Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä evääksi telttaviikonlopulle?

Vierailija
15.06.2018 |

Onko täällä retkeilijöitä?
Ollaan lähdössä perheen kanssa juhannuksena kahdeksi yöksi telttailemaan (2 aikuista ja 2 lasta) ja ihmettelen mitä ihmettä otamme sinne evääksi. Kahden päivän ruuat, neljälle, ei kylmäsäilytystä, alkeelliset olot.. Vinkkejä?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko kuullut kylmälaukusta?

Vierailija
2/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toki, mutta eikai kylmälaukussa mikään kahta vuorokautta säily..?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joudutteko kävelemään pitkästi ja kantamaan rinkkoja ja kaikkea muuta? `Se rajoittaa mutta jos menette autolla perille asti eli kantamukset ei ole este, voitte ottaa mitä vaan.

Ei pilaannu: kaikki säilykkeet (hernekeitto?), nuudelit, makaronit, perunat, riisi, leipä, juusto, metvursti, kananmunat, makkara, vihannekset, pussikeitot...

Vierailija
4/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos teillä on trangia, niin kaikki tölkki- ja kuivapussiruoka luonnollisesti ykkösvaihtoehtoja.

Makkaratkin säilyy hyvin kylmälaukussa/kassissa kylmäkallejen kanssa.

Leipää ja tuubilevitteitä. Tomaatit ja kurkut kestää hyvin ilman kylmääkin pari päivää.

Vierailija
5/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko ruokaa tarkoitus kantaa pitkiä matkoja, ts. onko painolla väliä? Jos ei, niin kaikki tuoreet hedelmät ja vihannekset pärjäävät lämpimässä ja säilykkeinä voi hankkia muuta tarvittavaa. Pieniä parin desin uht-maitoja voi hankkia, jos seurueessa on maidonjuojia.

Kylmälaukussakin ruoka säilyy kyllä pari päivää, kunhan jäätä on tarpeeksi, laukkua ei auota turhaan ja se säilytetään mahdollisimman varjoisessa paikassa.

Vierailija
6/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vinkeistä! Mennään autolla melko lähelle telttapaikkaa, eli saadaan kyllä kannettua sinne hyvin tarvikkeita. Trangiaa ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nuotiota ei saa tehdä, ainakaan suurimmassa osaa maata, joten trangia on aikas välttämätön. Ja onhan se miutenkin näppärämpi.

Vierailija
8/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielummin kaasukeitin kuin trangia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Metwurstit säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä, makkaratkin päivän. Kesällähn öisin on melkein jääkaappilämpötila. Kaikki kasvikset, lättytaikina-aineet, munat, suklaa, pähkinät, puurohiutaleet aamupalaksi. Ekaksi illaksi nyt voi ottaa vaikka pizzan tai kebabit mukaan, jos ette ole ihan korvessa. Pussi- ja retkiruuat on helppoja. Joku kattila mukaan nuotiopaikalle, niin saa vettä keitettyä.

Vierailija
10/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Toki, mutta eikai kylmälaukussa mikään kahta vuorokautta säily..?

Säilyy ainakin melkein viikon tosin ei kaikki tuotteet. Mutta tuskin ottamassa mukaan raakaa jauhelihaa telttaretkelle??

Noin muuten täysliha säilyy.. makkarat säilyy aivan varmasti ja jopa ilman kylmää jne. Munat säilyy yli vuoden sisälämmössä.. tosin keltuainen paksuuntuu ja tummenee ja maku vähemmän kevyt.

Mutta joo, noita kylmäklappeja oltava ainakin muutama ja aina varjoon, voi ehkä jopa kaivaa pienen kuopan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä Suomen kesä pitää huolen siitä, ettei eväät pääse liikaa lämpenemään.

Vierailija
12/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen retkeillessä tykännyt tosi paljon lihapiirakoista (tai niiden kasvisversioista vihiksistä siis). Ne ovat rasvaisia ja täyttäviä mutteivat vie paljoa tilaa eivätkä tarvitse välttämättä lämmitystä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastettu makkara kylmälaukussa käy kylmäkallesta ja ne voi syödä sitten kakkospäivänä. Sama esim. pakastelohkoperunoissa mutta ne pitää syödä ekana päivänä. Näiden sekaan voi sitten laittaa jos on muuta kylmässä pidettävää.

Itse tykkään ottaa pestoa leivänpäälliseksi, säilyy lämpimässä ja on hyvää. Lapset voisi tykätä vaikka maapähkinävoista? 

Lettutaikinaa kannattaa tehdä mukaan pulloon, maistuu herkulliselta notskilla tehtynä :) 

Vierailija
14/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo on täällä retkeilijöitä! =)

Jonkinmoinen keittomahdollisuus on kyllä hyvä olla, joku halpakin retkikeitin ja kaasupurnukka ja retkikattila kannattaa hankkia etenkin nyt kun metsäpalovaroitus on päällä pitkälti koko maassa. Retkeilykattilat ovat tosi ohutpohjaisia eli ne nappaavat keittimen kaiken lämmön tehokkaasti itseensä. Jos hinta hirvittää, joku Bilteman halpiskeitin kyllä kehittää lämpöä vaikkakin hitaammin kuin kalliimmat.  Ihan pelkillä "kylmäeväillä" parin yön reissu on varmaankin turhan hankala. Parillakympillä saa myös retkikäyttöön tehdyn räiskälepannun jolla voi paistaa lettujen lisäksi esim. pekonia (jos otat mukaan pekonia, laita kylmäkalle paketin molemmin puolin ja paista se ekana aamuna).

Neljän hengen kahden yön retkellä ei voi olettaa että koko reissun vesi kannetaan mukana, olettehan varmistaneet että paikan päältä saa juomakelpoista vettä? (useimmilla järviseuduilla vesi on järkevää keittää nykyään Suomessakin, ja jos varaudutte keittämiseen kaikki on ok).

Aamulla voi keitellä kunnon kaurapuurot ja pilkkoa mukaan taateleita tai rusinoita. Kananmunat säilyvät  jos ne saa pakattua mukaan niin etteivät mene rikki, ja niitä voi sekoitella ruokiin proteiinintarpeen tyydyttämiseksi.

Iso pussi leipiä mukaan ja esim. sulatejuustoa. Myös metwursti säilyy suht' hyvin parin päivän ajan jopa näissä kesälämmöissä. (viikon syysvaelluksilla metukka on pysynyt syömäkelpoisena lähes reissun loppuun saakka)

Italianpatapussi ja soijarouhetta lihan sijasta: mikään ei pilaannu, lopputuloksena ihan ruokaisaa pöperöä.

Jos haluat pitää perheelle lettukestit, voit ottaa mukaan valmispussin lettujauhoja ja pikkupaketin voita, ja sellaisen muovipurnukan hilloa. Tämä vaatii paistinpannun ja lastastakin on kummasti iloa.

Ja sitten on tietty pakastekuivatut retkiruoat, jotka on alun perin tehty juuri tähän tilanteeseen: miten ihmeessä ruoka säilyy kesäpäivänä kun reissussa ollaan pidempään. Keitä vettä, avaa pussi, kaada ohjeen mukainen määrä vettä, sekoita, odottele kymmenisen minuuttia ja lusikoi innolla suuhun. Tämä on annosta kohti kallis vaihtoehto mutta toisaalta varsin toimiva. Näitä saa retkeilyliikkeiden lisäksi joistain supermarketeista. Jos päivään sisältyy kävelyä, makukin paranee rasituksen myötä...

Toivottavasti retki sujuu hyvin, pitäkää hauskaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
15.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan noita myös esim. Knorrilla snack pot tms. Jotain riisiä, pottumuusia jne. sellaisessa purnukassa johon kaadetaan kiehuva vesi.

Mutta kai sitä pari päivää syö kylmänäkin jotain, leipää jne. ja tosiaan jos pakastaa ennen reissua jotain. Tonnikalaa, kavli kertoo sivuillaan että juustotuubit säilyvät lämpimässäkin jonkin aikaa?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yksi kahdeksan