Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Haluaisin tehdä jättikatkarapurisoton

Vierailija
14.04.2018 |

Miten tekisin sen jotta siitä tulisi mahdollisimman herkullista?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tekisin näin

Sipulia ja porkkanakuutiota ja chiliä kuullottaisin öljyssä, lisäisin tomaattipyrettä ja kurkumaa, risottoriisiä ja hiljalleen kala/äyriäislientä. Antaisin hiljalleen muhia, lientä aina lisää kun kiehuu kasaan. Kun riisi on kypsää lisäisin kypsät ravut, sitruuna/limemehua ja kermaa, nopea kuumennus. Suolaa ja sitruunapippuria ja tuoretta tilliä mausteeksi.

Vierailija
2/6 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse tekisin näin

Sipulia ja porkkanakuutiota ja chiliä kuullottaisin öljyssä, lisäisin tomaattipyrettä ja kurkumaa, risottoriisiä ja hiljalleen kala/äyriäislientä. Antaisin hiljalleen muhia, lientä aina lisää kun kiehuu kasaan. Kun riisi on kypsää lisäisin kypsät ravut, sitruuna/limemehua ja kermaa, nopea kuumennus. Suolaa ja sitruunapippuria ja tuoretta tilliä mausteeksi.

Kerman kun vielä vaihtaa voihin, niin hyvä tulee. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan normi risotto. Kuullota oliiviöljyssä sipulia, risottoriisiä ja valkosipulia. Lisää valkoviiniä. Sekoitetaan kokoajan. Lisää kuumaa lientä vähitellen. Sekoitetaan kokoajan. Lopuksi voita ja parmesaania. Jättiravut paistetaan erikseen valkosipuliöljyssä. Raakoina tietenkin ostetaan. Jos on kuorimattomia niin kuorista ja päistä keitetään ensin liemi

Vierailija
4/6 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostaisin kuorellisia rapuja ja keittäisin kuorista liemen n 5-6 dl . Siihen menee vain hetki.

Kuullottaisin ensin shalottisipulia ja peperonchinohippuja keskilämmöllä öljyssä ja lisäisin sitten riisin (esim urtikramin luomu risottoriisi, ei edes kallista. Puuroriisikin käy). Kun riisi on imenyt öljyn lisäisin lasillisen valkoviiniä (ei välttämätön), kun se on imeytynyt alkaisin lisäämään tuota rapulientä. Ei tarvitse sekoittaa kuin harvoin ettei riisit hajoa. Kermaa ei missään tapauksessa, voita nokare ja parmesanjuustoa tai pecorinoa, suolaa ja mustapippuria hieman. Limemehua tilkka jos haluaa. Koostumuksen täytyy jäädä löysäksi. Ihan loppuvaiheessa laittaisin nopeasti öljyssä freesatut ravut lämpimän risoton päälle (lautaselle)

Vierailija
5/6 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse tekisin näin

Sipulia ja porkkanakuutiota ja chiliä kuullottaisin öljyssä, lisäisin tomaattipyrettä ja kurkumaa, risottoriisiä ja hiljalleen kala/äyriäislientä. Antaisin hiljalleen muhia, lientä aina lisää kun kiehuu kasaan. Kun riisi on kypsää lisäisin kypsät ravut, sitruuna/limemehua ja kermaa, nopea kuumennus. Suolaa ja sitruunapippuria ja tuoretta tilliä mausteeksi.

Itse laittaisin vielä valkoviiniä ja parmesaania ja kerman jättäisin pois.

Vierailija
6/6 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ym. riisin valkoviini-valkosipuli valmistustapa on hyvä.

Kun riisi on melko valmis lisäisin pikkuisen creme fraichea ja limettiä.

Erikseen valmistaisin kevyesti grillaamalla katkaravut, sekä vihreitä vihanneksia, kuten kapeita parsoja ja sokeriherneitä.

Kokoaisin annoksen lautasille niin että riisi ensin, sitten vihannekset, ylimmäksi katkat ja sitten tuoretta korianteria silppuisin päälle.

Keväinen vaihtoehto.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kuusi kaksi