Uunin pesusta tyhmä kysymys
Muutin uuteen asuntoon ja pesin uunin, koska siellä oli jotain rasvatahroja edellisen vuokralaisen jäljiltä. Käytin kylmään uuniin suihkutettavaa pesuainetta jonka annetaan vaikuttaa tunti, jonka jälkeen pitää huuhdella vedellä. Mietin että mitä jos sinne uuniin pitkästä neuroottisesta vetisellä rätillä pyyhkimisestä huolimatta jää jotain pesuainejäämiä, jotka höyrystyy ja menee ruokaan? Rätillä oli aika vaikea päästä varsinkin sinne yläosaan joka paikkaan.
Rasvatahratkaan ei lähtenyt pitkästä uuninpesuaineen vaikutusajasta huolimatta. Onkohan tuossa uunissa turvallista laittaa ruokaa, tappaako kuumuus mahdolliset pöpöt?
Kommentit (2)
Ainakin minun uunini ohjekirjassa kielletään käyttämästä minkäänlaisia uuninpuhdistusaineita ja käsketään pesemään vain miedolla vesi-pesuaineseoksella. Tai sitten höyrypuhdistuksella että uunipellille laitetaan desi tai pari vettä ja lämmitetään pienellä lämmöllä ja lopuksi kuivataan pinnat.
Uuninpesuaineissa ei ole sellaisia kemikaaleja, jotka erittäin pieninä pitoisuuksina olisivat terveydelle haitallisia. Vielä parempi kuitenkin on käyttää kesympiä pesuaineita, joista ruokasooda on yksi ja etikka toinen.
https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/lue/ilmiot/uuni-puhtaaksi-ennen…