olla. Ja ei, minulla ei ole vakavaa allergiaa vaan ruokayliherkkyys. Jos ravintolaillallisen jälkeen seurauksena on vesiripuli, ihottuma, turvotus ja parin päivän paska olo niin ei se ole sen arvoinen.
ällöttää se alkoholin ja tupaka haju
m85 kirjoitti:
ällöttää se alkoholin ja tupaka haju
No et ole ihan hetkeen tainnut käydä ravintolassa.
Ei tainnut ap oikein lukea ja ajatella lukemaansa. Joko ihmisellä on allergia tai ei ole. Se että nirsoilee on vain narsismia ja huonoa käytöstä-
Ja se kokkikaveri oli harvinaisen oikeassa!
Minä ihmettelen myös suomalaisten erityisruokavalioita. Harvassa tuntuvat olevan nykyään ne, joilla ei ole mitään erityisruokavaliota. Kun mietin vaikka kymmentä läheisintä ystävääni, on joukossa sekä laktoosi-intolerantteja, gluteenittomia, fodmap-ruokavaliota noudattavia, kasvissyöjiä että yksittäisille kasviksille allergisia. Oireet ovat varmasti todellisia, mutta miksi samaa ilmiötä ei ole muualla? Useimmissa maissa ruokalistoihin ei ole merkitty annosten tietoja tyyliin laktoositon, gluteeniton, sisältää pähkinää, eikä annoksia muuteta asiakkaan toivomuksesta. Kärsivätkö ihmiset muualla samoista oireista mutta eivät ole ymmärtäneet tehdä asialle mitään vai ovatko suomalaiset muita niin paljon sairaampia?
Ymmärrän kokin turhautumisen, vaikka hän olisi kyllä voinut valita sanansa vähemmän kärjekkäästi, sillä annosten ja tilausten muuttaminen on ravintoloille kallista ja työlästä. Varsinkin tilanteissa, joissa kasvissyöjä tai allergikko, jolle on erikseen vaihdettu valmiin menyyn pääruoka toiseksi, ehkä jopa hankittu raaka-aineet varta vasten, unohtaa erityisruokavalionsa nähdessään muiden herkullisen annoksen ja haluaa samaa muiden kanssa, varmasti harmittaa ravintolaa. Samoin esimerkiksi kontaminaatioriskin vuoksi pitäisi tietää, onko oikeasti kyse allergiasta vai ei. Jos asiakkaalla on oikeasti kala-allergia tai keliakia, ravintolan on oltava tarkka, ettei allergisoivia raaka-aineita käsitellä allergisen asiakkaan annosten läheisyydessä, mikä voi vaatia erityisjärjestelyitä. Kaikki nämä erityisjärjestelyt ja hävikkiruoat heijastuvat tietysti annosten hintoihin, eli lopulta ruokavaliokikkailusta maksavat myös ne, joilla ei mitään erityisruokavaliota ole.
Eikö nämä "avautumiset" ole jo luettu moneen kertaan? Tämäkin vissiin illan viimeisen lasillisen äärellä ajatellut vähän tuulettaa ajatuksiaan ja aloittaa ytimekkäästi vitulla.
Vaikka ei haukkunut "oikeasti ruokarajotteisia", niin en silti keliaakikkona uskaltaisi mennä tuollaiseen paikkaan syömään. Lääkärintodistusko pitäisi olla aina mukana, vai millä erottelee ne "oikeat" ja "vale" -ruokarajoitteiset?
Vierailija kirjoitti:
Eikö nämä "avautumiset" ole jo luettu moneen kertaan? Tämäkin vissiin illan viimeisen lasillisen äärellä ajatellut vähän tuulettaa ajatuksiaan ja aloittaa ytimekkäästi vitulla.
Kuinka monessa työssä voi "ytimekkäästi v*ttuilla" asiakkailleen (eli palkkansa maksajilleen) julkisesti?
Vierailija kirjoitti:
Ei tainnut ap oikein lukea ja ajatella lukemaansa. Joko ihmisellä on allergia tai ei ole. Se että nirsoilee on vain narsismia ja huonoa käytöstä-
Ja jos ei ole allergiaa niin on pelkkää nirsoilua vaikka pää on täynnä paukamia, vatsaa polttelee ja se toimii miten sattuu? Kukaan normaali ihminen ei ota tota kärsimystä vaikka vähän maksettais, mutta joidenkin mielestä semmosesta kärsiminen on ihan jees, jopa nirsoilua jos ei ole valmis kiduttamaan itseään. Sulla ei taida olla vähäisintäkään ymmärrystä yliherkkyydestä joka ei kuitenkaan allergiatesteissä näy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö nämä "avautumiset" ole jo luettu moneen kertaan? Tämäkin vissiin illan viimeisen lasillisen äärellä ajatellut vähän tuulettaa ajatuksiaan ja aloittaa ytimekkäästi vitulla.
Kuinka monessa työssä voi "ytimekkäästi v*ttuilla" asiakkailleen (eli palkkansa maksajilleen) julkisesti?
Siis pitääkö voida tehdä ja eikö hän nyt siis tehnyt juuri niin?
Vierailija kirjoitti:
Minä ihmettelen myös suomalaisten erityisruokavalioita. Harvassa tuntuvat olevan nykyään ne, joilla ei ole mitään erityisruokavaliota. Kun mietin vaikka kymmentä läheisintä ystävääni, on joukossa sekä laktoosi-intolerantteja, gluteenittomia, fodmap-ruokavaliota noudattavia, kasvissyöjiä että yksittäisille kasviksille allergisia. Oireet ovat varmasti todellisia, mutta miksi samaa ilmiötä ei ole muualla? Useimmissa maissa ruokalistoihin ei ole merkitty annosten tietoja tyyliin laktoositon, gluteeniton, sisältää pähkinää, eikä annoksia muuteta asiakkaan toivomuksesta. Kärsivätkö ihmiset muualla samoista oireista mutta eivät ole ymmärtäneet tehdä asialle mitään vai ovatko suomalaiset muita niin paljon sairaampia?
Ymmärrän kokin turhautumisen, vaikka hän olisi kyllä voinut valita sanansa vähemmän kärjekkäästi, sillä annosten ja tilausten muuttaminen on ravintoloille kallista ja työlästä. Varsinkin tilanteissa, joissa kasvissyöjä tai allergikko, jolle on erikseen vaihdettu valmiin menyyn pääruoka toiseksi, ehkä jopa hankittu raaka-aineet varta vasten, unohtaa erityisruokavalionsa nähdessään muiden herkullisen annoksen ja haluaa samaa muiden kanssa, varmasti harmittaa ravintolaa. Samoin esimerkiksi kontaminaatioriskin vuoksi pitäisi tietää, onko oikeasti kyse allergiasta vai ei. Jos asiakkaalla on oikeasti kala-allergia tai keliakia, ravintolan on oltava tarkka, ettei allergisoivia raaka-aineita käsitellä allergisen asiakkaan annosten läheisyydessä, mikä voi vaatia erityisjärjestelyitä. Kaikki nämä erityisjärjestelyt ja hävikkiruoat heijastuvat tietysti annosten hintoihin, eli lopulta ruokavaliokikkailusta maksavat myös ne, joilla ei mitään erityisruokavaliota ole.
Ainakin keliakiaa sairastaa koko maailman väestöstä noin prosentti, eli esiintyy myös muuallakin.
Allergioissa on myös hengenvaarallisia allergioita. Itselläni on allergia jossa ei kutita ihoa, ei koske vatsaan vaan kaularauhaset turpoavat ja henki lakkaa kulkemasta.
Vierailija kirjoitti:
Minä ihmettelen myös suomalaisten erityisruokavalioita. Harvassa tuntuvat olevan nykyään ne, joilla ei ole mitään erityisruokavaliota. Kun mietin vaikka kymmentä läheisintä ystävääni, on joukossa sekä laktoosi-intolerantteja, gluteenittomia, fodmap-ruokavaliota noudattavia, kasvissyöjiä että yksittäisille kasviksille allergisia. Oireet ovat varmasti todellisia, mutta miksi samaa ilmiötä ei ole muualla? Useimmissa maissa ruokalistoihin ei ole merkitty annosten tietoja tyyliin laktoositon, gluteeniton, sisältää pähkinää, eikä annoksia muuteta asiakkaan toivomuksesta. Kärsivätkö ihmiset muualla samoista oireista mutta eivät ole ymmärtäneet tehdä asialle mitään vai ovatko suomalaiset muita niin paljon sairaampia?
Ymmärrän kokin turhautumisen, vaikka hän olisi kyllä voinut valita sanansa vähemmän kärjekkäästi, sillä annosten ja tilausten muuttaminen on ravintoloille kallista ja työlästä. Varsinkin tilanteissa, joissa kasvissyöjä tai allergikko, jolle on erikseen vaihdettu valmiin menyyn pääruoka toiseksi, ehkä jopa hankittu raaka-aineet varta vasten, unohtaa erityisruokavalionsa nähdessään muiden herkullisen annoksen ja haluaa samaa muiden kanssa, varmasti harmittaa ravintolaa. Samoin esimerkiksi kontaminaatioriskin vuoksi pitäisi tietää, onko oikeasti kyse allergiasta vai ei. Jos asiakkaalla on oikeasti kala-allergia tai keliakia, ravintolan on oltava tarkka, ettei allergisoivia raaka-aineita käsitellä allergisen asiakkaan annosten läheisyydessä, mikä voi vaatia erityisjärjestelyitä. Kaikki nämä erityisjärjestelyt ja hävikkiruoat heijastuvat tietysti annosten hintoihin, eli lopulta ruokavaliokikkailusta maksavat myös ne, joilla ei mitään erityisruokavaliota ole.
Ilmeisesti matkustelet ulkomailla pussi päässä`? Erityisruokavaliot on isosti nouseva trendi maailmalla. Ei ehkä näy jossain kanarian rannan ravintolakadulla. Mutta takuulla myös siellä kanarian rannan ravintolakadullakin arkea valmistaa eritysruokavalioille aterioita vaikka sitä ei isoin kirjaimin mainostettaisi että juuri sinäkin sen huomaisit.
Älä vingu, luitko edes juttua?