Haluaisin tehdä jättikatkarapurisoton
Miten tekisin sen jotta siitä tulisi mahdollisimman herkullista?
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Itse tekisin näin
Sipulia ja porkkanakuutiota ja chiliä kuullottaisin öljyssä, lisäisin tomaattipyrettä ja kurkumaa, risottoriisiä ja hiljalleen kala/äyriäislientä. Antaisin hiljalleen muhia, lientä aina lisää kun kiehuu kasaan. Kun riisi on kypsää lisäisin kypsät ravut, sitruuna/limemehua ja kermaa, nopea kuumennus. Suolaa ja sitruunapippuria ja tuoretta tilliä mausteeksi.
Kerman kun vielä vaihtaa voihin, niin hyvä tulee.
Ihan normi risotto. Kuullota oliiviöljyssä sipulia, risottoriisiä ja valkosipulia. Lisää valkoviiniä. Sekoitetaan kokoajan. Lisää kuumaa lientä vähitellen. Sekoitetaan kokoajan. Lopuksi voita ja parmesaania. Jättiravut paistetaan erikseen valkosipuliöljyssä. Raakoina tietenkin ostetaan. Jos on kuorimattomia niin kuorista ja päistä keitetään ensin liemi
Ostaisin kuorellisia rapuja ja keittäisin kuorista liemen n 5-6 dl . Siihen menee vain hetki.
Kuullottaisin ensin shalottisipulia ja peperonchinohippuja keskilämmöllä öljyssä ja lisäisin sitten riisin (esim urtikramin luomu risottoriisi, ei edes kallista. Puuroriisikin käy). Kun riisi on imenyt öljyn lisäisin lasillisen valkoviiniä (ei välttämätön), kun se on imeytynyt alkaisin lisäämään tuota rapulientä. Ei tarvitse sekoittaa kuin harvoin ettei riisit hajoa. Kermaa ei missään tapauksessa, voita nokare ja parmesanjuustoa tai pecorinoa, suolaa ja mustapippuria hieman. Limemehua tilkka jos haluaa. Koostumuksen täytyy jäädä löysäksi. Ihan loppuvaiheessa laittaisin nopeasti öljyssä freesatut ravut lämpimän risoton päälle (lautaselle)
Vierailija kirjoitti:
Itse tekisin näin
Sipulia ja porkkanakuutiota ja chiliä kuullottaisin öljyssä, lisäisin tomaattipyrettä ja kurkumaa, risottoriisiä ja hiljalleen kala/äyriäislientä. Antaisin hiljalleen muhia, lientä aina lisää kun kiehuu kasaan. Kun riisi on kypsää lisäisin kypsät ravut, sitruuna/limemehua ja kermaa, nopea kuumennus. Suolaa ja sitruunapippuria ja tuoretta tilliä mausteeksi.
Itse laittaisin vielä valkoviiniä ja parmesaania ja kerman jättäisin pois.
Ym. riisin valkoviini-valkosipuli valmistustapa on hyvä.
Kun riisi on melko valmis lisäisin pikkuisen creme fraichea ja limettiä.
Erikseen valmistaisin kevyesti grillaamalla katkaravut, sekä vihreitä vihanneksia, kuten kapeita parsoja ja sokeriherneitä.
Kokoaisin annoksen lautasille niin että riisi ensin, sitten vihannekset, ylimmäksi katkat ja sitten tuoretta korianteria silppuisin päälle.
Keväinen vaihtoehto.
Itse tekisin näin
Sipulia ja porkkanakuutiota ja chiliä kuullottaisin öljyssä, lisäisin tomaattipyrettä ja kurkumaa, risottoriisiä ja hiljalleen kala/äyriäislientä. Antaisin hiljalleen muhia, lientä aina lisää kun kiehuu kasaan. Kun riisi on kypsää lisäisin kypsät ravut, sitruuna/limemehua ja kermaa, nopea kuumennus. Suolaa ja sitruunapippuria ja tuoretta tilliä mausteeksi.