Onko induktioliesi hyvä? Vai keraaminen? Vai vanha kunnon hella normilevyillä?
Meillä menee liesi vaihtoon pian, uuni ei enää lämpene kunnolla eikä kahta enempää levyä saa lämpimäksi kerralla. Mutta millainen kannattaa hankkia? Induktioko?
Kommentit (63)
Induktio - ehdottomasti. Halutessasi voit hankkia ns induktiovälilevyn, joka laitetaan "levylle" ja sen avulla saat vanhat induktiolle kelpaamattomat astiat käyttöön, sillä se toimii aivan kuin perinteinen valurautalevy.
T: kokki evp
Oliko se niin, että kattiloiden toimimisen induktion kanssa voi testata magneetilla? eli jos magneetti tarttuu niin induktio toimii?
ap
pitää ostaa uudet kattilat ym. tavalliset ei käy induktioon
kova homma pitää puhtaana
jos mahdollisuus kaasuun, kaasu hella. nopea ja tehokas. turvallinen oikein käytettynä
Vierailija kirjoitti:
Oliko se niin, että kattiloiden toimimisen induktion kanssa voi testata magneetilla? eli jos magneetti tarttuu niin induktio toimii?
ap
Näin on näreet.
Induktiossa on monta erinomaista asiaa. Lämpenee ja jäähtyy nopeasti. Jos levyllä ei ole kattilaa tai pannua se sammuu (turvallinen). Helppo pitää puhtaana.
Uuniin sitten otat kiertoilman tosin se taitaa olla vakiona nykyään.
Vierailija kirjoitti:
pitää ostaa uudet kattilat ym. tavalliset ei käy induktioon
kova homma pitää puhtaana
jos mahdollisuus kaasuun, kaasu hella. nopea ja tehokas. turvallinen oikein käytettynä
No tuohan on täyttä tuubaa. Suurin osa nykykattiloista käy induktiolle. Ja minkään hellan pitäminen puhtaana ei ole yhtä helppoa kuin induktion, kun ei mikään pala kiinni.
Vierailija kirjoitti:
pitää ostaa uudet kattilat ym. tavalliset ei käy induktioon
kova homma pitää puhtaana
jos mahdollisuus kaasuun, kaasu hella. nopea ja tehokas. turvallinen oikein käytettynä
Höpö höpö. Me ostettiin juuri induktioliesi, ja vain yksi kattila ei käynyt siihen. Se oli miehen mummon vanha Hackmanin kattila, luultavasti jostain 80-luvulta mutta edelleen hyvä - annoin sen veljelleni jolla on keraaminen liesi. Kaikki muut kattilat, paistinpannut ym. sopivat induktiolle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
pitää ostaa uudet kattilat ym. tavalliset ei käy induktioon
kova homma pitää puhtaana
jos mahdollisuus kaasuun, kaasu hella. nopea ja tehokas. turvallinen oikein käytettynä
No tuohan on täyttä tuubaa. Suurin osa nykykattiloista käy induktiolle. Ja minkään hellan pitäminen puhtaana ei ole yhtä helppoa kuin induktion, kun ei mikään pala kiinni.
Samaa mieltä. Itsellä aina ollut paistinpannut ja kattilat edullisemmasta päästä, eikä mennyt kuin yksi alumiinikattila vaihtoon, jota ei muutenkaan kannata käyttää.
Induktio ehdottomasti. Toinen vaihtoehto voisi olla kaasu, mutta siihen Suomessa ei olla totuttu ja induktio on yhtä lailla nopea säätää lämpöjä ja käyttää. Ja turvallisempi.
pitää ostaa uudet kattilat ym. tavalliset ei käy induktioon
kova homma pitää puhtaana
Suurin osa nykypanuista ja kattiloista toimii induktioliedellä. Jos on niin vanhoja ettei käy, ehkä niitä on jo muutenkin hyvä uusia.
Kova homma pitää puhtaana? Itse heti käytön jälkeen, jos tasolla on esim. rasva- tai nestepisaroita, suihkaisen yleispuhdistusainetta ja pyyhkäisen rätillä. Siinä se. Samoin tein vanhanaikaisen liedenkin kanssa, eli ei yhtää kovempi työ pitää puhtaana.
Induktio<3 Olen nyt 2kk käyttänyt enkä vieläkään ole ihan tottunut siihen, että ei tarvitse laittaa levyä lämpenemään siksi aikaa kun etsii kattilan kaapista. Ihan huippu ja niin kauniin puhdas verrattuna perinteisiin...
Induktio ilman muuta ja kiertoilmauuni, mutta varo kusetusta! Suuri osa "kiertoilmauuneista" ei ole kiertoilmauuneja vaan tavallisia, joissa on ropeli. Eli niistä puuttuu se perusosa, eli rengasvastus, ja sen mukana kaikki kiertoilmauunin hyvät ominaisuudet.
Minusta liesi perinteisillä nappuloilla on parempi kuin hipaisunäppäimillä-
Induktio aiheuttaa riippuvuutta. Kun siihen tottuu, ei aataminaikuisella enää voi enää turata.
Induktio on helppo pitää puhtaana ja lämpenee nopeasti, jos et käytä normaalisti vaikka valurautaa pannuissa, niin silloin induktio on paras valinta. Useimmat kattilat ja pannut mitä nykyään myydään soveltuu myös induktioliedelle.
Ostin muutama kuukausi sitten keraamisen lieden ja olen ollut siihe tyytyväinen. Ihan helppo pitää puhtaana ja riittävän nopea minun kokkaustaidoilleni :-). Induktioliettä en hankkinut sen hinnan vuoksi, myyjä sanoi että kovin halpaa induktiota ei kannata ostaa niiden hipaisuktykimien kanssa on ollut ongelmia.
Kasviksia ja raakaravintoa, ettei av-kumpu kehity.
Induktio, ehdottomasti. Meillä aikoinaan meni kaksi kattilaa uusiksi, ne olivat yli 10 vuotta vanhoja siinä vaiheessa. Yksikään paistinpannu ei joutunut vaihtoon tuolloin.
Vierailija kirjoitti:
Ostin muutama kuukausi sitten keraamisen lieden ja olen ollut siihe tyytyväinen. Ihan helppo pitää puhtaana ja riittävän nopea minun kokkaustaidoilleni :-). Induktioliettä en hankkinut sen hinnan vuoksi, myyjä sanoi että kovin halpaa induktiota ei kannata ostaa niiden hipaisuktykimien kanssa on ollut ongelmia.
Ostinkin perinteisillä nappuloilla. Kepittää keraamisen 10-0 ;-)
Ilman muuta induktioliesi. Jotkut astiat eivät välttämättä toimi ja huonolaatuisimmat paistinpannut vääntyvät kieroksi ja ylipäätään kestää totutella ajatukseen, että astiat lämpenevät sekunnissa, mutta kun on vähän aikaa käyttänyt, niin ei enää tee mieli takaisin johonkin keskiaikaiseen järjestelmään.