Kannattaako tavallinen ruokasuola vaihtaa Himalajan kristallisuolaan?
Onko terveyden kannalta merkitystä suuntaan tai toiseen?
Kommentit (13)
Mitä jos jättäisit kokonaan sen suolalla läträämisen?
Voi, mutta kannattaa katsoa se viimeinen käyttöpäivä.
Vierailija kirjoitti:
Haitallista, koska siitä Himalajan suolasta puuttuu jodi.
Eli silloin tällöin voi käyttää, jos käyttää välillä myös tavallista ruokasuolaa.
Anteeksi tyhmyyteni, mutta oliko jodilla jotain tekemistä kilpirauhasen kanssa? Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta.
Ei kannata. Natriumkloridi on natriumkloridia, ihan sama millä nimellä sitä myydään. Ja niiden markkinamiesten hehkuttamat ihmeitätekevät mineraalit (=epäpuhtaudet) siinä himalajansuolassa (tai ruususuolassa tai saharansuolassa tai missä tahansa muotisuolassa): niitä on niin mikroskoopisen pienet määrät, että saisit syödä sitä suolaa purkillisen päivässä, että niillä voisi edes teoriassa olla mitään vaikutusta terveyteesi. Ja siinä sitten ne suolan haitat ihan pikkuisen ylittäisivät ne teoreettiset mineraalien hyödyt. Lisäksi siitä puuttuu jodi eli etenkin, jos olet nainen ja jos käytät vähän (tai et lainkaan) maitotuotteita ja viljatuotteita, niin kilpirauhasesi vain saat sekaisin tuolla vaihdokselle.
Ehdottomasti. Niin paljon mineraaleja saa lisää. Muuten on hyvä myös talvella, jos auto juuttuu lumeen. Ihan joka euron arvoista!
Himalajan ruususuola karkoittaa demoneita. Siksi pidän sitä aina vähintään yhden purkillisen kätevästi käsillä. Eli jos uskot että demonit uhkaavat sinua niin suosittelen kyllä. Eli on sillä terveydellinen vaikutus.
Ei mitään merkitystä, ellet ole hippi joka käyttää aloe veraa ja spirulinaa, silloin ehdottoman tärkeää että kundalini pysyy balanssissa.
Käytän itse suolaa, jossa on 50-70 % vähemmän natriumia kuin normaalisuolassa. Ja tämä ei ole minkään muodin tai muiden oikkujen vuoksi, vaan suvussani on korkeaa verenpainetta ja korkeaa kolesterolia. Käytän Jozon light suolaa (70 % vähemmän natriumia), mutta on noita muitakin kuten pan suolat.
Ei kannata. Ruususuolassa on aivan yhtä lailla haitallista natriumia ja loput ainesosat ovat tosiaan epäpuhtauksia.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/79473-professori-totuus-muotisuolasta-…
Jodikin on tärkeää, mutta jodioituakin kristallisuolaa on toki olemassa. Mutta miksi maksaa paljon suolasta, kun siitä ei ole oikeasti mitään terveyshyötyä?
Ei kannata vaihtaa mutta voit tiedon vaihtoehtoisuudella ostaa molempia kaappiin... kehoitan käyttämään vain vähän himalayan suolaa. En tiedä kyllä tosin mistä sitä kristallisuolaa saa ostettua himalayasta.
Mites olis käsittelemätön merisuola, jossa käsittääkseni on jodia. Jostain luin, että tavallisessa jodioidussa pöytäsuolassa jodi häviää aika pian pakkaamisen jälkeen!
Vierailija kirjoitti:
Käytän itse suolaa, jossa on 50-70 % vähemmän natriumia kuin normaalisuolassa. Ja tämä ei ole minkään muodin tai muiden oikkujen vuoksi, vaan suvussani on korkeaa verenpainetta ja korkeaa kolesterolia. Käytän Jozon light suolaa (70 % vähemmän natriumia), mutta on noita muitakin kuten pan suolat.
Natriumin määrä ratkaisee terveellisyyden. Melkein kaikki ovat pelkkää rahastusta, mutta Tuo Jozo light on kova sana. Sillä saa natriumpeikon kuriin suolaa vähentämättä.
Haitallista, koska siitä Himalajan suolasta puuttuu jodi.