Karkkien kehitys on todella jäljessä kaikesta muusta elintarviketuotannosta
Aikuiset Suomessa syövät paljon karkkia. Se on fakta. Nykyään ei saa syyllistää nuoria, jotka panevat ilman kortsua ja tartuttavat sukupuolitauteja, miksi siis syyllistäisimme pienempää pahaa, aikuisia jotka syövät karkkeja.
Mutta ajatelkaa miten vähän on yhä aikuisten makuun tehtyjä karkkeja tai ylipäänsä tuotekehitystä tapahtunut. Se, että suklaalevyyn sekoitetaan popconia, ei ole tuotekehitystä, vaan voiton maksimointia (katsokaapa popcornin kilohintaa).
Missä ovat todelliset gourmet-karkit? Missä ovat huomattavasti vähemmän makeat karkit? Myös makeutusaineilla makeutettujen karkkien hinta ja laatu ovat jotain täysin käsittämätöntä.
Lakritsivalmistajat ovat tätä yrittäneet, mutta valitettavasti lakritsi on ainesosa, joka monille on vaarallisempaa kuin sokeri.
Sanokaa minun sanoneen, aika pian joku keksii, että aikuiset haluavat omia karkkejaan.
Kommentit (11)
Olen ollut tekemisissä erään elintarvikevalmistajan kanssa ja aina kun he ovat testanneet sokerin vähentämistä, ihmiset ovat selvästi pitäneet makeapaa parempana ja ostaivat sitä mieluummin.
Mammat ne ostaa hunajamarinoitua broileria Lidlisä ja omenapiirakkaa, jossa on paljon sokeria ja palmyöljyä sekä omenaesanssia.
Ulkomailla saa kaikenlaista äyriäis snäksiä ja kanttarelli sipsiä, mutta ehei.. ei täällä meidän impivaarassa.
Sinkkumies
Itse en ainakaan mitään vähäsokerisia karkkeja kaipaa tai muutenkaan mitään terveysversioita. Karkit on herkkuja ja niiden kuuluukin olla makeita.
Vierailija kirjoitti:
Itse en ainakaan mitään vähäsokerisia karkkeja kaipaa tai muutenkaan mitään terveysversioita. Karkit on herkkuja ja niiden kuuluukin olla makeita.
Ei ole kyllä makeat maistuneet lapsuuden jälkeen. Ovatko jotkut oikeasti juuttuneet "aikuisina" lapsuuteen?
Sinkkumies
Itselleni kyllä kelpaa aina silloin tällöin nuo nykyiset karkit makeina, niitä ei niin usein tule kuitenkaan syötyä. Ainut mikä ärsyttää on se liivate ja E120 melkein kaikissa karkeissa, ne ovat ehdoton ei.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse en ainakaan mitään vähäsokerisia karkkeja kaipaa tai muutenkaan mitään terveysversioita. Karkit on herkkuja ja niiden kuuluukin olla makeita.
Ei ole kyllä makeat maistuneet lapsuuden jälkeen. Ovatko jotkut oikeasti juuttuneet "aikuisina" lapsuuteen?
Sinkkumies
Ei ole mitään lapsellista tai lapsuuteen juuttumista vaikka pitäisi karkeista. Sinun tapasi olla aikuinen ei ole ainut oikea.
Vierailija kirjoitti:
Olen ollut tekemisissä erään elintarvikevalmistajan kanssa ja aina kun he ovat testanneet sokerin vähentämistä, ihmiset ovat selvästi pitäneet makeapaa parempana ja ostaivat sitä mieluummin.
Juuri näin. Eräs x-tuotteen valmistaja vastasi samalla tavalla kun asiaa kyselin eräässä tapahtumassa. Loppujen lopuksi huomasin saman asian jogurttihyllyllä. Ostan yleensä Valion maustamatonta luonnonjogurttia ja joskus niitä -30 % sokeria. Nyt kun "sokeri on myrkkyä" -buumi on mennyt ohi niin ei tahdo enää löytyä noita vähemmän sokeria jogurtteja.
Todellakin, missä ovat huomattavasti vähemmän makeat jäätelöt, suklaat, hedelmäkarkit?