Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

En kerkeä syömään 5 ateriaa päivässä

Vierailija
23.05.2018 |

En tajua millä järjellä ihmiset kerkeävät syömään 5 ateriaa päivässä, ainakin osa-aikatyötä tekevät.

Aamulla herään ja n. klo 9 syön aamupalaksi puuroa marjoilla ja maidolla, juon vettä.

Puolen päivän aikaan käyn kaupassa ja teen ruoan noin 13-14 aikaan ja syön sen. Syön yleensä vähän isomman annoksen, koska klo 14.20-15.20 lähden töihin (riippuen moneenko menen) eikä työpäivääni kuulu taukoa.

Klo 20-21 pääsen töistä ja ajelen kotiin. Illalla syön vielä iltapalaksi rahkasmoothien tai leipää.

Mihin ihmeen rakoon saisin ahdattua vielä päivällisen ja jonkun välipalan? Yritän siis laihduttaa ja muokata elintapoja terveellisiksi. Lihonnut olen suklaan, karkin ja pitsan mässäilyn vuoksi, joita ahmin aamupäivällä lukiessani pääsykokeisiin.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Elämä on valintoja.

Minun päiväohjelmani ei näytä laisinkaan tuollaiselta. Ehdin oikein hyvin syödä viisi ateriaa päivässä ja sen lisäksi vielä harrastaa liikuntaa.

Vierailija
2/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö sitten 4 kertaa päivässä mutta ahda sitten aina niin paljon kuin napa vetää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sun täytyy olla yrittäjä. Muuten ei olisi laillista olla tuollaisia työpäiviä ilman taukoja. Samalla tämä takroittaa, että sun on mahdollista itse päättää tauoistasi. Suosittelen, että alat pitää taukoja ja pidät niitä työpäivän aikana ainakin kaksi (työsuojelukin kehottaa näin, siihen on syynsä) ja syöt niiden aikana njotkut välipalat. Näin sun ei tarvitse syödä niin isoja aterioita ennen ja jälkeen työpäivien, verensokerisi pysyy tasaisempana, eikä vatsalaukku veny.

Vierailija
4/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo jatkuva laiduntaminen ei ole ollenkaan tarpeellista. Kolmella pärjää komeasti, kahdellakin jos ei liiku kovasti ja totuttaa itsensä harvempaan puputusrytmiin.

Vierailija
5/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sun täytyy olla yrittäjä. Muuten ei olisi laillista olla tuollaisia työpäiviä ilman taukoja. Samalla tämä takroittaa, että sun on mahdollista itse päättää tauoistasi. Suosittelen, että alat pitää taukoja ja pidät niitä työpäivän aikana ainakin kaksi (työsuojelukin kehottaa näin, siihen on syynsä) ja syöt niiden aikana njotkut välipalat. Näin sun ei tarvitse syödä niin isoja aterioita ennen ja jälkeen työpäivien, verensokerisi pysyy tasaisempana, eikä vatsalaukku veny.

Työaikalain mukaan jos työpäivä on korkeintaan 6 tuntia ei siihen kuulu ruokataukoa. Ja AP:n viestistä voi päätellä että työaika jää jopa hieman sen alle.

Vierailija
6/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis ahmitko edelleen suklaata ja karkkeja koko aamupäivän? Miten sinulla siihen on aikaa?

Syö aamulla muutakin kuin puuroa ja marjoja, niin ehkä karkinhimo katoaa. Lisää puuroon öljyä tai voita tai pähkinöitä/siemeniä, ja syö lisäksi kananmuna. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä syön vain 3 kertaa päivän aikana, aamupala, lounas ja päivällinen. Enempää en tarvitse eikä nälkä yllätä missään vaiheessa päivää. Ei se 5 kertaa ole mikään maaginen määrä johon pitäisi pyrkiä.

Vierailija
8/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se, ettei muka ehdi syödä 5 ateriaa päivässä on tekosyy. Ei se jos syö 5 krt/pv tarkoita sitä, että 5 krt/pv täytyy istua ruokapöydän ääreen syömään 10-30 min ajaksi. On olemassa monia välipalavaihtoehtoja, joiden syömiseen menee kiireessä 2 min.

Vaikka työpäivään ei kuuluisi varsinaista ruokataukoa, aika monessa työssä onnistuu kyllä se 2 min välipalan syöminen ihan helposti. Jos kuitenkaan oikeasti et millään voi työpäivän aikana syödä, saisit 5 ateriaa päivääsi esimerkiksi näin: aamupala noin klo 8.30-9.00, lämmin ruoka noin klo 11.30-12, välipala noin klo 14.30-15.30 (eli juuri ennen töiden alkua siis, en nyt tarkkaan osannut sanoa kun en tiedä kauanko työmatka vie yms), välipala noin klo 20-21 (eli heti kun pääset töistä) ja iltapala klo noin 23. Tuota aamun/aamupäivän aikataulua siis vain muokkaa hieman, herää sen puoli tuntia aiemmin ja käy siellä kaupassa aiemmin niin on ruokakin valmis aikaisemmin. En tosin tiedä miksi joka päivä olisi käytävä kaupassa, miksei voi ostaa kerralla useammaksi päiväksi. Ja tarvittaessa/halutessaan jopa kokata välillä sellaisen määrän, että siitä riittää vielä seuraavaksikin päiväksi syömistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä syön nykyään 3-4 kertaa päivässä, hassua kyllä olin kymmenkunta kiloa hoikempi kuin söin 5 kertaa päivässä, että jotain totuuttahan siinä kai sitten on että usein syöminen pitää aineenvaihdunnan käynnissä.

Vierailija
10/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tajua millä järjellä ihmiset kerkeävät syömään 5 ateriaa päivässä, ainakin osa-aikatyötä tekevät.

Aamulla herään ja n. klo 9 syön aamupalaksi puuroa marjoilla ja maidolla, juon vettä.

Puolen päivän aikaan käyn kaupassa ja teen ruoan noin 13-14 aikaan ja syön sen. Syön yleensä vähän isomman annoksen, koska klo 14.20-15.20 lähden töihin (riippuen moneenko menen) eikä työpäivääni kuulu taukoa.

Klo 20-21 pääsen töistä ja ajelen kotiin. Illalla syön vielä iltapalaksi rahkasmoothien tai leipää.

Mihin ihmeen rakoon saisin ahdattua vielä päivällisen ja jonkun välipalan? Yritän siis laihduttaa ja muokata elintapoja terveellisiksi. Lihonnut olen suklaan, karkin ja pitsan mässäilyn vuoksi, joita ahmin aamupäivällä lukiessani pääsykokeisiin.

Päivässä kyllä pitäisi syödä viisikertaa jotta verensokeri pysyisi tasaisena.

Aamiainen noin klo 6-8

Aamupala noin klo 8-10

Lounas noin klo 10-12

Välipala noin klo 12-14

välipala noin klo 14-16

Päivällinen noin klo 16-18

Iltapala noin klo 18-20

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sun täytyy olla yrittäjä. Muuten ei olisi laillista olla tuollaisia työpäiviä ilman taukoja. Samalla tämä takroittaa, että sun on mahdollista itse päättää tauoistasi. Suosittelen, että alat pitää taukoja ja pidät niitä työpäivän aikana ainakin kaksi (työsuojelukin kehottaa näin, siihen on syynsä) ja syöt niiden aikana njotkut välipalat. Näin sun ei tarvitse syödä niin isoja aterioita ennen ja jälkeen työpäivien, verensokerisi pysyy tasaisempana, eikä vatsalaukku veny.

Työaikalain mukaan jos työpäivä on korkeintaan 6 tuntia ei siihen kuulu ruokataukoa. Ja AP:n viestistä voi päätellä että työaika jää jopa hieman sen alle.

7,5 tunnin työpäivään kuiluu puolen tunnin mittainen ruokatauko joka on omaa aikaa ja kaksi 15 minuutin mittaista kahvitaukoa. Tuohon 6 tunnin työpäivään kulluu avin nuo kaksi 15 minuutin mittaista lakisääteistä kahvitaukoa, mutta ei ruokataukoa. Yleensä 6 tunnin päivinä kahvitauot pidetään yhteen. Näin on säädetty ihan Suomen laissa. Minkään muun valtion laissa ei ole mainintaa pakollisista kahvitauoista.

Vierailija
12/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Menomatkalla töihin voit rouskutella omenan tai pätkän kurkkua tai tomaatin tai porkkanan. Saat näin yhden välipala-aterian mahdutettua päiväjärjestykseen.

Useat ateriat edistävät aineenvaihduntaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myös tuo aamupalan ja lounaan väli on pitkä. Siihenkin jokin välipala tyyliin hedelmä tai pala melonia.

Vierailija
14/14 |
23.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikka ehtisin, niin en halua. Syöminen ei ole mulle erityisen tärkeää ja/tai nautinnollista, ruoka on polttoainetta. Toki tykkään jostain ruuista, mutta en halua syödä jatkuvalla syötöllä. Syön aamupalan, lounaan ja päivällisen, ja jos niiden lisäksi on pakko, syön pähkinöitä tai hedelmiä. Kova nälkä mulla on todella harvoin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi neljä kaksi