Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten teette esim kinkkukiusauksen?

Vierailija
17.08.2018 |

Itse olen monet kerrat yrittänyt tehdä, aina siitä tulee vetistä - ei ollenkaan sellaista hyvää ja täyteläistä kuin esim työpaikkaruokalassa. Teen siis ihan valmis perunasuikaleista (voisihan sitä kokeilla jostain jauhoisesta perunasta silputakin), sitten paloittelen kinkkua, laitan joskus jotain vihanneksia ja kaadan kermaa päälle. Paistan uunissa perunapussin ohjeen mukaan. Ei tule hyvää.

Pitääkö sitä kermaa jollain suurustaa? Joskus olen laittanut esim tuorejuustoa, mutta silti jää vetiseksi. Miten kinkkukiusauksesta (tai lohi/kasvis..) saa pehmeää ja täyteläistä?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä otan kinkkua 500g ja kiusaan sitä pitkään ja hartaasti. Piikittelen ja solvaan alatyylisillä kommenteilla. Tämän jälkeen laitan sen uuniin 30min/250 astetta. Hyvää on tullut aina.

Vierailija
2/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun teet tuoreista ei vety yhtään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja mausteita tietty mukaan, unohdin -ap

Vierailija
4/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kun teet tuoreista ei vety yhtään.

Siis tuoreista perunoista? -ap

Vierailija
5/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kun teet tuoreista ei vety yhtään.

Siis tuoreista perunoista? -ap

Joo ja ne kasvikset varsinkin.

Vierailija
6/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kun teet tuoreista ei vety yhtään.

Siis tuoreista perunoista? -ap

Joo ja ne kasvikset varsinkin.

Hmm, joo. Onko jauhoinen lajike paras tähän? -ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse ainakin oon muutaman kerran tehny sellaisen virheen, että oon laittanut sitä kermaa ihan liikaa, kun se ohjeen mukainen määrä on näyttänyt niin vähältä. Sit on jäänyt vetiseksi. Ehkä kannattaa myös kokeilla hiukan miedompaa lämpöä ja pidempää paistoaikaa?

Vierailija
8/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minun reseptini, ei rasvakammoisille:

1    kg    Perunasipulisekoitusta

300    g    Kinkkua (tai vaikkapa lohta)

150    g    Cheddar- tai mozzarellajuustoraastetta

2    dl    Kuohukermaa

2    tl    Suolaa

Mustapippuria

Laita vuokaan puolet perunasipulisekoituksesta, teelusikallinen suolaa tasaisesti, ripaus mustapippuria, kinkkusuikaleet, cheddarjuustoraaste ja sitten loput perunasipuolisekoituksesta, toinen teelusikallinen suolaa ja ripaus pippuria. Sekoita hyvin ja kaada päälle kuohukerma. Paista 225-asteisessa uunissa kunnes enimmät nesteet haihtuneet eli noin tunti tai alle, uunista riippuen. Nauti.

Voiskin tehdä tänään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehdottomasti parempi tulee kun laitat peruna-sipulisekoituksen ja kinkun/kasvikset (tai jauhelihan ihan raakana!!) Ensin uuniin 45 min ilman kermaa! Sitten kerma ja 15 min uuniin. Pysyy kermaisena.

Vierailija
10/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste), pussillinen palvikinkkusuikaleita, 4 dl KUOHUkermaa sekä suolaa ja pippuria, tunniksi uuniin. Helppoa ja herkullista :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse ainakin oon muutaman kerran tehny sellaisen virheen, että oon laittanut sitä kermaa ihan liikaa, kun se ohjeen mukainen määrä on näyttänyt niin vähältä. Sit on jäänyt vetiseksi. Ehkä kannattaa myös kokeilla hiukan miedompaa lämpöä ja pidempää paistoaikaa?

Tätä mä olen kanssa miettinyt, että jos vaan pokkana paistaisi paaaljon pidempään. Ainakin kermaperunat vaan paranee uunissa, kun saa muhia reippaasti yli suositusajan. -ap

Vierailija
12/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minun reseptini, ei rasvakammoisille:

1    kg    Perunasipulisekoitusta

300    g    Kinkkua (tai vaikkapa lohta)

150    g    Cheddar- tai mozzarellajuustoraastetta

2    dl    Kuohukermaa

2    tl    Suolaa

Mustapippuria

Laita vuokaan puolet perunasipulisekoituksesta, teelusikallinen suolaa tasaisesti, ripaus mustapippuria, kinkkusuikaleet, cheddarjuustoraaste ja sitten loput perunasipuolisekoituksesta, toinen teelusikallinen suolaa ja ripaus pippuria. Sekoita hyvin ja kaada päälle kuohukerma. Paista 225-asteisessa uunissa kunnes enimmät nesteet haihtuneet eli noin tunti tai alle, uunista riippuen. Nauti.

Voiskin tehdä tänään...

Kiitos, voipi olla että itsellä on suhteessa perunoihin kumminkin liikaa nestettä. Juustoraaste on hyvä idea myös, kiitos. -ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on vetistä, niin paista pidempään. Voi kokeilla myös korkeampaa paistolämpötilaa, mikäli pinta näyttää tummuvan liikaa, niin laita folio päälle.

Vierailija
14/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä usko peruna-sipulisekoitus-pussin ohjetta uunin lämpötilasta (200).

Itse käytän 250astetta ja paistoaika 1h. Jos meinaa palaa päältä, laita folio vuuan päälle vaikka puolen tunnin jälkeen.

Tällä ohjeella tulee aina hyvä kiusaus, siis 1kg peruna-sipulisekoitusta, 3 dl purkki 15% ruokakermaa ja lisäksi kinkkua/lohta/jauhelihaa/broilerisuikaletta/punajuurta ja murusteltua vuohenjuustoa/ym. Mausteet maun mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maizenaa  kerman sekaan on kuin perunajauhoa  suurustaa liemen.

Vierailija
16/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

2kg perunaa silppuan suikaleiksi

2 sipulia

I ps pizza kinkkua

2dl kuohukermaa

Puolet perunoista ja 1 silputtu sipuli vuoanpohjalle, seuraavaksi kinkku ja loput perunat ja sipuli

Kaada vuokaan tasaisesti joka puolelle yksi purkki kuohukermaa

175 astetta 1h

Vierailija
17/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä olikin jo sulle hyviä ohjeita. Mä laitan 2 pussia perunasipulisekoitusta, lohta ja 3 purkkia 4%kermaa.ei ole vetistä, varsinkaan kun antaa sen vetäytyä ainakin 20min.

Vierailija
18/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuohukermaa eikä ruokakermaa niin onnistuu.

Vierailija
19/21 |
17.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuohukermaa eikä ruokakermaa niin onnistuu.

En koskaan käytä ruokakermaa. -ap

Vierailija
20/21 |
07.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunasipuli suikaleet suoraan pakkasesta

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä viisi viisi