Ravintola-alan vaikea työvoimapula on ihan oikein koko alalle!
Siinäpähän kärvistelevät ja miettivät. Koko ala täyttä kuraa.
Kommentit (26)
Kaikki kokit on narsisteja.. Kokemusta on.
Kuulostaa jonkun tarjoilijan teiniangstilta tämä koko ketju. Onko tässä vähän sama tilanne kuin lentoemojen arvostellessa lentäjiä :"Ei ne lentäjät tiedä mistään mitään! Kyllä tämä lentoemännän työ on sitä oikeasti vaikeaa hommaa!".
Työvoimapulaan on hyvä lääke, palkkojen nosto, ei taida olla aitoa pulaa.
Jos elintarvike alalla olisi oikeasti työboimapulaa, sinne pitäisi päästä ilman alan koulutustakin. Olen hakenut useita kertoja, mutta en ole kertaakaan päässyt edes haastatteluun.
Vierailija kirjoitti:
Työvoimapulaan on hyvä lääke, palkkojen nosto, ei taida olla aitoa pulaa.
Lääke ilmeisesti olisi oikea, jos se kohdistuu oikeaan osoitteeseen. Jos suurimmalla osalla asiakkaista ei ole löysää rahaa, niin kuin kansanedustajilla (syövät toisten piikkiin) ei löydy maksajia, joten turha mutista.
Vierailija kirjoitti:
Työvoimapulaan on hyvä lääke, palkkojen nosto, ei taida olla aitoa pulaa.
Miksi ei? Jos ala ei houkuta orjapalkan vuoksi, niin silloin työvoimapula johtuu siitä. En siis itse ole ravintola-alalla, mutta en todellakaan mene töihin, jonka palkalla en pysty elämään.
Tarpeettomat palvelut joutaakin lopettaa, kaikki voivat syödä näkkileipää, sitä saa ikeasta ja lidlistä.
Vierailija kirjoitti:
Jos elintarvike alalla olisi oikeasti työboimapulaa, sinne pitäisi päästä ilman alan koulutustakin. Olen hakenut useita kertoja, mutta en ole kertaakaan päässyt edes haastatteluun.
Elintarvikeala ja ravintola-ala ovat kaksi eri asiaa. Elintarvikealalla ei ole pulaa ja sinne pääsee linjalle ainakin kausityöntekijäksi ilman koulutustakin. Tehtaita vaan ei ole enää joka pitäjässä.
Ravintola-alalla taas on pulaa ammattitaitoisista työntekijöistä. Pytsymettäläisiä olisi kyllä tarjolla, mutta eivät vaan osaa -> ovat haitaksi.
Apn kanssa ole samaa mieltä. En ole teiniangstitarjoilija, vaan entinen kokki, joka kouluttautui lisää ja siirtyi elintavikealalle. Kyllä ravintola-ala on itse soppansa keittänyt. Heikot palkat, suhtautuminen työntekijöihin ja heikko liitto ovat pääsyinä. Sitten kun vielä liitto vaan voivottelee kun työnantajat pyyhkivät tessillä persaustaan, niin soppa on valmis.
Arvasin jo 20 vuotta sitten kuinka tässä käy, kun tessin noudattamattomuus lisääntyi ja työntekijöiden oikeudet unohtuivat ja vuokratyövoiman käyttö räjähti.Tässä puhutaan ihan perusoikeuksista, kuten sunnuntailisät ja ylityökorvaukset.
Eli en ihmettele yhtään. Huonoille työnantajille ei vaan ole työntekijöitä, hyville on.
Millä tahansa alalla, ei voi laittaa yritystä pystyyn, jos asiakas ei ole valmis maksamaan tuotteesta niin paljon, että työntekijä saa siitä palkkaa.
Vain taidealalla ihmiset ns harrastavat työntekoa, kutsumuksesta.
Jos ravintolan asiakkaat eivät suostu maksamaan niin paljon, että väki saa palkkaa, se on elinkelvoton firma ja sietääkin loppua. Ei kenenkään pidäkään tehdä töitä hyväntekeväisyydestä lihottaakseen toisen firmaa. Palkasta niitä töitä tehdään.
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa jonkun tarjoilijan teiniangstilta tämä koko ketju. Onko tässä vähän sama tilanne kuin lentoemojen arvostellessa lentäjiä :"Ei ne lentäjät tiedä mistään mitään! Kyllä tämä lentoemännän työ on sitä oikeasti vaikeaa hommaa!".
Ihan tiedoksi että se stressaantunut epämiellyttävä tyyli puhua työntekijöille sekä suoranainen vettuilu ja karjuminen kuuluu muuten asiakas- ja ruokailutiloihin. Ja myös näkyy tarjoilijoiden käytöksessä millainen on työskentelyilmapiiri, ollaanko kuin kireitä sähköjäniksiä tai angstisia puupökkelöitä.
Mutta ruoan laatu se on se päasiallisin nautinto, vaikka se tarjoiltaisiin tippa linssissä ja rautakanki persiessä...
Harva jäi lukematta Hangon tapausta, kun luvattiin vaikka mitä ja totuus oli toinen.
Jos työnantaja maksaa 8-10 e tunti ja tarjoaa töitä alle 20 h viikossa, jokainen ymmärtää ettei palkalla elä.
Sama se on kaupan alalla. Lisäksi aukioloajat ovat suurentuneet. Jokainen kauppa on auki klo 7-22, saat yksin avata tai sulkea kaupan. Narkkarit varastaa kaljaa ja kauppias huutaa, kun tappiota tuli.
Vierailija kirjoitti:
Työvoimapulaan on hyvä lääke, palkkojen nosto, ei taida olla aitoa pulaa.
Totta. Nostetaan tavallisen lounaan hinta 18 euroon ja laskutetaan myös vedestä, niin aika pian alkaa tulla palkkoihinkin muutosta.
Vierailija kirjoitti:
Harva jäi lukematta Hangon tapausta, kun luvattiin vaikka mitä ja totuus oli toinen.
Jos työnantaja maksaa 8-10 e tunti ja tarjoaa töitä alle 20 h viikossa, jokainen ymmärtää ettei palkalla elä.
Sama se on kaupan alalla. Lisäksi aukioloajat ovat suurentuneet. Jokainen kauppa on auki klo 7-22, saat yksin avata tai sulkea kaupan. Narkkarit varastaa kaljaa ja kauppias huutaa, kun tappiota tuli.
Ravintola-alalle vai puhelinmarkkinointiin - kas siinäpä pulma. Molemmat alat tunnettu rehdistä ja kannustavasta ilmapiiristä työntekijöitään kohtaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos elintarvike alalla olisi oikeasti työboimapulaa, sinne pitäisi päästä ilman alan koulutustakin. Olen hakenut useita kertoja, mutta en ole kertaakaan päässyt edes haastatteluun.
Elintarvikeala ja ravintola-ala ovat kaksi eri asiaa. Elintarvikealalla ei ole pulaa ja sinne pääsee linjalle ainakin kausityöntekijäksi ilman koulutustakin. Tehtaita vaan ei ole enää joka pitäjässä.
Ravintola-alalla taas on pulaa ammattitaitoisista työntekijöistä. Pytsymettäläisiä olisi kyllä tarjolla, mutta eivät vaan osaa -> ovat haitaksi.Apn kanssa ole samaa mieltä. En ole teiniangstitarjoilija, vaan entinen kokki, joka kouluttautui lisää ja siirtyi elintavikealalle. Kyllä ravintola-ala on itse soppansa keittänyt. Heikot palkat, suhtautuminen työntekijöihin ja heikko liitto ovat pääsyinä. Sitten kun vielä liitto vaan voivottelee kun työnantajat pyyhkivät tessillä persaustaan, niin soppa on valmis.
Arvasin jo 20 vuotta sitten kuinka tässä käy, kun tessin noudattamattomuus lisääntyi ja työntekijöiden oikeudet unohtuivat ja vuokratyövoiman käyttö räjähti.Tässä puhutaan ihan perusoikeuksista, kuten sunnuntailisät ja ylityökorvaukset.Eli en ihmettele yhtään. Huonoille työnantajille ei vaan ole työntekijöitä, hyville on.
Tuo on trendi, sitä pitää kaikkien noudattaa, kun muutama tiedostava on siihen lähtenyt. Vain älykkäimät pärjäävät, osaavat käyttää resursseja parhaiten.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Harva jäi lukematta Hangon tapausta, kun luvattiin vaikka mitä ja totuus oli toinen.
Jos työnantaja maksaa 8-10 e tunti ja tarjoaa töitä alle 20 h viikossa, jokainen ymmärtää ettei palkalla elä.
Sama se on kaupan alalla. Lisäksi aukioloajat ovat suurentuneet. Jokainen kauppa on auki klo 7-22, saat yksin avata tai sulkea kaupan. Narkkarit varastaa kaljaa ja kauppias huutaa, kun tappiota tuli.Ravintola-alalle vai puhelinmarkkinointiin - kas siinäpä pulma. Molemmat alat tunnettu rehdistä ja kannustavasta ilmapiiristä työntekijöitään kohtaan.
Tuohon kun lisätään työllistymispakko ja kunnon vaitolopakko, niin alkaa asiat luistaa kunnolla, niin kuin 30 luvun alussa. Silloinhan kaikki oli hyvin, ei mitään ongelmia maailman laajuisesti niin kuin ei nytkään.. Turha valittaa.
Ravintolan tarjoilijan palkka on päälle 11,60e tunti, eihän se ole huono! Joka asiasta vaan pitää päästä kitisemään. Avustavilla työntekijöillä luonnollisesti palkka on hieman pienempi.
Rafla-ala ei oo heikoille ja hitaille. Tottakai sua katotaan kieroon ja kuittaillaankin jos velttoilet ja mutiset epäselvästi selkä kyyryssä. Mut jos teet työsi tehokkaasti ja oot reipas asenteeltasi, oppimisenhaluinen ja joustava, sinusta pidetään ja pikkuhiljaa vanhemmatkin työntekijät alkavat suhtautumaan eri tavalla. Arvostus pitää ansaita!
Me pyöritetään yritystä koska me halutaan olla yrittäjiä.
Mut meijän yritys ei kannata niin että voitais palkan eestä ottaa työntekijöitä. Onneksi Te- toimisto tyrkyttää työkokeilijoita. Niille ei tarvi maksaa ja me saadaan jatkaa yrittämistä!
Siis työntekijöistä ei ole pulaa, vaan työntekijöistä joilla on hyvä ammattiaito ja suostuvat töihin huonolla palkalla. Nykyään kun työelämässä alkaa olla sellainen tilanne että yritykset eivät halua itse kouluttaa työväkeään, vaan pitäisi saada kaikki valmiina.
Vierailija kirjoitti:
Ravintolan tarjoilijan palkka on päälle 11,60e tunti, eihän se ole huono! Joka asiasta vaan pitää päästä kitisemään. Avustavilla työntekijöillä luonnollisesti palkka on hieman pienempi.
Rafla-ala ei oo heikoille ja hitaille. Tottakai sua katotaan kieroon ja kuittaillaankin jos velttoilet ja mutiset epäselvästi selkä kyyryssä. Mut jos teet työsi tehokkaasti ja oot reipas asenteeltasi, oppimisenhaluinen ja joustava, sinusta pidetään ja pikkuhiljaa vanhemmatkin työntekijät alkavat suhtautumaan eri tavalla. Arvostus pitää ansaita!
No on se huono palkka, kun lisätään tuohon se että tarjotaan 90 tuntia kolmeen viikkoon ja sekin on jo hyvä soppari, usein voidaan tarjota vain 60 tuntia.
Jos työntekijä saa 30 tuntia viikossa, niin bruttopalkka on alle 1500€/kk. Kyllähän tuo riittää jos asuu vanhemmillaan ilmaiseksi, mutta jos pitää elättää perhettä, niin tiukkaa tekee.
Kuka ne palkat oikein maksaa?