Kertokaas hyvä puolikuiva valkkari joka ei maistu sappinesteelle
Kommentit (9)
Ei pysty puolikuivista sanomaan. Kuivista jo löytyisikin..
Savignion blancit ja kuiva.
Makeat ja puolimakeat viinit ei toimi ollenkaan
Juothan viinin oikean lämpöisenä (eli viileänä tai jopa kylmänä) ja kunnollisesta lasista? Oikea lämpötila on aivan ehdoton!
Kokeile aloittaa viininmaistelu jostain kevyistä ja helpoista, kuivat ovat parhaita. Puolikuivissakin nousee usein esiin pilaantuneen hedelmän tms maku. Esimerkiksi portugalilainen vinho verde on mukava ja helppo seurusteluviini joka tilanteeseen. Chardonnay on laajasta saatavuudesta huolimatta omasta mielestäni aivan kamalaa. Monet Rieslingit ja Pinot Nero myös tosi hyviä.
Varaa viinin kanssa jotain naposteltavaa, kuten pieniä suolaisia paloja tai joitakin juustoja, EI kuitenkaan viinirypäleitä.
Viiniä ei myöskään ole tarkoitettu humalahakuiseen ryyppäämiseen, eikä sitä ole tarkoitus kulauttaa kerralla pullollisen, vaan se on ihan oikeasti valtavan nautinnollista hitaasti nautittuna.
Viini kuuluu olla kuivaa.Paitsi jälkiruokaviinin.
Menepä kerran Alkoon, ja pyydä sieltä joku myyjä suosittelemaan jotain. Kerro ettet pidä niistä kovin happamista valkkareista. Kerro hintahaarukka. Mielellään suosittelevat sulle juomia.
Kokeile semmoista, joka on tehty gewürztraminer-rypäleestä.