Paskapuhetta suolan tarpeesta helteellä.
Oikeasti ihminen tarvitsee natriumia suolaksi laskettuna alle 2 g/vrk.
Tavallisesta ruuasta se tulee helposti nelinkertaisena. Eli ei sellaista hellettä olekaan että lisämyrkkyä tarvittaisiin.
Kommentit (14)
Joo, ap:n tavallinen ruoka on leipää ja eineksiä. Niissähän sitä suolaa riittää :)
Runsas vedenjuonti lisää suolantarvetta helteillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, ap:n tavallinen ruoka on leipää ja eineksiä. Niissähän sitä suolaa riittää :)
Jospa haistelisit sitä v:ua vaan . "Suomalaisten suolan saanti on suosituksiin nähden liian suurta. Miehet saavat päivässä noin 10 grammaa ja naiset noin 7 grammaa (THL, 2012)." ja kymmenen muuta lähdettä.
Miten vastauksesi liittyy lainaamaasi viestiin?
Usein tosiaan kuulee näitä ”kyllä ihminen suolaakin tarvitsee”-kommentteja kun kerron vältteleväni lisättyä suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Oikeasti ihminen tarvitsee natriumia suolaksi laskettuna alle 2 g/vrk.
Tavallisesta ruuasta se tulee helposti nelinkertaisena. Eli ei sellaista hellettä olekaan että lisämyrkkyä tarvittaisiin.
Älä puhu paskaa, nyt sitä suolaa reippaasti lisää vaan.
Mitä kukakin mieltää tavalliseksi ruoaksi. Meillä tavallisia aamu- ja iltapaloja on suolaton puuro, jugurtti, marjat ja hedelmät, joillain suolattu leipä, voi, leikkele ja juusto. Lämpimiin ruokiin laitetaan suolaa hyvin maltillisesti, jos ollenkaan eikä eineksiä syödä kuin hyvin harvoin. Ja kyllä muuten keho janoaa helteillä suolaa, tekee kokoajan mieli kaikkea suolaista.
Vierailija kirjoitti:
Mitä kukakin mieltää tavalliseksi ruoaksi. Meillä tavallisia aamu- ja iltapaloja on suolaton puuro, jugurtti, marjat ja hedelmät, joillain suolattu leipä, voi, leikkele ja juusto. Lämpimiin ruokiin laitetaan suolaa hyvin maltillisesti, jos ollenkaan eikä eineksiä syödä kuin hyvin harvoin. Ja kyllä muuten keho janoaa helteillä suolaa, tekee kokoajan mieli kaikkea suolaista.
Suolaton puuro? Menee vähän yli toi suolan välttely!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä kukakin mieltää tavalliseksi ruoaksi. Meillä tavallisia aamu- ja iltapaloja on suolaton puuro, jugurtti, marjat ja hedelmät, joillain suolattu leipä, voi, leikkele ja juusto. Lämpimiin ruokiin laitetaan suolaa hyvin maltillisesti, jos ollenkaan eikä eineksiä syödä kuin hyvin harvoin. Ja kyllä muuten keho janoaa helteillä suolaa, tekee kokoajan mieli kaikkea suolaista.
Suolaton puuro? Menee vähän yli toi suolan välttely!
Lasten vauva-aikana aloin tehdä puuron suolattomana, ja olen sitä jatkanut, kun huomattiin, että se maistuu ihan samalta kuin suolattu. Hedelmää tai marjoja kuitenkin laitetaan makua tuomaan.
Ihminen tarvitsee helteellä enemmän suolaa, ja myös vettä. Kun suolaa tekee mieli ja vastaa vääntää, se kielii nestehukasta mutta myös natriumvajeesta.
Rajansa silti kaikella. Tämä "helteellä tarvitaan paljon suolaa" on mummoni lempiargumentti. Ja sen käyttötaajuudesta voisi kuvitella suomalaisten kärvistelevän 60°helteessä 34kk vuodessa. Sitä suolan määrää... omg.
"Suolaa suolaa enemmän suolaa" :)
Vierailija kirjoitti:
Ihminen tarvitsee helteellä enemmän suolaa, ja myös vettä. Kun suolaa tekee mieli ja vastaa vääntää, se kielii nestehukasta mutta myös natriumvajeesta.
Lähetitkö viestin saunasta? ;)
Asuin hellemaassa 6v ja opin syömään suolaisia naposteltavia erityisesti lasten kanssa puistossa (varjossa, illalla, mutta silti yli 30 astetta aina). Pelkällä vedellä ja mehulla nilkat ja sormet turposivat nopeasti niin minulla kuin lapsillakin, ja olo oli heikko. Pieni sipsipussi tai suolapähkinäpussi tulivat nopeasti vakiovarusteeksi.
Jos ei heikota eikä turvota, on kaikki ihan ok. Jos heikottaa, kokeile napata jotain suolaista. Ei tarvitse mättää paljon, vaan muutama sipsi silloin tällöin olon mukaan.
Hikoillessa menettää suolaa paljon, nuolaise hikistä ihoa ja huomaat määrän. Koko ihon pinta- alan huomioon ottaen määrä on hurja, etenkin lapsilla.
Nestettä ja suolaa kroppaa kuunnellen toimii meillä.
Ei tuo nyt mielestäni pelkkä paskaa ollut :o