Kysymys KASVISSYÖJILLE...! ov
Ei enää tee mieli lihaa. Käytännössä en enää syö lihaa lainkaan. Nyt mietin, saanko ravinnostani kaiken " mitä tarvitsee" .
Ruokavalioni sisältää näitä;
-Kalaa kerran tai kaksi kertaa viikossa (kalan lihaa siis syön;)
-Munia käytän pari viikossa, MUTTA leivonnassa/munamaidossa ymv. en siis pelkältään niitä syö koska en pidä mausta.
-Maitotuotteita käytän
-Myös pähkinöitä syön pari desiä viikossa
Muuten ruoka on normaalia kasvisruokaa, eli kasvigratiinia, pinaattilettuja ja muussia, kalaa ja perunoita, pastaa jne. jne. eli " ihan tavallista kotiruokaa" :)
Soijarouhetta en käytä, olen kyllä harkinnut sen ostamista...
Kyse ei ruokavaliossani ole mistään erityisestä boikotista, liha vaan ei enää ole aikoihin maistunut. En tiedä yhtään mitään mistään ravintoasioista, joten voisiko joku kiltti valaista, pitäisikö jotakin lisätä ruokavalioon, etten saa puutostiloja:(
Kommentit (14)
parisensataa ihmiselle tärkeää vitamiinia/mineraalia....... Esim B12 jota saa lihasta ja jota kasvissyöjien pitää saada muualta.
Aloe Vera on siis luonnollinen eli ei synteettinen tapa saada todella paljon kaikkea elimistön päivittäin tarvitsemaa.
T: Aloe Veran onnellinen j a terve juoja joskin en ole kasvissyöjä..... satunpahan vain tietämään...
Ylipäätään kiinnostaa, miten paljon lihaa ihminen tarvitsee viikossa, ja onko sillä väliä syökö vain kalaa?
Tarkoitan, saako kalasta samat proteiinit ymv. mitä possupihvistä tmv.?
...Mietin, että eihän ennenkään ihmiset syöneet lihaa kun kerran viikossa, koska se oli niin kallista. Nykyään taas tuntuu, että joka perheessä on joka päivä lihaa -muodossa tai toisessa.
ap
Itse käytän lisäksi soijarouhetta monessa ruuassa, sillä toimii tosi hyvin esim pastakastikkeessa, pizzassa... Papuja käytän lähinnä vain tortillatäytteessä ja sellaisessa keitossa.
Ja muita meren antimia syön myös.
-6-
Päivittäiseen ruokavalioon linssit ja pavut mukaan, niin näyttää paremmalta ;).
Vierailija:
parisensataa ihmiselle tärkeää vitamiinia/mineraalia....... Esim B12 jota saa lihasta ja jota kasvissyöjien pitää saada muualta.
Ja tosiaan, maitotuotteita syön ja kalaa, mutta en " liha-lihaa" .
Kyse on juuri siitä, että riittäkö " kalan-liha" jos sitä 1-2 keraa viikossa syö ymv. eli munat/maitotuotteet, vai pitääkö lähteä apteekkiin hakemaan jotain vitamiineja/lisätä papujen/linssien/soijan syöntiä )joista en oiken mitään osaa kokata...)
ap
KIITOS kun olette vastailleet ketjuuni!:)
Niiden käyttö on vain tottumiskysymys, ihan helppo niistäkin on kokata, varsinkin linsseistä joita ei tarvitse liottaa etukäteen.
Papujakin voi käyttää tölkistä suoraan, niin ne on valmiiksi liotettu ja keitetty. Itse liottamalla saa kyllä paremmin säilytettyä ravintoaineet ruoassa, mutta ei se ole välttämätöntä.
Soijarouhetta on myös helppo käyttää jauhelihan sijaan melkein ruoassa kuin ruoassa (vaatii lyhyen liotuksen).
Eli marssipa kirjakauppaan ja osta yksi tai kaksi kasviskeittokirjaa (esim. Kasvissyöjän Ruutukokki on mielestäni aika hyvä ja antaa perustietoa myös ravitsemuksesta) ja ala kokkaamaan :)!
Tee vaikka silloin tällöin " bolognese" -kastiketta, johon korvaat jauhelihan soijarouheella (maistuu ihan samalta), myös linssit on tosi hyviä ja maukkaita, voi keittää esim. kasvisliemessä ja syödä sellaisenaan riisin kanssa. Punaisista linsseistä ja tomaattimurskasta saa tosi hyvän keiton.
Maitotuotteista saa myös proteiinia, yhdessä raejuustopurkissa on jo kolmasosa päivän proteiinitarpeesta.
ENpä usko että lihansyöjätkään saa joka päivä tarpeeksi proteiinia tai muita hivenaineita, vitamiineja tms ja silti selviävät hengissä =)
Vierailija:
ENpä usko että lihansyöjätkään saa joka päivä tarpeeksi proteiinia tai muita hivenaineita, vitamiineja tms ja silti selviävät hengissä =)
Puhtaita lihansyöjiä ei ihmiskunta tunne ;).
no asiaan: musta toi sun mainitsemasi ruoka kuulostaa einesvoittoiselta, vaikka siinä varmaan oli vain jotain esimerkkejä. Jos aiot jatkaa kasvisruokapainotuksella, kannattaa opetella valmistamaan hyviä kasvisruokia ja kalaakin, jos sitä syöt.