Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka paha synti on käyttää pakastevihanneksia ruoanlaitossa?

Sekopää.
16.05.2018 |

Tässä kun olen kuullut kahta eri mielipidettä. Jotkut sanovat, että pakastevihannekset ovat ihan hyvä pelastus sellaiselle, joka viihdy tuntikausia kuorimassa ja pilkkomassa tuoreita kasviksia ja että ei ruoanlaiton tarvitse niin monimutkaista tai vaikeaa olla kun taas jotkut tuomitsevat ne täysin ja sanovat, että kyllä ruoanlaitossa täytyy tuoreita kasviksia käyttää ja ei esimerkiksi keitto maistu miltään, jos siihen ei ole laitettu tuoreina ostettuja kasviksia, jotka on itse pessyt, kuorinut ja pilkkonut. Tuon jälkimmäisen mielipiteen olen kuullut jopa sellaisen henkilön suusta, joka ei itse varmasti juuri lainkaan vihanneksia, hedelmiä tai marjoja syö vaan niiden sijasta syö lähinnä makkaraa, venäleipää, karkkeja, perunalastuja ja juo paljon limsaa. Minä itse käytän ruoanlaitossa noin puolet tuoreita kasviksia ja puolet pakastekasviksia.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
16.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei lainkaan synti. Ne kun yleensä pakastetaan suoraan satokauden aikana tuoreina ja nopsaan. Heviosastolla olevissa voipi olla näin ennen uutta satokautta vähemmän vitamiinejakin jäljellä.

Vierailija
2/8 |
16.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vihannekset lojuvat viikkoja tukuissa ja varastoissa ennen kuin ne "tuoreena" myydään kaupoissa.Pakasteita voi käyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
16.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakasteet on usein ravintosisällöltään parempia kuin "tuoreet" joten ei synti siinä mielessä. Toisaalta käytetyt lajikkeet jne lienevät aina halvimmasta päästä eikä maku siksi välttämättä niin hyvä. Höyrytetyt pakastevihannekset on itselläni vakiosettiä arkiruuan kyljessä, vaikka ruuanlaitosta pidänkin. Viikonloppuisin tykkään tehdä pitkän kaavan mukaan ja silloin ei tule paljon pakastevihanneksia käytettyä.

Vierailija
4/8 |
16.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vihannekset lojuvat viikkoja tukuissa ja varastoissa ennen kuin ne "tuoreena" myydään kaupoissa.Pakasteita voi käyttää.

Ja ne ns. tuoreet vihannekset on suurimmaksi osaksi espanjalaisia mitä nyt kaupoissa on.

Pakasteesta löytyy kotimaisia.

Vierailija
5/8 |
16.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastettu on tuoreen veroista, ellei sitten kasva omassa puutarhassa.

Vierailija
6/8 |
16.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näkisitpä miten ne vihannekset ja kasvikset on siellä varastoissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
16.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo myytti on kumottu noin 10 vuotta sitten, että "tuoreena" ostetut kasvikset olisi jotenkin parempia kuin pakastenvihannekset. 

Vierailija
8/8 |
16.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastetuissakin on ravinteet kyllä tallella, mutta jos ihan rehellisiä ollaan niin ei ne kyllä maistu niin hyviltä. Voihan niitä joskus kiireessä käyttää.