Kanapaketista pöllähti kananmunan haju
Voiko vielä käyttää? Vähän aikaa pannulla oltuaan haju vähän hälveni, ja tarkemmin fileitä tutkiessa en huomannut mitään poikkeavaa, kaunis tasainen pinkki väri. Olivat tosin vähän sitkeitä lastalla pilkottaessa.
Nyt on tuossa pannulla hyvin paistettuina, uskaltaako jatkojalostaa vai heitänkö menemään?
Kommentit (16)
Järkyttävä haju, mutta ei haitallinen
Mistä sen tietää milloin liha on pilalla, kun välillä pakkaukset haisee hirveältä, välillä vähemmän?
Kanan kullin tuoksu on kyllä kamalaa.
Jos se on vanhaa, paistettaessa haju vaan yltyy
Vierailija kirjoitti:
Jos se on vanhaa, paistettaessa haju vaan yltyy
Juuri näin. Se pakkauksen suojakaasu haisee ihan paskalta.
Uskalsin nyt maistaa. Ihan hyvältä maistu, tosin vähän voimakkaampi kanan maku kuin yleensä. Tai sitten pelästyin sitä hajua ja ylireagoin..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos se on vanhaa, paistettaessa haju vaan yltyy
Juuri näin. Se pakkauksen suojakaasu haisee ihan paskalta.
Paskalta? Musta siinä on karmee kalman haju.
Pikkusen bakteeritoiminta käynnistynyt. Uskaltanee syödä hyvin kypsyneinä.
Aikoinaan paikallinen marketti oli remontissa ja kesällä heillä oli ilmiiselvästi kylmäkesäilytyksessä puutteita. Kun sain toisen kerran pilaantuneet kanankoivet, niin vein paketin terveystarkastajalle elintarvikelaboratorioon tutkittavaksi. Haju oli kammottava ja näytteistä sen baakteerimäärien todettiin kohonneen, mutta se olisi ollut vielä ihmisravinnoksi kelpaavaa. Haju oli sellainen että ei todellakaan olisi tullut mieleen syödä sitä. Sen koommin en ole paljon stressannut jos paketista pikkusen haiskahtaa rikki kun se avaa.
Kiitos vastauksista.
Olen toki ennenkin paistanut ja syönyt kanaa, vaikka olenkin ihmetellyt sitä hajua. Tänään vain kun paketin avasin, oli haju todella voimakas. Se tosin hälveni nopeasti niinkuin yleensäkin, mutta silti hieman arveluttaa käyttää tuotetta joka haisee pahalta.
Vierailija kirjoitti:
Kanan kullin tuoksu on kyllä kamalaa.
Kanalla ei liene kullia sen enempää kuin kukolla pimppaa.
Mulla loppui lihansyönti kokonaan noin 10 vuotta sitten juuri järkyttävältä haisevan kanapaketin jälkeen. Tuli mieleen että tuolta se kuollut ruho sitten haisee ja että haluanko sitä sisuksiini. Vastaus oli että en halua. Yök.
Kunnon soosit niskaan ennen paistoa korealaisittain. Ei maistu suojakaasu ja hiton hyvää.
Itse heitän suoraan roskiin jos pahalta haisee. Pitää olla parasta ennen päivää reilusti jäljellä, ettei ole alkanut pahalta haisemaan. Minusta ruoka on sen verran halpaa, että en viitsi ottaa turhia riskejä mahdollisten ruokamyrkytysoireiden kanssa. Kana kun ei aina pahalta haise, niin kyllä siinä silloin jotain vikaa on kun se pahalta haisee. Todennäköisesti ihan syömäkelpoista, mutta pilaantuminen siellä on kuitenkin jo alkanut.
Se on se suojakaasu mikä siellä haisee. Ei se liha.
Pakkaus kaasuja