Voiko tähän leipäohjeeseen lisätä kananmunaa, jotta ei ois niin murenevaa?
Tein leipää alla olevilla aineilla. Muutoin oli hyvää, mutta leikatessa paloiksi aika murenevaista. Auttaiskohan, jos laittais 1-2kananmunaa, ettei murenis niin herkästi. Vai auttaisko joku muu?
Näitä aineita siis oli leivässä
150g juustoraastetta
100g voita
100g turkkilaista jogurttia
3dl ruisleseitä
1dl kaurarouhetta
2dl soijajauhoa
3dl vettä
3tl leivinjauhetta
Kommentit (20)
Jätä se soija pois, niin ei murene.
Vierailija kirjoitti:
Jätä se soija pois, niin ei murene.
Mitä sitten sen tilalle? Mantelijauhe ei käy, pellavansiemenrouheen mausta en tykkää..
ap
Ei tuosta leipää saa hyvällä tahdollakaan.
Ei helvata, pitäähän tuossa sitko olla. Vehnäjauhoa pitää olla jonkun verran mukana.
Vierailija kirjoitti:
Ei tuosta leipää saa hyvällä tahdollakaan.
No ei todellakaan, mistä lie ap tuollaisen reseptin löytänyt käsiinsä. :)
Voisin korvata voin ruokaöljyllä. Voi tekee leivonnaisista murenevia. Tietysti 1 kananmuna sopii myös. Tein joskus vuokaleipää, jossa oli sekä munia että öljyä.
Vierailija kirjoitti:
Hiivahan sen sitkon tekee.
Vehnägluteeni.
Mutta miksi tuota kutsutaan leiväksi? Ei soijanakotkaan ole makkaraa tai tofuklimppi pihviä.
Vierailija kirjoitti:
Hiivahan sen sitkon tekee.
Sitko on leipävehnän proteiinia eli gluteenia.
Vierailija kirjoitti:
Ei helvata, pitäähän tuossa sitko olla. Vehnäjauhoa pitää olla jonkun verran mukana.
En voi syödä vehnää allergian/yliherkkyyden takia
ap
Vierailija kirjoitti:
Hiivahan sen sitkon tekee.
Ei vaan autolyysi, eli veden ja vehnäjauhojen yhteistoiminta.
Gluteenitonta jauhoa vehnän tilalle?
No laita psyllium-jauhetta. Sitä keliaakikot käyttää leivissää, antaa sitkoa.
Ilman vehnää, tulee kuivia käkkäröitä ja leipä ei pysy kasassa. Kannattais varmaan tuosta taikinasta tehdä teeleipiä, rieskan tapaisia.
Vierailija kirjoitti:
Gluteenitonta jauhoa vehnän tilalle?
Gluteeni ei ole mulle se ongelma vaan vehnä ja sen lisäksi ohraakaan en siedä yhtään. Kauraa ja ruista siedän tiettyyn rajaan asti ennen oireita.
ap
Vierailija kirjoitti:
No laita psyllium-jauhetta. Sitä keliaakikot käyttää leivissää, antaa sitkoa.
En ole keliaakikko.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No laita psyllium-jauhetta. Sitä keliaakikot käyttää leivissää, antaa sitkoa.
En ole keliaakikko.
ap
Saa sitä muutkin käyttää.
No voi herraisä olet vaikea. Sun ei tarvi olla keliakikko ostaaksesi leivinjauherasian kokoista pakettia psylliumia ja parantaaksesi sillä leipäsi rakennetta.
Laita soijajauheen tilalle gluteenitonta jauhoa, esim Semperin jauhoissa ei ole vehnää, jos sitä haluat välttää. Vaihtoehtoisesti voit käyttää esim. riisijauhoja + psylliumia.
Voihan sitä kokeilla