Miten olisi tällainen illallismenu?
Alkuruokana maa-artisokkakeitto, pääruokana haudutettua possunposkea ja uunijuureksia punaviinikastikkeella (tuosta kastikkeesta en ole vielä varma että sopiiko possun kanssa) ja jälkiruokana olisi salted caramel juustokakku.
Kommentit (15)
Ihan liian raskas ja sori tunkkainen mulle, mutta toivottavasti vieraillesi maistuu. Tunnet heidät parhaiten.
Kuulostaa ihanalta vaikka en lihaa ole syönyt 30 vuoteen. Varmasti maistuu.
Mitä raskasta tuossa keitossa ja uunijuureksissa on?
Kuulostaa hyvältä, vaikka itse en lihaa söisi. :)
Keventäisin tuota hiukan. Korvaisin keiton tuoreella silputulla kaalilla. Possunposken voisi korvata haudutelulla kaalilla ja jälkiruuan karamellisoidulla kaalilla.
Söisin alkuruoan oikein mielelläni.
Loistava menu ja söisin kaikkia ruokalajeja suurella innolla.
Klassinen meininki ja varmasti herkullista. Minusta ei ole liian raskastakaan, koska pääruualla ei ole hiilaria. Kyllä se pasta tai peruna sen ähkyn saa aikaan, ei rasva ja liha.
Mielestäni punaviinikastike käy hyvin. Mutta eikö kastike synny ihan siitä possunposken haudutusliemestä? Sinnehän voi jo lorauttaa viininkin. Siivilöi liemi ja keitä kokoon ja suurusta.
Raikkaampi jälkiruoka. Esim. Vadelma tai puolukkajäädyke.
Kaalimaan kakara kirjoitti:
Keventäisin tuota hiukan. Korvaisin keiton tuoreella silputulla kaalilla. Possunposken voisi korvata haudutelulla kaalilla ja jälkiruuan karamellisoidulla kaalilla.
Tätä kannatan. Ulkoilmassa syökää, tai ainakin siirtykää ruokailun jälkeen, kaasuvaran takia.
Fantastinen menu mun makuuni! Näin syksyllä kaipaa jo tuhdimpaa ruokaa. Lihan kastike tosiaan paistoliemestä kokoon keittäen, voisi punaviinin lisäksi/sijaan käyttää vaikka pihlajanmarja- tai omenahilloa.
Tosi raskas menu, vaihda jälkiruoka kevyempään. Kastikkeeksi tekisin madeira kastiketta.
Vierailija kirjoitti:
Mitä raskasta tuossa keitossa ja uunijuureksissa on?
Maa-artisokkakeitto on yleensä kermainen ja raskas. Possun poski ja punaviinikastike on tuhtia. Tuo jälkkäri kakku on tosi tosi hyvää mutta älyttömän tuhtia.
Minusta kuulostaa ihanalta. Maa-artisokkakeitto on parhaita alkuruokia ikinä ja pääruoka kuulostaa herkulliselta ja vuodenaikaan sopivalta. Vaihtaisin kuitenkin itse jälkiruoan astetta raikkaampaan. Ehkä joku marjainen piirakka (tai jäädyke, vaikka joku tällainen). Ei sen niin kevyt tarvitse välttämättä olla, mutta visuaalistakin puolta ajatellen vähän värikkäämpi. Ei ainakaan saman värinen, kuin alkuruoka.
Hyviä ruokalajeja, mutta tosi raskasta ruokaa tähän vuodenaikaan. Keksisitkö keveämmän kombon alku- ja jälkiruoaksi, jos haluat tuon pääruoan pitää.