Keitän aina perunat eri vedessä kuin mihin laitan kalan
Sitten kun perunat vähän kypsyneet, laitan ne ensin uuteen veteen, lisään kerman ja sitten kalan. Raa'asta perunasta irtoaa minusta makua, jota en halua kalakeittoon.
Tehkää ihmiset kalakeittoa. Valmistuu tosi nopeasti ja on hyvää. Eikä maksa edes paljoa, esimerkiksi lohi on usein tarjouksessa.
Pirre
Kommentit (17)
Ei lohi ole usein tarjouksessa ☹️ Voi kun olisikin.
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei vaihdeta vettä, sitävastoin perunat kyllä huhdellaan moneen kertaan ennenkuin laitetaan "kiehumaan", ensin kattilan pohjalla kuulotetaan sipulia ja ohuita porkkanasiivuja, sitten lisätään vesi ja perunat lisätään veden kiehuessa.
Onko kattilan pohjalla siis rasvaa, missä kuulotat?
Vierailija kirjoitti:
Ei lohi ole usein tarjouksessa ☹️ Voi kun olisikin.
Ainakin Jumbon City-marketissa ja K-supermarket Ylivedossa on aika usein. Joskus jopa 9.95 €/kg. Luulin, että muuallakin olisi.
Ap
Älkää nyt sitä kassilohta syökö! Älkää ainakaan antako pikkulapsille.
Vierailija kirjoitti:
Älkää nyt sitä kassilohta syökö! Älkää ainakaan antako pikkulapsille.
Mistä sen tietää, onko kassilohta vai ei?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei vaihdeta vettä, sitävastoin perunat kyllä huhdellaan moneen kertaan ennenkuin laitetaan "kiehumaan", ensin kattilan pohjalla kuulotetaan sipulia ja ohuita porkkanasiivuja, sitten lisätään vesi ja perunat lisätään veden kiehuessa.
Onko kattilan pohjalla siis rasvaa, missä kuulotat?
.
Laitan Oivariinia ja mieto lämpö, etteivät sipulit/porkkanat ruskistu, kuorin ja huuhtelen perunat näiden kuulottuessa.
Mitäs sä oot tekemässä, kalakeittoa vai mitä? Tietysti laitan kalat perunoiden kanssa samaan veteen. E nsin perunat ja sitten kalat!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älkää nyt sitä kassilohta syökö! Älkää ainakaan antako pikkulapsille.
Mistä sen tietää, onko kassilohta vai ei?
Koska muuten mainostetaan villilohta.
Kaupasta ei saa tarpeeksi tuoretta kalaa.
Otatteko palan painikkeeksi kädenlämpöistä kaalimehua?
Aha. Onko muuta tärkeää ilmoitusluontoista asiaa?
Käyttäkää hyviä perunalaatuja ja vaatikaa kauppoja säilyttämään perunoita viileässä ja pimeässä. Valossa ja lämpöisessä peruna alkaa heti kitkeröitymään.
Sama porkkanalle. Lämpimässä porkkanan makeus katoaa. Tiettyjen tuottajien porkkanat on aina ollut kylmässä. He ovat varmaan niin vaatineet ja porkkanat on makeita.
talon tiedottaja kirjoitti:
Otatteko palan painikkeeksi kädenlämpöistä kaalimehua?
Eipä ole tullut mietittyäkään kaalimehua. Tosin ennemmin kai kylmänä. Ruisleipä ja kalakeitto sopivat hyvin yhteen. Tilliä vähän keiton pinnalle, antaa kivan värikontrastin valkoista vastaan (käytän siis aina kermaa).
Ap
Villilohta saa harvoin ja se on kallista. Eikä se ole niin punaista, koska ei ole syötetty väriaineita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älkää nyt sitä kassilohta syökö! Älkää ainakaan antako pikkulapsille.
Mistä sen tietää, onko kassilohta vai ei?
Koska muuten mainostetaan villilohta.
Kaupasta ei saa tarpeeksi tuoretta kalaa.
Sit ei auta muu kun alkaa itse kalastaa.
Vierailija kirjoitti:
Käyttäkää hyviä perunalaatuja ja vaatikaa kauppoja säilyttämään perunoita viileässä ja pimeässä. Valossa ja lämpöisessä peruna alkaa heti kitkeröitymään.
Sama porkkanalle. Lämpimässä porkkanan makeus katoaa. Tiettyjen tuottajien porkkanat on aina ollut kylmässä. He ovat varmaan niin vaatineet ja porkkanat on makeita.
Siitäkö se johtuukin. Yleensä ne halvemmat ovat siellä lämpimällä puolella.
Vierailija kirjoitti:
Aha. Onko muuta tärkeää ilmoitusluontoista asiaa?
En ole ap, mutta jos tähän samaan menisi oma ilmoitus irtopohjavuoan käytöstä.
Laitan vuoan pohjalle leivinpaperia, mutta reunat voitelen.
Meillä ei vaihdeta vettä, sitävastoin perunat kyllä huhdellaan moneen kertaan ennenkuin laitetaan "kiehumaan", ensin kattilan pohjalla kuulotetaan sipulia ja ohuita porkkanasiivuja, sitten lisätään vesi ja perunat lisätään veden kiehuessa.