Viljatonta ruokavaliota noudattava
Kommentit (18)
Syödä sillä tavalla että ei olisi koko ajan nälkä! Mulla ainakin ruisleivän kuidut tms pitää nälkää tosi hyvin, ja viljattomalla mikään ei vedä vertoja sille... Ja joo on pakko olla kun ei maha vaan kestä viljoja :(
Olisiko kellään vinkkejä tähän?
Vierailija kirjoitti:
Syödä sillä tavalla että ei olisi koko ajan nälkä! Mulla ainakin ruisleivän kuidut tms pitää nälkää tosi hyvin, ja viljattomalla mikään ei vedä vertoja sille... Ja joo on pakko olla kun ei maha vaan kestä viljoja :(
Olisiko kellään vinkkejä tähän?
Vaikea sanoa kun en tiedä, mitä syöt. Rasvahan on makroista se, joka pitää nälkää kaikkein parhaiten.
Vaikeimpia on tilanteet, joissa pitäisi syödä joku lämmin ruoka paikassa, jossa vaihtoehdot ovat hyvin rajalliset. Esim. osallistuin kolmeen koulutuspäivään eräässä ammattikorkeakoulussa, jossa ruokavaihtoehdot olivat näinä päivinä aina luokkaa lasagne ja puuro. Lähellä ei yhtäkään muuta ruokapaikkaa, johon olisi ehtinyt. Vaikeissa tilanteissa syön joskus gluteenittomia tuotteita, mutta eipä niitäkään tosiaan aina ole tarjolla. Myös juhlat, joissa on lähes pelkkää viljapohjaista tarjottavaa (yleensä kakkua, pullaa, keksiä, piirakkaa jne.) ovat ikäviä siinä mielessä, että juhlien järjestäjä usein vaivaantuu tai nolostuu, kun ei ole varannut mitään sopivaa syötävää. Itselleni on aivan ok olla syömättä enkä koskaan tee siitä numeroa, yleensä syönkin etukäteen juuri siksi, etten voi olettaa että paikan päällä olisi mitään mitä voisin syödä. Silti se on aina muille ongelma.
Pizzaa on ikävä, oikeastaan kaikesta muusta viljasta luopuminen on ollut helppoa. Hyvää gluteenitonta tai viljatonta pizzaa ei ole tullut vielä vastaan, enkä usko sellaista löytävänikään. Krooninen päänsärky loppui, kun lopetin viljan syömisen, mutta vatsavaivoista en ole kyllä täysin päässyt, vaikka en ole vuoteen syönyt viljaa lainkaan.
Vierailija kirjoitti:
Vaikeimpia on tilanteet, joissa pitäisi syödä joku lämmin ruoka paikassa, jossa vaihtoehdot ovat hyvin rajalliset. Esim. osallistuin kolmeen koulutuspäivään eräässä ammattikorkeakoulussa, jossa ruokavaihtoehdot olivat näinä päivinä aina luokkaa lasagne ja puuro. Lähellä ei yhtäkään muuta ruokapaikkaa, johon olisi ehtinyt. Vaikeissa tilanteissa syön joskus gluteenittomia tuotteita, mutta eipä niitäkään tosiaan aina ole tarjolla. Myös juhlat, joissa on lähes pelkkää viljapohjaista tarjottavaa (yleensä kakkua, pullaa, keksiä, piirakkaa jne.) ovat ikäviä siinä mielessä, että juhlien järjestäjä usein vaivaantuu tai nolostuu, kun ei ole varannut mitään sopivaa syötävää. Itselleni on aivan ok olla syömättä enkä koskaan tee siitä numeroa, yleensä syönkin etukäteen juuri siksi, etten voi olettaa että paikan päällä olisi mitään mitä voisin syödä. Silti se on aina muille ongelma.
Pizzaa on ikävä, oikeastaan kaikesta muusta viljasta luopuminen on ollut helppoa. Hyvää gluteenitonta tai viljatonta pizzaa ei ole tullut vielä vastaan, enkä usko sellaista löytävänikään. Krooninen päänsärky loppui, kun lopetin viljan syömisen, mutta vatsavaivoista en ole kyllä täysin päässyt, vaikka en ole vuoteen syönyt viljaa lainkaan.
Karppaajien vyötärön metsästäjä pizza on todella hyvää, ja täysin viljaton😉
Vaikeinta on työpaikalla, meillä on ilmainen ruoka. Erillisiä kypsennettyjä kasviksia ei ole juuri koskaan, pitää tuoda omat vihannekset. Myös työpaikan salaatti on onneton. Jäävuorisalaatti jossa kurkkua ja vähän tomaattia. Joskus porkkanaraastetta. Työpaikalla lähes kaikki kastikkeet suurustetaan viljalla. Tuon aina omat eväät töihin. Joskus on töissäkin mitä ottaa.
Toinen ongelma on kylävierailut. Aina tuputetaan viljaa jossain muodossa. Silloin syön mitä tarjotaan. En onneksi kyläile niin usein. Ja vien aina itsekin ruokaa mukana, joten onnistun joskus välttymään viljan syönniltä.
Helpointa on kaikki muu. Ei vain syö viljaa. Korvaan viljat ja tärkkelyspitoiset juurekset kasviksilla.
Aamupalaleivän vaihdoin jogurttiin/rahkaan/viiliin ja marjoihin. Joskus pähkinöitä päälle.
Jos tuntuu että tarvitsen välipalan, syön hedelmän ja purkillisen jogurttia entisen leivän syönnin sijaan.
Hankalaa joskus löytää järkevää mutta kevyempää syömistä kiireessä, salaattibaarit parhaita. Joku lentokenttä tai ostari on ärsyttävä, kun kaikki tuppaa olemaan leipää, leipää, leipää.
Kyläilyt, matkustelu ( lentokenttä/lennolla), työpaikan juhlat ja vastaavat tilaisuudet.
Kotona tai kun saa itse kokata, ei mitään ongelmaa. En kaipaa viljoja vaan kaikelle löytyy karppi-ohjeilla oikeastaan parempi vaihtoehto.
Vaikeinta on toisten ihmisten arvostelu ja vähättely. Ruuan puolesta pärjään oikein hyvin.
Hankalaa kun ihmiset eivät tiedä että esim. riisi on vilja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vaikeimpia on tilanteet, joissa pitäisi syödä joku lämmin ruoka paikassa, jossa vaihtoehdot ovat hyvin rajalliset. Esim. osallistuin kolmeen koulutuspäivään eräässä ammattikorkeakoulussa, jossa ruokavaihtoehdot olivat näinä päivinä aina luokkaa lasagne ja puuro. Lähellä ei yhtäkään muuta ruokapaikkaa, johon olisi ehtinyt. Vaikeissa tilanteissa syön joskus gluteenittomia tuotteita, mutta eipä niitäkään tosiaan aina ole tarjolla. Myös juhlat, joissa on lähes pelkkää viljapohjaista tarjottavaa (yleensä kakkua, pullaa, keksiä, piirakkaa jne.) ovat ikäviä siinä mielessä, että juhlien järjestäjä usein vaivaantuu tai nolostuu, kun ei ole varannut mitään sopivaa syötävää. Itselleni on aivan ok olla syömättä enkä koskaan tee siitä numeroa, yleensä syönkin etukäteen juuri siksi, etten voi olettaa että paikan päällä olisi mitään mitä voisin syödä. Silti se on aina muille ongelma.
Pizzaa on ikävä, oikeastaan kaikesta muusta viljasta luopuminen on ollut helppoa. Hyvää gluteenitonta tai viljatonta pizzaa ei ole tullut vielä vastaan, enkä usko sellaista löytävänikään. Krooninen päänsärky loppui, kun lopetin viljan syömisen, mutta vatsavaivoista en ole kyllä täysin päässyt, vaikka en ole vuoteen syönyt viljaa lainkaan.
Karppaajien vyötärön metsästäjä pizza on todella hyvää, ja täysin viljaton😉
Googlasin ja löysin vain ohjeita, joissa oli vehnäleseitä ja ruisjauhoa (pieniä määriä toki, mutta silti). Olisko jossain ihan kokonaan viljaton?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syödä sillä tavalla että ei olisi koko ajan nälkä! Mulla ainakin ruisleivän kuidut tms pitää nälkää tosi hyvin, ja viljattomalla mikään ei vedä vertoja sille... Ja joo on pakko olla kun ei maha vaan kestä viljoja :(
Olisiko kellään vinkkejä tähän?
Vaikea sanoa kun en tiedä, mitä syöt. Rasvahan on makroista se, joka pitää nälkää kaikkein parhaiten.
No voi olla että syön suht rasvatonta ruokaa. Syön "normaalia työpaikkaruokaa" ja kotona myös aika tavallista ruokaa, varmaankin olen ennen ollut ruisleivän puputtaja pääosin. Juustot ja jogurtit syön normaalirasvaisina ja salaattiin laitan oliiviöljyä, mutta siinä se. Osaisitko vinkata että miten ravintoon saisi lisättyä rasvaa hyvällä tavalla? Ja olen myös jonkin sortin kasvissyöjä eli ainakaan pekoni ei tule kyseeseen.
t. nälkäinen
Vierailija kirjoitti:
Syödä sillä tavalla että ei olisi koko ajan nälkä! Mulla ainakin ruisleivän kuidut tms pitää nälkää tosi hyvin, ja viljattomalla mikään ei vedä vertoja sille... Ja joo on pakko olla kun ei maha vaan kestä viljoja :(
Olisiko kellään vinkkejä tähän?
Millaisia ja miten valmistettuja kasviksia syöt?
Syötkö salaattia, kurkkua ja tomaattia? Tarvitset kuitupitoisia kasviksia, jotka eivät humpsauta verensokeria vauhdilla alas.
Syön enimmäkseen raakaruokaa. Siis monipuolisesti tuoreita kasviksia, erityisesti vihanneksia. Varsinaista salaattia en syö, vaan valkokaalia, auringonkukanversoja, villirucolaa, varsiselleriä, idätettyjä linssejä, paprikaa, porkkanaa, tomaattia...
Proteiinia saan manteleista, siemenistä ja pähkinöistä.
Avokadoa käytän marjamössöihin, jossa on marjoja, vihermehunkuitua, hamppuproteiinijauhetta, macaa, raakakaakaojauhetta, nokkosta, vuohenputkea...
Vihermehua nautin 2-3 kertaa päivässä.
Tulen kylläiseksi ja jatkuvasti ei tarvitse puputtaa, 3-4 ruokailukertaa päivässä riittää. Suolisto pysyy rauhallisena ilman viljoja ja nälkä talttuu helpommin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syödä sillä tavalla että ei olisi koko ajan nälkä! Mulla ainakin ruisleivän kuidut tms pitää nälkää tosi hyvin, ja viljattomalla mikään ei vedä vertoja sille... Ja joo on pakko olla kun ei maha vaan kestä viljoja :(
Olisiko kellään vinkkejä tähän?
Millaisia ja miten valmistettuja kasviksia syöt?
Syötkö salaattia, kurkkua ja tomaattia? Tarvitset kuitupitoisia kasviksia, jotka eivät humpsauta verensokeria vauhdilla alas.Syön enimmäkseen raakaruokaa. Siis monipuolisesti tuoreita kasviksia, erityisesti vihanneksia. Varsinaista salaattia en syö, vaan valkokaalia, auringonkukanversoja, villirucolaa, varsiselleriä, idätettyjä linssejä, paprikaa, porkkanaa, tomaattia...
Proteiinia saan manteleista, siemenistä ja pähkinöistä.
Avokadoa käytän marjamössöihin, jossa on marjoja, vihermehunkuitua, hamppuproteiinijauhetta, macaa, raakakaakaojauhetta, nokkosta, vuohenputkea...
Vihermehua nautin 2-3 kertaa päivässä.Tulen kylläiseksi ja jatkuvasti ei tarvitse puputtaa, 3-4 ruokailukertaa päivässä riittää. Suolisto pysyy rauhallisena ilman viljoja ja nälkä talttuu helpommin.
Aika pitkälti salaattityyppisesti, meillä on töissä hyvät salaatit. Sehän tässä on huono homma (IBS kun on) että kaaleja ja papuja ja linssejä kestän myös huonosti suuria määriä. Yleensä syön kyllä silti joka päivä vähän papuja tai linssejä. Hedelmiä pari päivässä.
Vierailija kirjoitti:
Syödä sillä tavalla että ei olisi koko ajan nälkä! Mulla ainakin ruisleivän kuidut tms pitää nälkää tosi hyvin, ja viljattomalla mikään ei vedä vertoja sille... Ja joo on pakko olla kun ei maha vaan kestä viljoja :(
Olisiko kellään vinkkejä tähän?
Millaisia ja miten valmistettuja kasviksia syöt?
Syötkö salaattia, kurkkua ja tomaattia? Tarvitset kuitupitoisia kasviksia, jotka eivät humpsauta verensokeria vauhdilla alas.
Syön enimmäkseen raakaruokaa. Siis monipuolisesti tuoreita kasviksia, erityisesti vihanneksia. Varsinaista salaattia en syö, vaan valkokaalia, auringonkukanversoja, villirucolaa, varsiselleriä, idätettyjä linssejä, paprikaa, porkkanaa, tomaattia...
Proteiinia saan manteleista, siemenistä ja pähkinöistä.
Avokadoa käytän marjamössöihin, jossa on marjoja, vihermehunkuitua, hamppuproteiinijauhetta, macaa, raakakaakaojauhetta, nokkosta, vuohenputkea...
Vihermehua nautin 2-3 kertaa päivässä.
Tulen kylläiseksi ja jatkuvasti ei tarvitse puputtaa, 3-4 ruokailukertaa päivässä riittää. Suolisto pysyy rauhallisena ilman viljoja ja nälkä talttuu helpommin.
Pizzaa voi tehdä täysin ilman pohjaa. Pullapellille levitetään leivinpaperi ja sen päälle tupla määrä täytteitä noin 2-3cm kerrokseksi. Päälle juustoa. Paistetaan uunissa normaalisti ja nostellaan säilytysastioihin.
Tulee todella hyvää ja maistuu ihan pizzalle!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syödä sillä tavalla että ei olisi koko ajan nälkä! Mulla ainakin ruisleivän kuidut tms pitää nälkää tosi hyvin, ja viljattomalla mikään ei vedä vertoja sille... Ja joo on pakko olla kun ei maha vaan kestä viljoja :(
Olisiko kellään vinkkejä tähän?
Vaikea sanoa kun en tiedä, mitä syöt. Rasvahan on makroista se, joka pitää nälkää kaikkein parhaiten.
No voi olla että syön suht rasvatonta ruokaa. Syön "normaalia työpaikkaruokaa" ja kotona myös aika tavallista ruokaa, varmaankin olen ennen ollut ruisleivän puputtaja pääosin. Juustot ja jogurtit syön normaalirasvaisina ja salaattiin laitan oliiviöljyä, mutta siinä se. Osaisitko vinkata että miten ravintoon saisi lisättyä rasvaa hyvällä tavalla? Ja olen myös jonkin sortin kasvissyöjä eli ainakaan pekoni ei tule kyseeseen.
t. nälkäinen
Jos sinulla ei tule kylläinen olo tai tekee mieli napostella, ota ruokalusikallinen mct-öljyä.
Vierailija kirjoitti:
Syödä sillä tavalla että ei olisi koko ajan nälkä! Mulla ainakin ruisleivän kuidut tms pitää nälkää tosi hyvin, ja viljattomalla mikään ei vedä vertoja sille... Ja joo on pakko olla kun ei maha vaan kestä viljoja :(
Olisiko kellään vinkkejä tähän?
Sopiiko tattari? Se ei ole vilja. Tattarista ja siemenistä voi leipoa hyvää leipää.
Helpointa on ymmärtää viljatonta ruokavaliota. Vaikeinta on noudattaa sitä.